|
|
Dziwny cennik, dziwny kemping, dziwny właściciel. |
Autor |
Wiadomość |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-05-23, 15:11 Dziwny cennik, dziwny kemping, dziwny właściciel.
|
|
|
Vitaycie drodzy.
Troszkę śmiechu warte pomysły uznałem że tutaj najlepiej pasuje opisać i zapytać o Wasze opinie.
Wjechaliśmy na kemping i od razu czuć swojski klimat, fajnie jest.
Wieczorem grill z drugą załogą a nazajutrz trzeba było po prostu umyć tłuste naczynia.
Gdy rano zapytałem o konewkę ciepłej wody do umycia naczyń, właściciel z uporem odparł, że cyt: "kamperowcy nigdy nie mają takich wymagań" i pierwszy raz się spotyka z takim pytaniem dalej twierdząc cyt: "Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę."
W domyśle, rybę smażyć też w kamperze
Nie wierzyłem że takie rzeczy usłyszałem i zaczęła się kulturalna lecz stanowcza z obu stron dyskusja.
Właściciel "światowy" dalej mówił, że tak jest na wszystkich kempingach w Europie i polecił poczytać na forach jak to jest bo on niczego nowego nie zmyśla dalej opowiadając dyrdymały wywołując nasze podśmiechujki.
Zaprosiłem go bliżej kampera, pokazałem niebieską naklejkę i powiedziałem że znam te forum lepiej niż własnego kampera i takich bzdur jeszcze nikt nie czytał a jeśli nie ma nic przeciwko, to taki temat zaistnieje i podeślę mu link
.
Tego samego dnia po powrocie ze spaceru, na stole stał już nowy cennik - nadal niezrozumiały
.
Niech ktoś napisze że spotkał się z taką samą sytuacją
IMG_5631.JPG Cennik w dniu przyjazdu |
 |
Plik ściągnięto 29 raz(y) 308,08 KB |
IMG_5640.JPG Nowy cennik |
 |
Plik ściągnięto 27 raz(y) 296,34 KB |
|
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 564/303 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2022-05-23, 16:38
|
|
|
Socale napisał/a: | Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę." |
I tu pozostaje zawsze pytanie po co nam kemping. Bo opłata ok 100 pln za kilkanaście m2 trawnika na kilkanaście godzin to chyba przesada. Cóż, taki mamy klimat. |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/496 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2022-05-23, 16:52
|
|
|
Wojtuś podeślij mi jego namiary na PW, bym przez przypadek tam nie trafił... Ja za nerwowy jestem i nie mam tyle cierpliwości co Ty. |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/602 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2022-05-23, 18:52
|
|
|
Cytat: |
Wojtuś podeślij mi jego namiary na PW, bym przez przypadek tam nie trafił. |
A cwaniaczku jeden , a inni to już mogą umoczyć? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/151 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2022-05-23, 19:04
|
|
|
Dawaj Wojtek dla ogółu i ku przestrodze te namiary |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2022-05-23, 19:10
|
|
|
gryz3k napisał/a: | Socale napisał/a: | Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę." |
I tu pozostaje zawsze pytanie po co nam kemping. Bo opłata ok 100 pln za kilkanaście m2 trawnika na kilkanaście godzin to chyba przesada. Cóż, taki mamy klimat. |
oczywiście, że się z Tobą zgodzę, ale nie omieszkam spytać... spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?
Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które komuś nie pasuję, bo drogo, bo właściciel nie kłania się w pas, bo..., bo..., bo... i jeszcze kilka innych bo.
Ostatnio miałem okazję wizytując w ramach zajęć służbowych pewien kemping (w życiu prywatnie bym tego - tzn pobytu na spędowisku - nie zrobił) widzieć jak przy umywalkach stało kilka osób, niektórzy myli zęby "pod bieżącą wodą", tzn w czasie gdy oni szorowali zęby ciepła woda lała się do kanalizacji. Ktoś za tą wodę a jeszcze ciepłą zapłacić musi i tu się zaczyna problem tego, że to nie tylko kilka metrów trawy.
Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które nam nie odpowiadają, powtórzę dla utrwalenia |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

|
Wysłany: 2022-05-23, 19:24
|
|
|
bert napisał/a: | spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?
|
Bo chcę , bo lubię , bo chcę zapłacić i wymagać - dziwne? |
 |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2022-05-23, 19:47
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | bert napisał/a: | spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?
|
Nie dziw się ,że w dobie totalnej infalacji, cen wody i prądu
Właściciel kempingu przebiera nogami chcąc utrzymać klienta, cennik zachowac na poziomie cen "prawie zeszłorocznych"
a tu wpada "Gość"
i co chce konefke?
No wybaczcie ......
Też bym się tak zachował i położył nowy cennik dla wymagającego
Całe szczęście że moja noga nie zawita na kemping w Polsce i poza nią gdzie trzeba wybulić taką kasę za wątpliwej jakości trawnik bo ciepłą wodę mam i przykucnąć też mogę niekoniecznie siadając na publicznej desce |
|
|
|
 |
Ewka B
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: pasażer Ford Transit Trigano Challanger
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Lut 2018 Piwa: 7/6 Skąd: Chełm
|
Wysłany: 2022-05-23, 20:38
|
|
|
Uważam, że jeśli w cenniku była zawarta informacja o dostępie do ciepłej wody za dodatkową odpłatnością to właściciel powinien ją udostępnić. A cennik zmienić dopiero po wyjeździe gości. Powinieneś podać namiary tego kempingu żeby ludzie go omijali. Niech koleś ma nauczkę. To tak samo jak w sklepie: obowiązuje cena widniejąca na półce a nie przy kasie. Jeśli obsługa sklepu nie dopełniła obowiązków i zmieniła cenę w kasie na wyższą a na półce jest niższa to muszą sprzedać w tej niższej cenie. Takie jest prawo i tyle. |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 564/303 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2022-05-23, 21:08
|
|
|
bert napisał/a: | gryz3k napisał/a: | Socale napisał/a: | Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę." |
oczywiście, że się z Tobą zgodzę, ale nie omieszkam spytać... spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?
Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które komuś nie pasuję, bo drogo, bo właściciel nie kłania się w pas, bo..., bo..., bo... i jeszcze kilka innych bo.
Ostatnio miałem okazję wizytując w ramach zajęć służbowych pewien kemping (w życiu prywatnie bym tego - tzn pobytu na spędowisku - nie zrobił) widzieć jak przy umywalkach stało kilka osób, niektórzy myli zęby "pod bieżącą wodą", tzn w czasie gdy oni szorowali zęby ciepła woda lała się do kanalizacji. Ktoś za tą wodę a jeszcze ciepłą zapłacić musi i tu się zaczyna problem tego, że to nie tylko kilka metrów trawy.
Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które nam nie odpowiadają, powtórzę dla utrwalenia |
Ależ ja np od bardzo wielu lat tak robię. Śpiè w kamperze, siusiam w kamperze, myję siè w kamperze więc prosty camperpark w zupełnoßci mi wystarcza i teź może być raz na kilka dni. Modnych miejsc nie lubię. Disco Polo też.
W majówkè spędziłem kilka dni na mazurach na czymś co kempingiem jest z nazwy. Dokładnie za kawałek trawnika zapłaciłem 100 pln za dobę. O przepraszam. Raz wylałem kasetè. Trzymało mnie tam tylko to, że kolega trzyma tam łódkę. On też byĺ kamperem i pomimo, że opłaca miejsce przy kei na cały sezon /ok 4k/ to też policzyli mu 100 za noc w kamperze. Chciałem tam być tl zapĺaciłem ale w innym wypadku nigdy bym tam nie pojechał. |
|
|
|
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2022-05-23, 21:51
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | bert napisał/a: | spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?
|
ale, że właściciel "se" prowadzi po swojemu to... dziwne?
Prowadzi tak jak chce.
Można skorzystać lub nie. |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/496 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2022-05-23, 22:27
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | A cwaniaczku jeden , a inni to już mogą umoczyć? |
Przepraszam...
Zachowałem się jak gówniarz i egoista, więcej to się nie powtórzy
|
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

|
Wysłany: 2022-05-23, 22:31
|
|
|
Banan napisał/a: | Zachowałem się jak |
|
 |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 85/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2022-05-23, 23:23
|
|
|
bert napisał/a: | oczywiście, że się z Tobą zgodzę, ale nie omieszkam spytać... spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?
Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które komuś nie pasuję, bo drogo, bo właściciel nie kłania się w pas, bo..., bo..., bo... i jeszcze kilka innych bo. |
Ja bym tak sprawy nie stawiał. Bo mimo wszystko kempingi są po to, aby czasami z nich korzystać. Jak ktoś nie chce - jego sprawa, ale są tacy, co chcą - też ich sprawa. Bo jak ktoś już decyduje się taki biznes otworzyć to niech się najpierw podszkoli z kultury osobistej, poprawnej pisowni, logicznego myślenia etc.etc. I my mamy prawo do oceny. A ten cennik to efekt radosnej twórczości "byznesmena" epoki szczęk bazarowych. "Wyjazd do godz. 12-tej w dniu wyjazdu"
No chyba jak się wyjeżdża to wtedy jest dzień wyjazdu - no nie?
Chociaż właściwie w przypadku TAKIEGO kempingu dzień przyjazdu może być zarazem i dniem wyjazdu
"Cennik prosty, czytelny - przeczytaj uważnie" I to mnie zawsze bawiło, kiedy jakiś taki niezbyt czytaty i pisaty sadzi takie "mądrości" do innych jakby był filozofem greckim. |
|
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 143/168 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2022-05-24, 06:53
|
|
|
Do dyspozycji zadaszona stolik z krzesłami ogrodowymi... czy czegoś więcej wam potrzeba? zadaszona stolik to podstawa |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|