Przesunięty przez: janusz 2009-01-26, 01:11 |
Prędkość jazdy kampkiem |
| Autor |
Wiadomość |
Yans
weteran wielbiciel pieczonych pyrek, grilla i wędzenia

Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Piwa: 111/1849 Skąd: Pobiedziska
|
Wysłany: 2009-01-18, 16:20
|
|
|
| gino napisał/a: | ale..sa tez plusy tirow..
jak widze..ze jedzie rowno 90..to siadam mu na ogonie../bez skojazen / i..jade za nim..ekonomicznie..na pol gazu.. |
Wprawdzie jeszcze nie jeżdziłem kamperkiem, ale ciężarówkami tak i dlatego widzę podobieństwa. Pamiętam też, jak "doczepiali" się za mną różnymi domkami. Nawet kiedyś zapamiętałem stadko Włochów ,których "holowałem " od Poznania do Gdyni....Zgubiłem ich dopiero na górkach obwodnicy...A swoja drogą przeważnie te wyścigówki spotykałem na światłach w następnym mieście...Szybko trzeba łapać muchy lub pchły A swój domek nie wolno narażać na niepotrzebne wstrząsy |
_________________ Praca jest najgorszą formą spędzania wolnego czasu....
A każdy dzień jest raz w życiu...
Każdy, kto porzuci kota w następnym wcieleniu jest myszą.
Tomek
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/469 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2009-01-18, 18:16
|
|
|
| zbychu91 napisał/a: |
tylko gdzie sie spieszyć na urlopie? |
Śpiesz się powoli a zdążysz się spóźnić i pamiętaj- patrz tam gdzie jedziesz, bo pojedziesz tam gdzie patrzysz!
A w takim wypadku ta pani od masażu musi bacznie uważać, żeby ktoś na nią nie wjechał .
znak2[1].jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3934 raz(y) 26,19 KB |
|
|
|
|
 |
Piotr PM
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Talento Det..coś tam, mały powolny
|
Wysłany: 2009-07-12, 22:43
|
|
|
Zacząłem ten wątek, poczułem się trochę zobligowany do jego zakończenia:
- objechałem Talentem 2 sezony (pomimo wielkich planów - tylko letnie): Chorwacja, Francja, nasze morze, i muszę jednoznacznie stwierdzić:
1. na Polskie drogi Talento 1,9d - w zupełności wystarcza, jedzie się bezpiecznie i nie nudno, wyprzedza "niedzielniaków" bez wysiłku.
2 Drogi lokalne, adriatica i droga wzdłuż lazurowego wybrzeża, miasta, parkingi, campingi - to auto to marzenie, krótki, zwinny, parkujesz gdzie chcesz (oczywiście wysokość uwaga !!)
3. Autostrada - nie unikniesz tego w Niemczech, Francji, Włoszech (np. ze względu na niskie mosty na drogach bocznych) - męka, ale też kwestia przyzwyczajenia, z pełnym obciążeniem podróżnym już 110 rzadko się dobujał, a przy lekkim wzniesieniu nawet 70..
4. Góry: śmiesznie: nie wiem jakim cudem wyskrobywał się na wzniesienia 22% (Triest drogi "na skróty" - nie żart!!), a w alpach 8 - 12% na 1, 2 biegu cały czas.
Nie mam już Talenta, przejął go ode mnie inny początkujący kamperowiec. Teraz nie żałuję wogule decyzji o jego zakupie, ale już wiem że następny będzie na pewno niższy i będzie jechał autostradą z prędkością równą innym użytkownikom tej drogi (przynajmniej najwolniejszym..)
Pozdrawiam gorąco, życzę udanego sezonu
Piotr. |
|
|
|
 |
MirekM
weteran Piękny inaczej

Twój sprzęt: Bürstner Quadro IT674G
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lis 2007 Piwa: 20/9 Skąd: Stettin
|
Wysłany: 2009-07-17, 12:11
|
|
|
| Maciej S. napisał/a: | | Talento/hymet 1.9 lub Mitsu L-300 (nie wiem jakie są tam silniki) to chciałbym się dowiedzieć jak się podróżuje tymi autami. |
Dostojnie i z gracją |
_________________ Mirek ze Szczecina
I znowu jeden post więcej
Nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
www.shippol.pl www.uszczelki-cnc.pl
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2009-07-17, 12:38
|
|
|
mitsu l300 eura/mobil 2.5 diesel..jedzie mniej wiecej tak jak peugeot j5 2,5diesel w 6m zabudowie..
wiem..bo czesto razem z GARBATAmilka razem jezdzimy...i widze co moze jego..w porownaniu z moim ...
czyli..
85-95 trasa ..75-85 gorki...
czyli..
| MirekM napisał/a: |
Dostojnie i z gracją |
|
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
bonusik
weteran

Twój sprzęt: Hobby 600...w marzeniach..:))
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Piwa: 10/15 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-07-17, 12:42
|
|
|
Ja tą prędkośc określam....10l na 100km
I taka jest najlepsza |
_________________ Nawet cień przyjaciela starczy by uczynić człowieka szczęśliwym. |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2009-07-17, 13:00
|
|
|
Mając w sobie dużo elementów typu butelki, talerze, słoiki itp lepiej za szybko nie jechać bo na większych wybojach przy większej prędkości nieźle buja, i przy nagłym uskoku lub podskoku taka powiedzmy 2L butelka z napojem potrafi nawet staranować zamknięte drzwiczki w szafce a zameczek np do moich szafek kosztuje 45 zł |
|
 |
Andi466
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Mitsubishi L 300 Eura mobil 470
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2008 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 2009-07-17, 21:43
|
|
|
| Ja swoim L300 1.6 benzyna jadę 80 85 km/h jazda nie jest męcząca .Po górach nie jeździłem. |
|
 |
ML
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Levanto A574
|
Wysłany: 2009-07-19, 21:37
|
|
|
| Rockers napisał/a: | Mając w sobie dużo elementów typu butelki, talerze, słoiki itp lepiej za szybko nie jechać bo na większych wybojach przy większej prędkości nieźle buja, i przy nagłym uskoku lub podskoku taka powiedzmy 2L butelka z napojem potrafi nawet staranować zamknięte drzwiczki w szafce a zameczek np do moich szafek kosztuje 45 zł |
Trzeba też uważać na butelki na drzwiach w lodówce, bo tez przy przechyłach mogą otworzyć lodówkę mimo zabezpieczenia.
Pozdrowienia. |
_________________ To tylko MATRIX ...
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

|
Wysłany: 2009-07-19, 22:21
|
|
|
| ML napisał/a: | Trzeba też uważać na butelki na drzwiach w lodówce, bo tez przy przechyłach mogą otworzyć lodówkę mimo zabezpieczenia.
Pozdrowienia. |
Buteleczki przed wyjazdem należy opróżnić (szczególnie te z przezroczystą zawartością )- wówczas ich waga drastycznie maleje ... |
|
|
|
 |
ML
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Levanto A574
|
Wysłany: 2009-07-19, 23:10
|
|
|
| Pawcio napisał/a: |
Buteleczki przed wyjazdem należy opróżnić (szczególnie te z przezroczystą zawartością )- wówczas ich waga drastycznie maleje ... |
No to wtedy by była dopiero jazda
Pozdrowienia. |
_________________ To tylko MATRIX ...
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

|
Wysłany: 2009-07-20, 17:34
|
|
|
| ML napisał/a: | | No to wtedy by była dopiero jazda |
Na gazie! I to nie tym lodówkowym... |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/282 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2009-07-20, 21:58
|
|
|
Pawcio -jak opróżnisz wszystkie te buteleczki z zapasu przed jazdą - to jazdy wcale nie będzie -tylko spanko da następnego ranka , a moze i dłuzej!!! Stasio. |
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2009-07-21, 12:53
|
|
|
A jak przekłada się przelany ciężar z buteleczek na ciężar kierowcy ?? (obawiam się że może czuć się bardzo ociężały ) |
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2011-12-20, 13:15 jakimi predkosciami jezdzimy (kamperowo - wakacyjnie )
|
|
|
a wiec opis wyprawy pewnego forumowego pedziwiatra zastanowil mnie nad predkosciami jakimi jezdzi sie na wypoczynek . ja z przyczepowego doswiadczenia wiem ze wiecej jak 100-110 to juz sie pedzi i jade sobie 90 a i to na wiekszosci polskich drog to szybko (kamperem lub z przyczepa) , ale moze macie inne zdanie .
ciekaw jestem |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
|
|