|
|
|
Grunwald 2022 |
| Autor |
Wiadomość |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 356/23 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2022-07-19, 15:40
|
|
|
Ale ten upał, kurz, ścisk to oddaje atmosferę tamtej bitwy.
Pamiętaj, że część rycerstwa przyjechała na tamtą bitwę nie pół kraju, ale z cesarstwa, Francji itp. i nie samochodem, a niektórzy po to, aby po półtorej godziny zostać zaszlachtowanym.
Więc doceń korki wyjazdowe. |
|
 |
grzechotnik2
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato ARCA Scout 540
|
Wysłany: 2022-07-28, 09:09
|
|
|
Byłem, zobaczyłem i bardzo mi się podobało.
To nie tylko sama inscenizacja....
Impreza zaczynała się w środę. Dojechałem na pola Grunwaldu w piątek więc bez żadnych korków. Parking na dwie noce 40 PLN. Miałem 100m do takiej areny walk rycerskich, więc młodzież miała co oglądać.
Grupy rekonstrukcyjne, całe rodziny w strojach z epoki. Mieszkali w obozach namiotowych również z epoki.
Pokaz sprzętu Wojska Polskiego.
No i sama inscenizacja - rzeczywiście robi wrażenie. Ponoć było 1500 rekonstruktorów.
Rzeczywiście po inscenizacji straszne korki na drogach wyjazdowych ale mi się nie śpieszyło więc wyjechałem dopiero w niedzielę bez korków.
Podsumowując: Bardzo fajna impreza i gdy ktoś planuje wycieczkę na Grunwald to w tych dniach co roku nie będzie się nudzić.
Poza czasem takiej imprezy nie ma tam nic ciekawego do zobaczenia. Pomnik, trochą łąk i muzeum (kiepskie - ale jesienią ponoć ma być otwarte nowe). |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 570/435 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2022-07-28, 18:39
|
|
|
Jak już było pisane: za rok będzie sama łąka....
A w roli rycerzy zwolennicy i przeciwnicy przekopu mierzei Wiślanej z CT ..... |
|
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 197/928 Skąd: San Escobar
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|