|
|
Pogadajmy o zewnętrznych gazowych kuchenkach i grillach. |
Autor |
Wiadomość |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 241/176 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2023-01-04, 21:05
|
|
|
Chciałbym dopisać coś o grillu jakim pochwalił się Komplecik - grill gazowy Enders.
Skądinąd elokwentny kolego za mało zareklamował swój nowy nabytek. Ruszt żeliwny, składający się z dwóch części jest tak odlany, że tłuszcz nie kapie na palnik. Po zdjęciu jednej z części rusztu lub obu pod spodem ukazują się dwa palniki gazowe do gotowania. Ma to znaczenie, gdy chce się przygotować jakieś nieładnie pachnące potrawy poza autem. Wymiary rusztu to ok. 47 x 31 centymetrów. To całkiem nieźle. Po bokach zdejmowanie półki. Demontowalne nóżki ale to chyba za dużo roboty w trasie.
Dlaczego o tym piszę ? Bo od pewnego czasu mamy wysyp tych grilli na allegro. Chyba jakiś niemiecki outlet pozbył się zapasów i można to kupić u różnych sprzedawców. Trzeba się wczytać w opis aby nie kupić zdekompletowanego. Ja kupiłem opisany jako używany za 379 pln.
No i przyjechał dzisiaj. Jest w stanie idealnym i musiałem poszukać tych drobnych śladów, że był w użyciu. Od wielu lat używam świetnego Webera i grillujemy permanentnie. Na marginesie - nie używajcie tacek czy folii. Tłuszcz ma ściekać a aluminium z tacki też nie jest zdrowe.
Tego grilla kupiłem dla córki a teraz mi żal bo wygląda dużo ciekawiej niż mój stary a zwłaszcza ta możliwość gotowania jest bardzo ciekawa.
Jeśli ktoś myśli o kupnie to zdecydowanie polecam i nie bójcie się kupić z określeniem używany bo to chyba ogromna okazja. |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 271/597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2023-01-04, 23:16
|
|
|
rakro1 napisał/a: | Chciałbym dopisać coś o grillu jakim pochwalił się Komplecik - grill gazowy Enders.
Skądinąd elokwentny kolego za mało zareklamował swój nowy nabytek. |
Nie chciałem chwaląc być zbyt nachalnym, jeśli mogę dodać grill griluje dobrze, faktycznie można na grillu gotować a obecna cena za nowy jest sporo niższa, potwierdzam warto kupić.
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
bercik
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: DcatoII Pilote
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2013 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2023-01-08, 21:14
|
|
|
Mam Endersa i jest super jako grill i kuchenka .Polecam |
|
|
|
 |
Rob
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Dethleffs Trend T6717
|
Wysłany: 2023-01-26, 21:22
|
|
|
Używam takiego Napoleona. Jakościowo nie do zajechania, bo to żeliwo. Tylko zmienilem oryginalny reduktor z kardridża na butlę.
grill 1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6 raz(y) 55,82 KB |
grill 2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8 raz(y) 86,41 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|