Ford Econoline 350 |
Autor |
Wiadomość |
kazbar
weteran

|
|
|
|
 |
maga
weteran

Twój sprzęt: Roller Team Granduca Garage P
Nazwa załogi: Ewa i Maciek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Maj 2007 Piwa: 79/186 Skąd: Zaniemyśl (Wlkp)
|
Wysłany: 2009-06-24, 15:09
|
|
|
Kaziu,wiem,że kochasz się w amerykańskich kamperach,ale weź pod uwagę serwisowanie tego kampera,może inaczej,każda naprawa i zdobycie części to będzie nie mały problem
Jak kupisz kampera,(nie koniecznie tego) to piszę się na parapetówę ,
tym bardziej,że ostatnio widzieliśmy się chyba na zlocie CCP w Tarnowie Podgórnym
Pozdrawiam Cię serdecznie. |
_________________ Pozdrowienia z Pyrlandii !
Czołem wiaruchna kochana !!
 |
|
|
|
 |
f68
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Globethrotter A520
Nazwa załogi: f68
|
Wysłany: 2009-06-24, 15:10
|
|
|
wyglada fajnie tylko musi zaje..... ie trzepać żaluzjami podczas drogi |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2009-06-24, 15:17
|
|
|
Kaziu Maga i Fasol mają rację. Uważam ,że Zuza będzie miała wygodnie.
Marek |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
ML
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Levanto A574
|
Wysłany: 2009-06-24, 16:34
|
|
|
Kamper super, tylko nie wiem czy mieści się DMC w 3500 kg
Tak czy siak - ja bym oglądał.
Pozdrowienia. |
_________________ To tylko MATRIX ...
 |
|
|
|
 |
Arturo
stary wyga

Twój sprzęt: caravana ;)
|
Wysłany: 2009-06-24, 17:38
|
|
|
I sprawdź gdzie i jaki zbiornik na gaz można zainstalować bo chyba przy tej pojemności silnika to to kilka galonów benzyny na setkę pójdzie |
_________________ Arturo |
|
|
|
 |
AUTOJUR
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Piwa: 9/1 Skąd: Poznań okolica
|
Wysłany: 2009-06-24, 18:06
|
|
|
Miałem Amerykanca z takim silnikiem około 25L-30/100km. Ale jaka praca silnika |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2009-06-24, 18:16
|
|
|
Kochani! Nic na to nie poradzę, że zachorowałem na amerykańca. To już choroba nieuleczalna. Choćbym miał czekać kilka lat, to poczekam. Innego nie chcę. Rozum mówi..."Oj ty durny, zeżre cię taki kamper z kopytami..." a serce..."Czyż nie jest piękny??? Jak szaleć, to szaleć".
Choroba ta zaatakowała mnie przypadkiem dwa, może trzy lata temu. Pojechałem wtedy z kolegą do Wadowic, by przyholować mu przyczepę kempingową (nie miał haka), którą kupił z ogłoszenia. Pech chciał (a może nie pech?), że w tymże mieście stał też do sprzedania amerykański kamper Winebago Travelcraft z 1982 roku. Z ciekawości skręciliśmy kilka przecznic i...stanąłem jak wryty. Staruszek to był co prawda ale....gdy do niego wsiadłem, gdy zapaliłem silnik, który zaszumiał jak górski potok, gdy ruszył jak "łódź podwodna" bez żadnych nieprzyjemnych odgłosów, szarpnięć, kichnięć czy stękania...wiedziałem, że mój niewiele młodszy VW LT-ek nie dorównuje mu nawet do felg. To coś nie do opisania!!! Kampery niby z tego samego rocznika (VW 1985) ale jakże się rożniące.
I ja głupi... wtedy go nie kupiłem choć niewiele droższy był od ciągniętej przyczepy. Na dzień dobry gość strzelił 20.000 zł. Kamper był w idealnym stanie. Silniczek pracował jak zegarek. Żadnych uszczerbków w wewnątrz jak i na zewnątrz. Czyściutki jak dupka niemowlaka...Ech...i wróciłem do domu ze stanem podgorączkowym.
Gorączka zamiast spadać (niby czas leczy rany...nieprawda!) podnosi się coraz bardziej. Już tylko czekać na udar.
Powiedzie mi proszę (macie olbrzymie doświadczenie) jak wycenić takiego amerykańca?
To, że ktoś woła za bądź co bądź za 20 letniego, dziwnego kampera 40 czy więcej tyś., to ja mam do sprzedania kota za milion.
PS. ML - taki dziwoląg to ma pewnie DMC w okolicach 4-6 ton. Zdaję sobie z tego sprawę.
Tak maga ...w Tarnowie Podgórnym. Było super. Niezapomniany zlot. Jakoś później tak się dziwnie porobiło, że zaliczyliśmy tylko Ścibórz i ...długo, długo nic. Obowiązki zawodowe, incydent zdrowotny, który odciął mnie od kółka na dobre pół roku, w końcu sprzedaż kampera.
fasol68 dam ci poprowadzić. Poza odgłosem kipiących nagle wypieków na twarzy nic więcej w środu nie słychać.
Obawiam się marek, że Zuza, mimo wszystko nie będzie miała na tyle wygodnie na ile trzeba takim jak ona psim księżniczkom. |
|
|
|
 |
zbychu91
zaawansowany w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2008 Piwa: 5/29 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: 2009-06-24, 18:33
|
|
|
CA ,jak w katalogu ze znaczkami (cena amatora),nie wiem czy mozna takie auto w jakikolwiek sposób sensownie wycenić.Ale faktycznie takiego pomruku pracującego silnika z niczym porównać nie można! A te silniczki kręcą sie powoli ale bardzo długo! |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2009-06-24, 18:55
|
|
|
Jestem "po telefonie". Autko jest w Rzeszowie. Niby niedaleko...jakieś 300 km ale zawsze to trochę.
Gdyby jednak ktoś z kolegów z okolic Rzeszowa (oddzwonię lub zapodam na PW dokładny namiar) ...byłbym nie tylko wdzięczny ale też bardzo zobowiązany za luknięcie okiem.
|
|
|
|
 |
eeik
Kombatant "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Dethleffs
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lut 2007 Piwa: 13/7 Skąd: Śląsk-Wodzisław Śl.
|
Wysłany: 2009-06-24, 19:26
|
|
|
Kazek Ty wiesz )
Też na takiego choruję .
Jak ci w duszy gra, to siadaj i jedź oglądac ))
Trzymam za udana transakcję. |
_________________ Ewa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2009-06-24, 19:32
|
|
|
Podobne auto było w Pajęcznie na zlocie. W każdym razie miało podobną markizę. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 273/1281 Skąd: Warszawa

|
Wysłany: 2009-06-24, 19:39
|
|
|
markize podobna ale tamyo mialo wanne i prysznic |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2009-06-24, 21:44
|
|
|
pirat666 napisał/a: | A mnie się marzy coś takiego - zamiast domku oczywiście |
Znałem kamperowiczów (starszaki pewnie pamiętają załogę "Hrabina"), którzy sprzedali dom pod Warszawą dla wiecznego camperingu. Dom ten stał się w pewnym momencie dla nich zbyt duży a co za tym idzie niepotrzebnie drogi. Z pieniędzy za sprzedaż tegoż kupili więc małe mieszkanko a resztę przeznaczyli na dożywotnią podróż kamperem dookoła świata.
Nie wiem, czy takim kamperem jak pokazałeś pirat666, (to również moje najskrytsze marzenie- pewnie nigdy nieosiągalne, bo tchórz jestem) ale być może podobnym są teraz gdzieś w "świecie". Wiem, że przed podróżą spędzali wiele miesięcy mieszkając tylko w kamperze to tu, to tam (Hiszpania, Francja, Niemcy, Anglia) ucząc się języków obcych tak bardzo potrzebnych w dalszej podróży.
Nie wiem gdzie dotarli. Kontakt się urwał. Mam nadzieję, że są szczęśliwi. Mam nadzieję, że nie żałują swojej finansowej decyzji. Trzymam nieustannie za nich kciuki i życzę sobie, byśmy spotkali się kiedyś na szlaku.
(Był gdzieś na forum taki wątek o mieszkaniu w kamperze ale nie mogę go odszukać. Jeśli ktoś z moderów wykumał- proszę o przeniesienie tego niby postu w to miejsce. Dyskusja ma szansę się rozwinąć, przynieść nowe spojrzenie na kampering i śledzić ich wariackie poczynania).
Myślę pirat666, że nie "zamiast domku" jak piszesz ale "w miejsce domku" -
PS. Swoją drogą, ciekawe czy ma ktoś kontakt z Hrabiną . |
|
|
|
 |
|