_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie.
Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa
Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa
Byle dalej, byle w przód, absolutnie.
Dzięki! Sam lubię czytać konkrety, resztę widać na filmie czy zdjęciach.
Podstawa to dokładne koordynaty oraz opis udogodnień. Nic bardziej mnie nie denerwuje na różnych forach jak pokazywanie miejscówek i odsyłanie "na priv" po namiary...
LukF napisał/a:
uhuprzem,
Świetna relacja, cieszę się, że piszesz o konkretach bo tak lubię. Czekam na resztę
Świetna relacja , czekamy z dużą niecierpliwością na kolejne filmiki
uhuprzem napisał/a:
Zanim o następnej miejscówce napiszę chciałbym wspomnieć, że droga do niej (jadąc z Fokiano) to najpiękniejsza trasa jaką kiedykolwiek jechaliśmy w Grecji (tędy https://goo.gl/maps/emRTP1hFQGvZ9JZW8). Vlychada Beach to kolejna ukryta wśród gór zatoczka.
Mógłbyś odświeżyć link ?? Bo wyrzuca mi , że strona nie istnieje...
Wybieramy się w sierpniu na Peloponez i widzę obowiązkowe punkty do odwiedzenia
Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748 Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/408 Skąd: krakow
Wysłany: 2022-07-04, 17:46
Cos mi umkło i nie czytałam,wszystko teraz było u nas wiosna Twoja miejscówka to Kato Wasiliki,oraz sasiednia miejscowość,na fejsie wkleiłam skały,skały skały i widok na most w Patras.Fantastyczne miejsce. Ja polscam dla Ciebie Agia Fokias,miejsce zaznaczone koło Monenwazji jako tankowanie wody.Rakro też sie zachwycił .Ja natomiast uwielbiam okolice Poundy,piach marzenie niepotrzebna plaża na Elafonisos.
Fokiano i jego kamienie wiosna tonęły w kwiatach,ale Polecam Ci oddaną do użyytku plaże Egremi na Lefkadzie,Kiedyś zachwycało nas Porto Katsyki,które teraz jest jednym płatnym parkingiem.
Ja też daje piwo za Twoje sprawdzone przez nas miejscówki
Po dłuuugiej przerwie zabrałem się za składanie zaległych klipów z 2021 roku.
Kolejna miejscówka to Ag. Ioannis, (36.728803, 23.026687) plaża z widokiem na Monemvasię. Miejsce spore, spokojnie miejści się kilkanaście kamperów. Z udogodnień tylko plażowy prysznic (można konewką uzupełnić wodę.
Wieczorem pojechaliśmy na parking na Monemvasii (36.687379, 23.042352). Tam zostawiliśmy kampera i poszliśmy na zwiedzanie wyspy, kolację i winko. Jako że po winku jechać nie wolno, dodatkowo ciemno się zrobiło, postanowiliśmy przenocować na parkingu. Rano ok 8 godziny pojechaliśmy dalej.
Kolejna miejscówka to pewnie wszystkim dobrze znana plaża z wrakiem statku Dimitros (36.788977, 22.582065). Zaletą tego miejsca jest tawerna z dobrym jedzeniem. Niestety kampery stoją w pewnym oddaleniu od plaży (bardzo blisko, ale nie widać ich z kocyka :D :D ). Postanowiliśmy od razu jechać dalej w kierunku Mani.
Następny przystanek to też dobrze znana plaża Diros (36.642219, 22.383512). Świetne miejsce, piękna plaża z białymi otoczakami w kształcie kurzych jaj. Z udogodnień tylko śmietniki. Warto wybrać się na zwiedzanie pobliskiej jaskini.
Filmik tym razem wyszedł troszkę długi, ale to do domowego archiwum
Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum