|
|
Problem z dekoderem Polsatu |
Autor |
Wiadomość |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2023-08-22, 21:10 Problem z dekoderem Polsatu
|
|
|
Od pewnego czasu mam tak , że na wyjeździe odbieram Cyfrowy Polsat 15-20 minut po czym wyświetla się komunikat braku karty sieciowej lub błąd połączenia antenowego.U mnie na placu telewizor może pracować cały dzień i nic się nie dzieje.Jestem teraz w porcie na Mazurach.Moc i jakość sygnału była powyżej 80% i nagle jeb brak sygnału.Dzieje się tak tylko na wyjazdach.Zaczynam podejrzewać że Polsat pokombinował coś z lokalizacją dekodera.Ma ktoś podobnie? |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 799/1217 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2023-08-22, 22:06
|
|
|
Mam podobnie i mam wrażenie że robią wszystko żeby zmienić nie tylko dekodera. |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 74/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2023-08-23, 03:23
|
|
|
Mam podobnie.
W sobotę, postanowiliśmy sprawdzić co w kraju piszczy.
TVn24 pochodził z 2 minuty , zaczął łamać obraz aż całkowicie zanikł.
Barowałem się z telewizja przez ponad godzinę,
Raz jest sygnał i siła, raz zanika i tak przemiennie.
Dzwoniłem do BOK stwierdzili że wszystko OK i coś ze sprzętem w camperze.
Inne stacje bezpośrednio z anteny śmigają aż się oko i ucho cieszy ale niestety nie po naszemu .
Ubolewam, że nie moglem pooglądać i posłuchać naszego jedynego kochanego wodza KIM unJEST-a zwanego też nowym Krokodylkiem Rogadkiem, tym co nam Polakom wieczne bezpieczenstwo zapewnia i zapewni.
Pozdro wszystkich przyjaznych z trasy sympatycznego i atrakcyjnego wałęsania. |
|
|
|
 |
Woj-tek
zaawansowany

Twój sprzęt: wilk, Iveco Daily, Jumper
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2012 Piwa: 5/45 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2023-08-24, 06:30
|
|
|
Jestem teraz w Turcji i mam podobnie, programy z pominięciem dekodera Polsatu działają a Polsat brak sygnału.
Dziwne... |
|
 |
Fordek
stary wyga
Twój sprzęt: Eura Mobil PT 696 EB
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Cze 2014 Piwa: 14/5 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 2023-08-24, 23:48
|
|
|
Zabieram dekoder polsatu za każdym razem gdy wyjeżdżam na Mazury (wczoraj działał) i działa dobrze - jak w domu . W czerwcu odbierał dobrze na Węgrzech . |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2023-08-25, 12:22
|
|
|
Przez wiele lat miałem dekoder Polsatu z multiroomem i nie było problemów w całej Europie.W zeszłym roku wymieniłem dekodery na nowe, takie które łączą się ze sobą po wi-fi.No i zaczęły się problemy. Oczywiście mam w kamperze główny dekoder. Myślałem że to kwestia złego ustawienia kampera,drzew itp.Ale teraz stałem w porcie idalnie,bez drzew i to samo.Pożyczyłem od sąsiada dekoder Cyfry+ i tamten działał.
Dziś testuję u siebie na placu i to samo.Po kilkunastu minutach komunikat "sprawdż instalację antenową".
Dekoder był zasilany z akumulatora pokładowego.Napięcie 13,4V.Podłączyłem go teraz na oryginalnym zasilaczu poprzez przetwornicę i zaczęło to ustrojstwo działać.Ciekawe jak długo |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|