|
|
Darmowy roaming na Bałkanach |
Autor |
Wiadomość |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
|
Wysłany: 2022-03-30, 16:00 Darmowy roaming na Bałkanach
|
|
|
Ważna informacja dla osób podróżujących po Bałkanach.
Zachodnie Bałkany (Albania, Kosowo, Bośnia i Herzegowina, Północna Macedonia, Czarnogóra, Serbia) wprowadziły między sobą od 1 lipca 2021 darmowy roaming. Wystarczy więc kupić kartę SIM w którymś z tych krajów i używać jej we wszystkich innych.
Źródło: Regional Roaming Agreement
Podałem tę wiadomość w wątku Jak telefonować spoza UE?, ale tutaj też się chyba przyda. |
_________________ Andrzej
Filmy z moich podróży
Mój profil na Facebooku
|
|
|
|
 |
Zbynek
zaawansowany

Twój sprzęt: Był: Knaus Boxstar 600
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2017 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2024-06-19, 17:34 Re: Darmowy roaming na Bałkanach
|
|
|
andrzej627 napisał/a: | Ważna informacja dla osób podróżujących po Bałkanach.
Zachodnie Bałkany (Albania, Kosowo, Bośnia i Herzegowina, Północna Macedonia, Czarnogóra, Serbia) wprowadziły między sobą od 1 lipca 2021 darmowy roaming. Wystarczy więc kupić kartę SIM w którymś z tych krajów i używać jej we wszystkich innych.
Źródło: Regional Roaming Agreement
Podałem tę wiadomość w wątku Jak telefonować spoza UE?, ale tutaj też się chyba przyda. |
Korzystaliście? Kupując kartę SIM np. w Neum w BiH mam internet na dojazd do Grecji przez Czarnogórę i Albanie? |
|
|
|
 |
rjas
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 23/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2024-06-20, 23:29
|
|
|
Jakoś nie do końca to działało. W 2022 miałem kartę SIM (chyba T-Mobile) kupioną w Czarnogórze tylko do transferu danych i po wjeździe do Serbii działała jeszcze przez może 40 km (nie pamiętam dokładnie) i to by było na tyle. |
_________________ Nasz pierwszy którym cieszy się ktoś inny i już wiem kto
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|