.... Teraz temperatury w dzień od 6 do 16 stopni. Na przełomie maja i czerwca część dróg może być jeszcze zamknięta. Tak więc może być prom taniej, ale pogoda może uniemożliwić dotarcie do części atrakcj. Nie wiem na ile czasu planujesz pobyt. Jest jeszcze kwestia gazu. My już zużywwmy trzecią butlę. Miesiąc wcześniej będzie zimniej, więc i gazu więcej. Chyba, że masz webasto. Z drugiej strony na pewno mniej turystów będzie.
Obserwowałem pogodę w internecie na przełomie maja i czerwca. Od 2 w nocy do 14 w dzień.
Pogoda to zawsze loteria. Gazu się nie boję, mam Webasto.
Jak dobrze pamiętam, to jutro macie prom, zatem szczęśliwego rejsu.
Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562 Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-12-15, 09:34
Uprzejmie donoszę, że 9 stycznia 2024 o 19:00 będę opowiadał o naszej kamperowej wyprawie na Islandię w kawiarni Południk Zero mieszczącej się w Warszawie przy ul. Wilczej 25. Jeśli ktoś ma czas i ochotę to serdecznie zapraszam. http://poludnikzero.pl/wy...e-lodu-i-ognia/
Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562 Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-12-15, 12:31
gryz3k napisał/a:
Przejrzałem relację. Super.
Poprosiłbym tylko o kilka informacji praktycznych. Jaka linia promowa, jakie ceny itp.
Na Islandię pływa tylko Smyril Line. Ceny najlepiej sprawdzać bezpośrednio na ich stronie, bo zależą od wielu czynników - https://www.smyril-line.com/ My płaciliśmy w 2022 niecałe 4000 euro w dwie strony.
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 564/302 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
Wysłany: 2023-12-15, 15:07
To jeszcze jedno pytanie. Zastanawiam się czy wybrać się tam kamperem czy przysposobić sobie jeepa do spania w środku /2 osoby śpią komfortowo/. Cena za prom to oczywisty plus na korzyść jeepa ale bardziej chodzi mi czy warto znosić pewne niewygody by tam na miejscu mieć większe możliwości poruszania się po wyspie /4x4/?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum