Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
Wysłany: 2023-02-06, 11:04
A czy nie jest tak, że ilość wypadków i ofiar z nimi związanych zmniejszyła się, bo wyraźnie poprawiła się jakość polskich dróg? Poprawiła się również jakość pojazdów.
Nie zauważyłem, aby pogoń za innymi uczestnikami ruchu drogowego zmniejszyła się. Wprost przeciwnie. Może wynika to stąd, że mieszkam przy granicy z Litwą. Litwin po opuszczeniu swojego kraju zaczyna szaleć na naszych drogach.
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały.
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
Wysłany: 2023-02-06, 13:58
WaldekR napisał/a:
Janusz bo po ich stronie szybko zostanie skarcony przez policję.
Wiem o tym.
Swego czasu, jeszcze przed otwarciem granic, policja zatrzymała na Litwie mojego kolegę. Sporo przekroczył prędkość. Dowalili mu bardzo słony mandat. Zatrzymali prawko do chwili opłacenia tegoż mandatu. Nie zapłacił. "Zgubił" prawko i wyrobił nowe. Obecnie ten numer by nie przeszedł.
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały.
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 316/17 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2023-02-06, 16:05
oczywiście mamy dzisiaj lepsze drogi i jest ich więcej, ale to nie wszystko.
w 1997 roku mieliśmy około 12 mln pojazdów na naszych drogach, a w 2022 - 35 mln.
przede wszystkim zwiększyła się w tym czasie ilość dróg ekspresowych i autostrad z 500 km do ponad 4000 km.
na pewno to ma wpływ na bezpieczeństwo, ale chyba, gdybyśmy jeździli jak kiedyś, to spadek wypadków i ofiar nie byłby tak znaczący.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum