Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 325/20 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2022-11-24, 14:39
ja zawsze jestem sceptyczny, ale mam zastrzeżenia do paru rzeczy:
1. na kanale YT, na stronie, do której jest link na tym kanale nie ma żadnych danych gościa.
2. nie bardzo wiem jak można baterię rozładować poniżej zera? może tu chodzi o temperaturę i autor nieprecyzyjnie się wyraził.
3. co przeszkadzałoby autorowi zaprezentować w jaki sposób wykorzystać jego pomysł?
jeżeli weźmie się jakiś mniejszy akumulator, to koszty nie będą wcale duże. a ponieważ na materiale filmowym jest reklama, znaczy że autor ma z tego jakieś pieniądze.
przytoczę tutaj innego autora nowatorskich rozwiązań, który rzetelnie relacjonuje zastosowanie pomysłu w praktyce, dzięki czemu zyskuje na wiarygodności.
nie wydaje mi się, aby zalanie akumulatora takim roztworem i przetestowanie go przed kamerą byłoby trudniejsze niż testowanie superkondensatorów.
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 325/20 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2022-11-24, 20:31
Banan napisał/a:
...I przytoczyłeś akurat Świstaka...
to akurat wiem, ale jeżeli on mógłby zaprezentować jak działa jego pomysł w rzeczywistości, to dlaczego nie mógł tego zrobić autor tego filmu, przecież to mniej skomplikowane.
a tak wszystko jest w sferze domysłów i domniemań.
Ostatnio zmieniony przez Cyryl 2022-11-24, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum