|
|
Owiewka dachu |
Autor |
Wiadomość |
Red
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes Vito W638 Marco Polo
|
Wysłany: 2023-02-01, 13:38 Owiewka dachu
|
|
|
Mam problem w czasie jazdy. Przy prędkości powyżej 120 km/h szumi mi dach od podmuchów powietrza. Wiem, że są przyklejane owiewki gumowe na dach, które odprowadzają powietrze powyżej linii podnoszonego dachu, ale nie mogę ich namierzyć w polskim sklepie.
Widziałem na ebay w Anglii do T4, ale koszt dostawy i cła jest większy niż cena owiewki.
Czy ktoś z forumowiczów wie może gdzie takie owiewki można dostać u nas w kraju?
Pozdrawiam
Red |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/151 Skąd: Gliwice w przelocie
|
|
|
|
 |
Red
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-02-01, 14:21
|
|
|
Chodzi mi o coś takiego (zdjęcie z ebay)
 |
|
|
|
 |
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
|
|
|
 |
Red
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-02-06, 12:48
|
|
|
Dziękuję za podpowiedzi. W końcu zdecydowałem się na produkt z portalu aukcyjnego
Z tym, że przykleję go na własnym kleju bo przewidziany był na klapę tylną(mniejsza siła wiatru).
https://allegro.pl/oferta/spojler-lotka-tylnej-klapy-uniwersalna-carbon-9580248259
Ta guma z ebay też ma wysokość 20mm, tylko szerokość 15mm co wydaje mi się za małą powierzchnią do utrzymania takiej gumy. |
|
|
|
 |
Intercamp
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-02-08, 23:11
|
|
|
Jeżeli się jeszcze zastanawiasz to szczerze możemy polecić te Fiammy 110cm. Sami zamontowaliśmy na naszym firmowym kampervanie i szumu od okna już wcale nie słychać!
spoiler
Zdjęciu u nas po montażu |
|
|
|
|
 |
Red
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-02-10, 16:08
|
|
|
Niestety powierzchnia w Vito jest zaokrąglona, ta owiewka nie przejdzie. Ta którą kupiłem jest elastyczna więc da się przykleić w lekkim łuku. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|