Telewizja na kartę? |
Autor |
Wiadomość |
mgF3
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: CI Magis XT 65
|
Wysłany: 2022-05-31, 22:28 Telewizja na kartę?
|
|
|
Witam. Jakie preferujecie opcje telewizji na kartę w kamperze. Szukam opcji na czas wakacji bez abonamentu |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2022-05-31, 23:06
|
|
|
Cyfra + na kartę , za miesiąc 20zł lub na pół roku 100zł.
Nie znajdziesz w abonamencie takich kanałów jak HBO czy Canal + film , ale podstawy są.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
rigg
stary wyga

Twój sprzęt: Benimar Tessoro 468 NK
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lis 2014 Piwa: 26/14 Skąd: Kaszubowo
|
Wysłany: 2022-06-01, 04:39
|
|
|
Jak masz gniazdo CI+ w TV to kupujesz moduł CI+ z kartą canal+ np. na aledrogo i masz miesiąc full opcję potem miesiąc podstawowe, a potem wykupujesz na ile chcesz i co chcesz. |
|
|
|
 |
mgF3
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2022-06-01, 06:44
|
|
|
Mam wejcie na moduł CI+ w tv. Tak myślałem że cyfra plus to optymalna opcja. Czy po dłuższej Przerwie kart nie traci ważności? Pytałem w polsacie ponieważ w domu mamy multirum ale musiałbym zabierać dekoder główny sama karta nie zadziała w module CI |
|
|
|
 |
rigg
stary wyga

Twój sprzęt: Benimar Tessoro 468 NK
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lis 2014 Piwa: 26/14 Skąd: Kaszubowo
|
Wysłany: 2022-06-01, 06:52
|
|
|
mgF3 napisał/a: | Mam wejcie na moduł CI+ w tv. Tak myślałem że cyfra plus to optymalna opcja. Czy po dłuższej Przerwie kart nie traci ważności? Pytałem w polsacie ponieważ w domu mamy multirum ale musiałbym zabierać dekoder główny sama karta nie zadziała w module CI | Ja kupiłem moduł z kartą z alledrogo. Karta jest aktywowana przez sprzedawcę, ale i tak trzeba zadzwonić, i im zgłosić że karta jest w urządzeniu i że masz dobry sygnał z Hotbird. Po dłuższej przerwie w użytkowaniu, np. 8-10 miesięcy, doładowujesz kartę przez internet i po 24h dzwonisz ponownie, żeby włączyli uprawnienia. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2022-06-01, 06:57
|
|
|
Cytat: | Mam wejcie na moduł CI+ w tv |
to połowa sukcesu,
teraz zobacz oznaczenia przy gwintowanym złączu antenowym, Powinien być opis DVB S/S2 co oznacza że TV ma wbudowany tuner sat.
Jeśli masz oznaczenie DVB C, (tuner kablowy),
to pozostaje tylko dekoder zewnętrzny |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-06-01, 09:31 Re: Telewizja na kartę?
|
|
|
mgF3 napisał/a: | Witam. Jakie preferujecie opcje telewizji na kartę w kamperze. Szukam opcji na czas wakacji bez abonamentu |
A że tak głupawo zapytam, dlaczego nie naziemna? |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
prusiak
zaawansowany

Twój sprzęt: Adria Sport A 660 SP
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2020 Piwa: 44/19 Skąd: Ostrołęka
|
Wysłany: 2022-06-01, 09:34
|
|
|
Socale napisał/a: | A że tak głupawo zapytam, dlaczego nie naziemna? |
Zapewne dla podróżujących poza granicami naszej wspaniałej RP...
Też się zastanawiałem nad taką opcją aby MŚ w piłce nożnej śledzić... jak już talerz na dachu się wozi |
_________________ ---> :D <--- |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2022-06-01, 21:06
|
|
|
Nie wiem czy dobrze rozumie kolegów ale my w domu mamy Cyfra + z dekoderem.Jadac kamperem dekoder Z.podpina po TV w kamperze,specjalnie wykupilismy TV tu gdzie jest dekoder,a mamy tak już kilka lat |
|
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 161/127 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2022-06-01, 22:12
|
|
|
Ja co roku kupuję nowy dekoder w tej chwili 209 zł ,dostep przez rok . najtanisza opcja 107 kanałów .Inaczej 19.90 przy zkupie na 3 miesiące w okrojonej ofercie . |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-06-02, 21:51
|
|
|
prusiak napisał/a: | Socale napisał/a: | A że tak głupawo zapytam, dlaczego nie naziemna? |
Zapewne dla podróżujących poza granicami naszej wspaniałej RP...
Też się zastanawiałem nad taką opcją aby MŚ w piłce nożnej śledzić... jak już talerz na dachu się wozi |
Nic nie sugeruję, ale talerz bym zdjął w ramach walki o kilogramy bo z niego bym nie korzystał, natomiast antena do odbioru naziemnej jest jak piórko a słuchanie ichnych telewizji zachęca do kojarzenia języka poprzez słuchanie i patrzenie w ekran ale są stacje/programy, które nadawane są w jezyku oryginalnym producenta, tłumaczone napisami. (w CRO programy Makłowicza w porze śniadaniowej to miód przy jajecznicy)
Tak czy siak, da się zrozumieć nawet TV Mongolia
No i ta różnica, nie palnuję nic do oglądania, włączam i gra albo nie gra - obojętnie, nie planuję oglądania nawet Mundialu no nie kręci mnie to. Wybacz |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 501/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2022-06-03, 01:12
|
|
|
Kiedyś korzystałem z tych TV na kartę , ale ta coroczna gimnastyka przed sezonem w opłacanie, aktywowanie , ściąganie uprawnień .....
Mam w domu Cyfrowy Polsat, Box, czy jak tam się to teraz nazywa i opłacam tuner główny i 4 szt multiroom'a (po 10PLN/mies. chyba) . Trzy sztuki używam cały czas w domu w różnych pomieszczeniach , a jeden leży w kamperku .
W Polsacie tunery multiroom nie wymagają stałej łączności z tunerem głównym , a uprawnienia aktywuje się przez włożenie na kilka sekund karty głównej. Wystarcza to na około 3 tygodnie , czyli dla nas aż nadto. Przed samym wyjazdem wkładam kartę główną i mam dokładnie ten pakiet co w domu, bez dodatkowych operacji i kosztów.
U nas TV to podstawa . Pierwsze co robię jak gdzieś staję to sprawdzam czy antena łapie sygnał. Jak nie to zmieniam miejsce. Tak jak w domu tak i w kamperze TV musi być i musi działać |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 245/177 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2022-06-03, 14:11
|
|
|
W domu miałem Multimedia a w aucie tv z gniazdem na cyfrę+. Nie był więc potrzebny dekoder. Zrezygnowałem z Multimediów i przekładam kartę z tv w domu i aucie. I tu okazuje się największy problem. Trzeba pamiętać aby ją zabrać z domu przed wyjazdem. Mam chba bogaty pakiet ale za to teraz, na wakacjach mogę kibicować Idze Świątek. Na nieszczęście obejrzałem też ostatni mecz naszych piłkarzy. |
|
|
|
 |
mgF3
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2022-06-03, 19:55
|
|
|
Polsat w moim przypadku po zmianie dekoderów na główny + mutirumy komunikują się po wifi w domu , więc zabranie małego nie wchodzi w grę tylko główny. Poprzednio Polsat miał opcje zamiany kart na parę sekund. Pozostaje zabranie głównego dekodera polsatu lub kolejny abonament albo moduł ci i karta np. canal + |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2022-06-03, 22:39
|
|
|
przez dwa lata korzystałem z telewizji na kartę w NC+ (doładowanie za 19,90/m-c) z przeznaczeniem wyłącznie do kampera bo w domu miałem kablówkę... potem zmieniłem kablówkę na satelitę, płacę za abonament 17,50/m-c i na wyjazdy zabieram ze sobą dekoder z którego w tym czasie i tak w domu bym nie korzystał... nie uważam by było to szczególnie uciążliwe i z perspektywy czasu jestem z takiego rozwiązanie zadowolony zwłaszcza, że moje wyjazdy są raczej długotrwałe... |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r. |
|
|
|
 |