|
|
Uszkodzona skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 74/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2023-08-31, 17:04 Uszkodzona skrzynia biegów
|
|
|
Witam
Mam ogromną prośbę.
Mój zagraniczny Przyjaciel, poczatkujący kamperowiec w ubiegłym roku zanabył wiekowego kamperka.
W pierwszym sezonie swojej turystycznej przygody niestety złapał poważną awarię.
Jego domek na kółkach stracił bezpowrotnie II-gi bieg.
Naprawa wg jego słów niestety na dzień dzisiejszy jest niemożliwa.
Usiłowałem mu pomóc w znalezieniu części zamiennych, lecz niestety bez pozytywnych efektów.
Kamper jest z 1994 roku, na CITROEN-ie C25 z silnikiem 2,5 TD.
Może ktoś wie, ma lub może pomóc w zdobyciu części do skrzyni, całą skrzynię lub silnik ze skrzynią?
Proszę o kontakt na CT lub tel. 503 145 416
Stefan |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/496 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2023-08-31, 19:16
|
|
|
Stefciu, z gratami do tych roczników robi się tragedia.
Ja poprzedniego kampera robiłem koło Kamienia Pomorskiego w Mokrawicy, już wtedy były problemy.
Trafiłem na dobrego mechanika, który jest mechanikiem a nie wymieniaczem części. Początkowo proponował mi remont skrzyni wysyłkowo na palecie, ale ja wolałem tam jechać i zrobić na miejscu, czego nie żałowałem. No i cenowo bardzo przystępnie. Mam nadzieję, że jeszcze ten warsztat działa i będzie można wysyłkowo ogarnąć temat, bo sprzedażą części się nie zajmuje. Polecam jednak wizytę w warsztacie, temat remontu skrzyni i regulacje silnika ogarnia do 8 godzin Bez "dwójki" można się dokulać Na te 8 godzin dostaje się osobówkę do dyspozycji zatankowaną do pełna by pozwiedzać sobie okolicę
Dzwonić najlepiej do niego późnym wieczorem, bo w dzień bardzo często nie odbiera: Piotr tel. 888 660 217
|
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 74/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2023-09-01, 06:38
|
|
|
Dareczku KOCHANY
Na Ciebie zawsze można liczyć, czym ja się Tobie za to ogromne serducho odwdzięczę.
Zaraz ogarniam temat, dzwonię do zakładu a później do zainteresowanego aby to jakoś logistycznie ogarnąć.
Jeszcze raz serdeczne DZIĘKI
Pozdrowionka dla Ciebie, Sympatycznej Małżonki i Kochanego Dzieciaka |
|
|
|
 |
Gewehr
weteran

Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Piwa: 223/114 Skąd: AmWarsztat.pl
|
Wysłany: 2023-09-01, 07:21
|
|
|
Napisz mi PW w poniedziałek, abym nie zapomniał. Sprawdzę czy nie mam u siebie. Kolegę poproś, aby podał ilość zębów. |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 272/601 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|