|
poszukuję - Adria coral alkowa |
| Autor |
Wiadomość |
ronin53
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-03-14, 09:39
|
|
|
A może ktoś tu korzystał, albo ma do polecenia jakiegoś solidnego importera (czytaj handlarza ) który by mi wyszukał i sprowadził kampera interesującego mnie ?
Tak sobie liczę, że wyjazd pod Rzym aby obejrzeć tą Adrię to koszt około 4 tyś zł i 4 dni czasu, a gdybym chciał to załatwić za jednym razem to jeszcze musiałbym wyciągnąć jakiegoś kolegę jako drugiego kierowcę.
Gdyby to robił zawodowiec to może sobie połączy zlecenia, albo ma już sprawdzone miejsca gdzie warto jechać.
Sam już kiedyś przejechałem się dwukrotnie niepotrzebnie do Niemiec. Raz po Mercedesa James Cooka, a drugi raz po motocykl i oba były w słabym stanie i niezgodne z opisem |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2022-03-14, 09:47
|
|
|
Na handlarza nie licz. Wyjazd to ryzyko, ale czasem opłacalne.
Ja swojego pierwszego przytargałem właśnie z Włoch. Lot Wizzairem do Rzymu w niedzielę, dojazd na miejsce pociągiem, nocleg, w poniedziałek rano oględziny, szybki przelew i dzida do domu. Obróciłem całość w 48h. Koszt włącznie z lotem i noclegiem wyszedł koło 2 kpln. Jeśli masz jechać po jakiegoś 30 latka to się nie opłaca, ale jeśli coś w miarę młodego, to innego wyjścia nie masz. Najwyżej zrobisz sobie wycieczkę. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
ronin53
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-03-14, 10:17
|
|
|
Tak, to jest dobra opcja !
|
| |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2022-03-14, 11:03
|
|
|
| Opcjonalnie możesz jechać, obejrzeć, zapłacić i podstawić gdzieś do transportu Lohrą, ale cena mocno wzrośnie. Skasują jak za 4 osobówki (już kiedyś stawki z Włoch wynosiły ok. 1 kpln za auto) |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 384/779 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2022-03-14, 18:11
|
|
|
| Rav napisał/a: | | Na handlarza nie licz. |
Ty we Włoszech od kogo kupiłeś? pewnie od handlującego w salonie a to jedno i to samo. powiedz prościej że szkoda było zapłacić za fatygę handlarza i wolałeś sam przytulić prowizję którą wziął by Pośrednik i tym sposobem zostałeś handlarzem samym dla siebie, u nas mówią suke za złotówkę do
|
_________________ komplet |
| |
|
|
|
 |
ronin53
początkujący forumowicz
|
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2022-03-14, 20:33
|
|
|
| Komplecik napisał/a: | | Rav napisał/a: | | Na handlarza nie licz. |
Ty we Włoszech od kogo kupiłeś? pewnie od handlującego w salonie a to jedno i to samo. powiedz prościej że szkoda było zapłacić za fatygę handlarza i wolałeś sam przytulić prowizję którą wziął by Pośrednik i tym sposobem zostałeś handlarzem samym dla siebie, u nas mówią suke za złotówkę do
|
Chyba jednak masz coś z głową. Z d...y wtręty i śmiech sam do siebie (to się leczy :-)) Nie każdego próbuj oceniać swoją miarą.
A co do tematu - kupiłem bezpośrednio od os. fiz. ... wiem nie tego się spodziewałeś, jako stary ..... |
| |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2022-03-14, 21:50
|
|
|
| Rav napisał/a: | | Komplecik napisał/a: | | Rav napisał/a: | | Na handlarza nie licz. |
|
Chyba jednak masz coś z głową. Z d...y wtręty i śmiech sam do siebie (to się leczy :-)) Nie każdego próbuj oceniać swoją miarą.
A co do tematu - kupiłem bezpośrednio od os. fiz. ... wiem nie tego się spodziewałeś, jako stary ..... |
Nie denerwuj się fajnie udało Ci się, nie bardzo rozumiem huzia akurat na handlarzy może tu na forum ze 30%
Z głową to nie wiadomo kto ma. |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2022-03-14, 22:17
|
|
|
To powiedz mi tak realnie - kto pojedzie za granicę ściągnąć auto na zamówienie? Wiadomo jest, że jak już kupi to będzie chciał się za wszelką cenę pozbyć.
Tak samo ufałbym "znawcom" zabieranym na zakupy. Już nie raz mi się zdarzyło: "panie, przyjadę z kolegą/szwagrem po auto, na pewno weźmie, tylko odpali mi pan tysiaka". |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2022-03-14, 22:22
|
|
|
Ronin
Na zdjęciach wygląda przyzwoicie (choć można zauważyć jakieś zmęczenia wynikające z upływu czasu, więc w pełni usprawiedliwione). |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2022-03-14, 22:38
|
|
|
| Rav napisał/a: | To powiedz mi tak realnie - kto pojedzie za granicę ściągnąć auto na zamówienie? Wiadomo jest, że jak już kupi to będzie chciał się za wszelką cenę pozbyć.
Tak samo ufałbym "znawcom" zabieranym na zakupy. Już nie raz mi się zdarzyło: "panie, przyjadę z kolegą/szwagrem po auto, na pewno weźmie, tylko odpali mi pan tysiaka". |
Jeżdżą tam co tydzień, jak by grzecznie poprosić, za 1000zł to może nie, transport 1000e kampera i pewnie z drugiego 1000 trzeba by za odpalenie łocapa relacja na żywo, cenę i tak uzgadnia Kupujący wszak on znalazł kampera i go chce.
Nie denerwuj się, |
| |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2022-03-15, 12:35
|
|
|
Spox. nie denerwuję się.
Mam kolegę, który jest we Włoszech co 2-3 tygodnie. Jedzie na 2-3 dni, ma za zadanie kupić 15-20 aut. Myślisz, że ma czas lecieć czasem setki kilometrów coś obejrzeć?
Już szybciej znajdzie kogoś, kto tam mieszka. |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2022-03-15, 18:30
|
|
|
| Rav napisał/a: | Spox. nie denerwuję się.
Mam kolegę, który jest we Włoszech co 2-3 tygodnie. Jedzie na 2-3 dni, ma za zadanie kupić 15-20 aut. Myślisz, że ma czas lecieć czasem setki kilometrów coś obejrzeć?
Już szybciej znajdzie kogoś, kto tam mieszka. |
Teraz 20 30 aut to między bajki może włożyć, może 2 lub 3 prędzej
Co prawda myślałem o czym innym masz trochę racji, możne faktycznie dla kogoś nie w temacie zakup przez neta może być ciężk
i.
Nie zmienia to faktu nie powinieneś generalizować i wszystkich handlarzy wrzucać do jednego wora
|
|
|
|
 |
ronin53
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-03-15, 18:34
|
|
|
| Małżonka zdecydowała, że jak ma tym kamperem jeździć to też go chce przed kupnem go zobaczyć i zaakceptować. Tak więc będę szukał czegoś bliżej. |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2022-03-15, 20:52
|
|
|
Nie ma co generalizować, a i owszem.
Co do ilości aut - jest trudniej, ale praktycznie zawsze daje radę 2 lohry zapełnić. |
|
|
|
 |
|
|