1 raz do Czarnogóry |
Autor |
Wiadomość |
Paweł_Łódź
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8JTD TOSKANA
Nazwa załogi: Gabi i Paweł
|
Wysłany: 2022-06-22, 21:24 1 raz do Czarnogóry
|
|
|
Cześć Wszystkim,
ok 10 lipca chcemy jechać do Czarnogóry przez Węgry (Berekfrurdo). Mamy ok 3 tygodni.
Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie spędzić noc przed wjazdem do Serbii, którą chcemy pacnąć na raz bez noclegu, ew. jakiś kemping w Czarnogórze blisko granicy z Serbią, gdzie odsapniemy po przelocie przez Serbię. Co polecicie w samej Czarnogórze i które kempingi bądź miejsca na nocleg. Może jakieś fajne knajpki, plaże ect, ect.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady.
Paweł |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 262/583 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2022-06-23, 06:15
|
|
|
Byliśmy kilka lat temu w Czarnogórze na cemp Utjeha w miejscowości Utjeha, kameralny kemping super właściciele
Screenshot_20220623_060838.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 36 raz(y) 213,58 KB |
|
_________________ komplet |
|
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 85/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2022-06-23, 11:14
|
|
|
Paweł_Łódź napisał/a: | ok 10 lipca chcemy jechać do Czarnogóry przez Węgry (Berekfrurdo). Mamy ok 3 tygodni. |
Czarnogóra jest w porzo. Wybrzeże wcale nie mniej atrakcyjne niż w Chorwacji (a miejscami nawet piękniejsze). No i nie tak oblężona jak Chorwacja a przez to tubylcy mniej zblazowani. Byłem tam dość dawno, wtedy jeszcze poziom kempingowy był taki trochę...chmm...zacofany. Ale to się mogło zmienić. |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 478/390 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2022-06-23, 12:25
|
|
|
Paweł_Łódź,
Również byłem w Czarnogórze dawno temu bo w 2007r. Ciekaw jestem jak obecnie wygląda tam sytuacja kempingowa? Szczególnie w szczycie sezonu.
Może ktoś był na świeżo i pomoże autorowi wątku? |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 60/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2022-06-23, 16:32
|
|
|
Byłem w Czarnogórze kilka razy z namiotem. Zawsze nocowałem w miejscowości Bulgarica kemping Maslina. Duży i płaski kemping. Wówczas dla kamperów była pierwsza parcela zaraz przy wjeździe albo na końcu bliżej morza. Są także kempingi w zatoce Kotorskiej ale bardzo małe. Ja wybierałem Bulgaricę ponieważ leżąc po środku Czarnogóry jest super miejscem wypadowym czy do Budwy, czy Kotoru czy Starii Bar itd . 9 lat temu kempingów nie było wiele i nie było w czym wybierać. Ale dla kogoś kto nie był polecam. |
|
|
|
 |
Rafał76
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Rimor Katamarano 12p
Nazwa załogi: Górasie
|
Wysłany: 2022-06-23, 18:43
|
|
|
Może lepiej pojechać do Cserkeszolo,niż do Berekfurdo.Zawsze bliżej granicy.Osobiście wolę przejechać przez przejście Baćki Breg,praktycznie bez kolejki.Zanocować można na stacji paliw przed granicą. |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
|
Wysłany: 2022-06-23, 19:28
|
|
|
Budva jest przepiękna - prawdę mówiąc bardziej mi się podobało niż w Dubrowniku. Poza tym w miejscowości Svaty Stefan jest kemping położony nad skarpą. Piękny widok na wybrzeże i słynną wyspę z luksusowym hotelem, w którym bywają gwiazdy filmowe. Jak kto natęży wzrok to może zobaczy cycki Angeliny Jolie |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 478/390 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2022-06-23, 21:25
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Jak kto natęży wzrok to może zobaczy cycki Angeliny Jolie |
Kaziu, Ty już musisz z lunetą jeździć |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 499/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2022-06-23, 23:18
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Jak kto natęży wzrok to może zobaczy cycki Angeliny Jolie |
Przecież jest po obustronnej profilaktycznej mastektomii |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
|
Wysłany: 2022-06-23, 23:42
|
|
|
joko napisał/a: | Przecież jest po obustronnej profilaktycznej mastektomii |
Eee..tam, takie gwiazdy robię sobie cycki za milion dolców, z którymi nawet Magda Gessler wyglądałaby ponętnie |
|
|
|
 |
piter1600
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Citroen Jumper 3.0
|
Wysłany: 2022-06-24, 20:16
|
|
|
Do Czarnogóry jeżdżę przez Węgry i Serbie .Po drodze oczywiście są jeszcze Czechy i Słowacja. Pierwszy nocleg na trasie robię w Serbii.miejscowość Palić zaraz za granicą. Cisza spokój .W okolicy stadionu i jeziora.Następny nocleg już w Czarnogórze .Miejscowość Żabljak przy wejściu nad Czerno Jeziero.A później już gdzie tylko fantazja poniesie.Ostatnio byłem w listopadzie zeszłego roku.Polecam drogę przez Durmitor. P14 |
|
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/408 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2022-06-24, 21:11
|
|
|
Durmitor,mosty,monastyry,wszystko piekne,troche gorzysto,ale to mały kraj wszystko mozna objechac,nigdy nie bylismy na kempingu |
|
|
|
 |
piter1600
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Citroen Jumper 3.0
|
Wysłany: 2022-06-25, 07:57
|
|
|
Kraj objechałem kilka razy na motocyklu,a od zeszłego roku kamperem.Można zaliczyć rafting na Tarze...no i blisko do Albanii. |
|
|
|
 |
sterciu
zaawansowany

Twój sprzęt: Karmann Colorado 650
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Gru 2008 Piwa: 71/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2022-06-27, 02:27
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Budva jest przepiękna - prawdę mówiąc bardziej mi się podobało niż w Dubrowniku. Poza tym w miejscowości Svaty Stefan jest kemping położony nad skarpą. Piękny widok na wybrzeże i słynną wyspę z luksusowym hotelem, w którym bywają gwiazdy filmowe. Jak kto natęży wzrok to może zobaczy cycki Angeliny Jolie |
Ten kemping to dramat , sanitariaty o ile to można tak nazwać to koszmar... myśmy byli na nim jedną noc w 2018 roku i tak , aby skorzystać z toalety (byliśmy autem bez własnej toalety) to w większości kabin brak deski klozetowej , a z tej co najbardziej dało się skorzystać, to brakowało drzwi , trzeba było wyjąc sobie z innej kabiny bo w niej stały prysznice to atrapy , no i gośc który tam pilnował widać , że był "wczorajszy" , najpierw nam kazał wjechać i przy wyjeżdzie się rozliczyć , a pózniej na drugi dzień miał jakieś dziwne aluzje, że nie rozliczylismy się przy wjeździe... krzyczał coś , wymachiwał , ogólnie nieprzyjemny typ... stwierdziliśmy , że pierwszy i ostatni raz tam byliśmy A skarpa to był jakiś zrzut śmieci... Pamiętam leżały tam wśród innych śmieci zrzucone z tej skarpy połamane plastykowe krzesła , jak by się tyłek posadziło na którymś to może i by wypatrzyło się Andzelinę.... |
_________________ Pozdr. Marcin |
|
|
|
|
 |
|