Nazwa załogi: sadza Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sie 2021 Piwa: 4/2 Skąd: czluchow
Wysłany: 2021-11-04, 16:55
Witam. Mam problem z ogrzewaniem.Gdy je uruchomie , grzeje do zadanej temperatury,gdy ja osiagnie zwalnia na obrotach,po wychlodzeniu nie zalancza sie ponownie tylko zapala sie czerwona kontrolka.Trzeba je ponownie wlaczyc.
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/109 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2021-11-04, 18:01
jacek2214 napisał/a:
Witam. Mam problem z ogrzewaniem.Gdy je uruchomie , grzeje do zadanej temperatury,gdy ja osiagnie zwalnia na obrotach,po wychlodzeniu nie zalancza sie ponownie tylko zapala sie czerwona kontrolka.Trzeba je ponownie wlaczyc.
Jacek podaj w pierwszej kolejności model Trumy i najlepiej pytaj np. w tym temacie (wątku)..być może masz padnięty czujnik
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/109 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2021-11-04, 19:33
Banan napisał/a:
jacek2214, niewiele ma to wspólnego z kamerą cofania, więc wydzieliłem Ci osobny temat
zasugerowałem ..(w tym temacie wątku) tylko nie skopiowałem w który cóż..pesel
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Twój sprzęt: Fiat Ducato
Wysłany: 2021-11-04, 21:14
Witam u mnie też pojawił się problem z trumą trumatic c 6002 Wode grzeje normalnie .ale jak włączam ogrzewanie to po jakimś czasie słychać przekaźnik ten zlokalizowany po środku płyty i zapala się czerwona lampka. Jakieś wskazówki jak rozwiązać problem
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2021-11-04, 21:39
jacek2214 napisał/a:
Witam. Mam problem z ogrzewaniem
...
jacek2214 napisał/a:
No tak trzeba pomóc.
A tajemnicą jest model Twojego urządzenia grzewczego?
Pomogę pytając: "ile pali? 5, nieźle, a mój Wartburg 10"
Zapodaj chociaż foto sterownika to coś wycyckamy.
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały.
Wysłany: 2021-11-04, 22:58
jacek2214 napisał/a:
No tak trzeba pomóc.
No to Jacek w ciemno pewnie masz c6002 (widziałem twojego kampera) a jedyne co mogę pomóc to wrzucam filmik i uproszczony schemat. .Walczył kiedyś u mnie magik z Trumą.Nie miał dokładnego schematu to swoimi sposobami rozrysował..naprawił..a dla ułatwienia wskazań dolutował diody wskazujące aby pokazywało które przekaźniki-ustroistwa (dla mnie magia) pracują podczas odpalania .Jakby to nie nzw.truma od 2 lat pracuje bez zarzutu reszta w rękach-umysłach kolegów od elektroniki którzy to rozgryzą i pomogą
IMG_20191214_054910.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 604,47 KB
Twój sprzęt: Roller Team 298M
Wysłany: 2021-11-05, 07:52
Miałem kiedyś dokładnie tak samo jak Jacek. Rozwiązaniem było przeczyszczenie i poprawienie styków przekaźników na elektronice. Zrobił to elektronik. U mnie była to Truma C6002.
Wysłany: 2021-11-06, 20:00
jacek2214 napisał/a:
Czesc tak to Truma C6002. Plyta sprawdzona, przeczyszczona dalej to samo .Wymieniony czujnik temperatury, dziala. .Dla pomocnych kolegow.
No i fajnie..nie będziecie marznąć ..a jak chcesz komuś postawić pifko to naciskasz pod jego postem ikonkę piwo i potwierdzasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum