|
|
Podpory elektryczne Autolift |
Autor |
Wiadomość |
NdR
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Bürstner Elegance i821
|
Wysłany: 2022-09-01, 12:48 Podpory elektryczne Autolift
|
|
|
Szanowni,
Pojazd mamy wyposażony w podpory elektryczne Autolift (Tesa, ew. Linnepe). System działał całkiem dobrze, do czasu aż jedna z podpór uległa uszkodzeniu. Śruba, która wydłuża podporę zmieliła gwint, w którym się obraca.
Znacie kogoś, kto może to naprawić?
Wymiana ze względów na koszty tylko w ostateczności, szczególnie, że nie da się zamówić jednej sztuki a komplet do tanich nie należy...
Autolift.jpg Uszkodzony element |
 |
Plik ściągnięto 5 raz(y) 986,26 KB |
|
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 93/93 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2022-09-01, 14:39 Re: Podpory elektryczne Autolift
|
|
|
NdR napisał/a: |
Znacie kogoś, kto może to naprawić?
|
Tokarz powinien ogarnąć temat. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
 |
WaldekR
weteran
Twój sprzęt: Challenger/Ducato/98
Nazwa załogi: Waldek i Wiesia
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lut 2022 Piwa: 22/64 Skąd: Przasnysz oklice
|
Wysłany: 2022-09-01, 15:20
|
|
|
Trochę zachodu będzie. Bo albo trzeba naciąć nowy gwint co spowoduje konieczność dotoczenia nowej nakrętki bo zmienią się średnice. Jeżeli gwint w nakrętce jest dobry to pozostaje napawanie na czopie i ponowne nacięcie gwintu. Gwint się wytarł więc chyba sworzeń nie jest utwardzany. Dzisiaj w dobie bajerów do spawania nie powinno być problemu z napawaniem i ponownym nacięciem gwintu.
Pozostaje znalezienie warsztatu w którym pracuje złota rączka.
To nie jest jakaś skomplikowana robota tylko pokolenie fachowców którzy to potrafią zrobić przechodzi powoli do historii. Dzisiaj się nic nie naprawia tylko kupuje nowe. |
|
|
|
 |
Grooby78
trochę już popisał
Twój sprzęt: Roller Team 298M
|
Wysłany: 2022-09-01, 22:24
|
|
|
A czy mogę prosić o zdjęcie sprawnej nogi. Mam dwie Lineppe. Jedna jest sprawna a druga niezbyt. Może są takie same jak ta co u Ciebie się uszkodziła. Wtedy z pewnością się dogadamy. |
|
|
|
 |
NdR
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Bürstner Elegance i821
|
Wysłany: 2022-09-05, 09:40
|
|
|
Grooby78 napisał/a: | A czy mogę prosić o zdjęcie sprawnej nogi. Mam dwie Lineppe. Jedna jest sprawna a druga niezbyt. Może są takie same jak ta co u Ciebie się uszkodziła. Wtedy z pewnością się dogadamy. |
Pewnie.
Tak wyglądała, jak była nowa (poniżej)...
Myślę, że za moment będzie ten sam problem z drugiej strony, więc pokusiłbym się zarówno na lewą jak i prawą podporę.
Untitled.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 751 raz(y) 13,01 KB |
|
|
|
|
 |
Grooby78
trochę już popisał
Twój sprzęt: Roller Team 298M
|
Wysłany: 2022-09-06, 18:40
|
|
|
Niestety Twoja jest inna o tych co ja mam. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|