Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Janow Lubelski kamper do sprawdzenia
Autor Wiadomość
minimaniak 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Laika ecovip3009
Piwa: 2/5
Wysłany: 2022-03-09, 11:09   

@komplecik

w punkt :D
zgadzam sie z wszystkim staram sie racjonalnie podejmowac decyzje o wydawaniu badz co bądz duzych jak na polskie warunki pieniedzy bo wiadomo ze trzysta i pińcet teraz kosztuja- i czy warto placic takie pieniadze teraz za sklejke na kolkach stad wywody - nie potrzebuje klepania po plecach
siedze w tym nascie latek i przerobilem kilka samochodow

ciekaw jestem jak % w PLN beda 10 czy latwo rate za trzysta bedzie zaplacic za jazde 21 dni w roku :)

pozdro
Postaw piwo autorowi tego posta

Monter 
stary wyga
www.dem.yt

Twój sprzęt: Ducato II '96 Hymer Swing C544 alkowa
Piwa: 31/26
Wysłany: 2022-03-09, 12:02   

Teraz jest chyba tak (przynajmniej dla mnie), że ceny kamperów są owinięte w dwa absurdy - jeden to koszt przerobienia i zarobek z tym związany, a drugi to wartość naszej waluty względem zachodnich. Co do pkt.2. nie ma co dyskutować, co do pkt.1. jestem w stanie zrozumieć, że koszt przerobienia 1 auta przez prywatną osobę może być duży, ale firmy, jakie robią to taśmowo? Tam w cenie po prostu jest mega marża.
Dla mnie cena typu 300k jest absolutnie nieakceptowalna (nie wspominając o droższych), szczególnie, gdy nowe jest coraz gorzej wykonane i niekiedy rozlatuje się jeszcze w salonie, a na pewno wymaga poprawek po zakupie.
Może jak ktoś ma firmę i kupi na nią (nie wnikam w zasadność zakupu podczas kontroli US), albo wypożyczalnie - ale i te w pewnym momencie dobiją do pewnej granicy, bo ile można brać za dobę wypożyczając - już w zeszłym roku słyszałem o kwotach typu 800-850, to jak zacznie być tysiąc za dobę to kto to wypożyczy? Wypożyczającym biznes też musi się przecież jakoś spinać.
Aż jestem ciekaw po ile będą rowery w sklepach na wiosnę, jak paliwo dobije do 10 PLN lub przekroczy :)

Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu