Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2023-03-20, 22:08 Do Grecji przez Bałkany tam i z powrotem
Trasa prowadzić będzie przez Niemcy, Austrię, Słowenię, Chorwację, Czarnogórę, Albanię do Grecji. W Grecji planuję spotkać się z forumowiczami, którzy już tam są (Barbara i Zbigniew Muzyk) i tymi, którzy tam dojadą.
Powoli już się pakuję. W drogę ruszam w niedzielę 26 marca. Jestem umówiony z Basią na Lefkadzie, gdzieś koło plaży Nidri. Resztę trasy będę improwizował na miejscu. Obowiązkowy punkt programu - baran z rożna na Wielkanoc (w Grecji 14-17 kwietnia). Potem zaczynam ruszać w drogę powrotną. W Albanii chciałbym przejechać drogą SH20 do Czarnogóry i z powrotem zjechać nad morze przez Durmitor. Powrót do domu najpóźniej 3 maja.
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2023-03-21, 08:38 Re: Do Grecji przez Bałkany tam i z powrotem
andrzej627 napisał/a:
Obowiązkowy punkt programu - baran z rożna na Wielkanoc (w Grecji 14-17 kwietnia).
Noo Andrzej po takich zapowiedziach to chyba zmienię swoja marszrutę na Bałkanach
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Dwa kampery (jak "niebo" nie zdecyduje inaczej) ruszają 29-go. Tak jak w rozmowie telefonicznej Andrzeju - będziemy w kontakcie obserwując Twoją pozycję na CT. Może będzie nam dane się spotkać - bardzo bym chciał!
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2023-03-23, 15:08
Przyjrzałem się dokładniej mojej trasie i spojrzałem w kalendarz. Na Lefkadę powinienem dojechać najpóźniej 6 kwietnia. Chciałbym ruszyć w podróż powrotną 22 kwietnia - 3 dni na przejazd do Szkodry i 5 dni przez góry, aby najpóźniej 29 kwietnia zjechać z powrotem nad morze.
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2023-03-26, 22:39
andrzej627 napisał/a:
jeszcze przejazd drogą R-16 (Durmitor) i M-3 (kanion rzeki Piva).
Będziemy tam przed tobą jeśli przecisnę się w tych tunelach ..ruszamy 2-3.04. Do zobaczenia
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Wysłany: 2023-03-28, 21:20
Dzisiaj wjechałem do Słowenii. Zobaczyłem Jezioro Blejskie, gdzie nie ma miejsc postojowych na dziko. Pojechałem dalej. Na noc zamiast na parkingu przy autostradzie stanąłem w krzakach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum