|
|
Bełkot boxer heavy L4H2 2+2 |
Autor |
Wiadomość |
reaven22
weteran
Pomógł: 25 razy Dołączył: 19 Mar 2018 Piwa: 121/14 Skąd: WGM
|
Wysłany: 2023-09-11, 23:22 Bełkot boxer heavy L4H2 2+2
|
|
|
Taki oto kwiatek się trafił,
Boxer heavy L4H2, 2013r, 2,2HDi
Bełkocik wiódł proste i lekkie życie u boku mojego sąsiada ogrodnika, od kołyski u niego.
Niewiele się najeździł, a że sąsiad napatrzył się na moją przeróbkę, również zapałał chęcią zrobienia z niego kampera. Za czasów kiedy to było łatwiejsze pomogłem mu załatwić formalności z tym związane
Plany jak to plany lubią się zmieniać, po jakimś czasie udało się odkupić auto całkiem ładne, gotowe do zrobienia prawilnego camper-vana dla 4 osób
Z planów moich to na razie kompletacja gratów, i chyba tylko. Czas na fizyczną pracę będę miał najwcześniej wiosną.
Założenia to 4 osobowa sypialnia z tyłu, z rozkładem łóżek jakiego u nikogo wcześniej nie widziałem poprzeczno-podłużne . Pełnowymiarowa łazienka 100x80, salon , kuchnia itp, i jeszcze spory bagażnik pod łóżkami.
Reszta wyjdzie w praniu. |
|
|
|
 |
DC
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis Nevis 822
Nazwa załogi: Pingwiny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Lip 2015 Piwa: 15/18 Skąd: Lniska
|
Wysłany: 2023-09-12, 16:15
|
|
|
Cześć. Powodzenia przy budowie i moja rada, nie odkładaj roboty do wiosny, trzeba kuć żelazo puki gorące Porobisz sobie dziennie po 1-2 godzinki i zanim się zorientujesz to klocki będą poskładane . Wiem co mówię z własnego doświadczenia |
_________________ Living a Boys Adventure Tale |
|
|
|
 |
reaven22
weteran
|
Wysłany: 2023-09-14, 11:59
|
|
|
DC napisał/a: | moja rada, nie odkładaj roboty do wiosny, trzeba kuć żelazo puki gorące |
Pierwszego robiłem pół roku, więc mam świadomość ile pracy wymaga, jednak wtedy nie miałem rocznej córki na pokładzie
Jeździć puki co mamy czym więc nie pali się. Ale fakt kuć puki są chęci |
|
|
|
 |
decumanus
weteran

Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 45/24 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2023-09-14, 22:20
|
|
|
Zamieniasz na mniejszy?
Rozumiem ze układ inny, ale ja bym starego przerabial...
R
Swojego ciagle przerabiam 🤣 |
_________________ tak ja sie staram https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
opnia jest jak dupa - każdy ma swoją
"immposible" is not a fact - it is an opinion
 |
|
|
|
 |
reaven22
weteran
|
Wysłany: 2023-09-14, 23:32
|
|
|
Nigdzie nie jest napisane, że zamieniam
Czas pokarze czy będzie na co zamienić, może na zasadzie przerolowania aut żeby wbić się w nowszą bazę.
Bełkot jest i niższy i ma bardziej nieprzewidywalny silnik. Więc nawet jeśli zdecydujemy się na zamianę to tylko na jakiś niezbyt długi czas |
|
|
|
 |
Tomek84
zaawansowany
Twój sprzęt: brak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Sie 2020 Piwa: 5/5 Skąd: małopolska
|
Wysłany: 2023-09-21, 09:33 Re: Bełkot boxer heavy L4H2 2+2
|
|
|
reaven22 napisał/a: | Założenia to 4 osobowa sypialnia z tyłu, z rozkładem łóżek jakiego u nikogo wcześniej nie widziałem poprzeczno-podłużne . |
tzn? |
|
|
|
 |
decumanus
weteran

Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 45/24 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2023-09-21, 16:10 Re: Bełkot boxer heavy L4H2 2+2
|
|
|
Tomek84 napisał/a: | reaven22 napisał/a: | Założenia to 4 osobowa sypialnia z tyłu, z rozkładem łóżek jakiego u nikogo wcześniej nie widziałem poprzeczno-podłużne . |
tzn? |
Pewnie przyjdzie nam poczekac na realizacje, ale tez jestem ciekaw.. najbardziej tego, jak to chce pozenic z duzym bagaznikiem...
R |
_________________ tak ja sie staram https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
opnia jest jak dupa - każdy ma swoją
"immposible" is not a fact - it is an opinion
 |
|
|
|
 |
Tomek84
zaawansowany
Twój sprzęt: brak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Sie 2020 Piwa: 5/5 Skąd: małopolska
|
Wysłany: 2023-09-21, 16:20 Re: Bełkot boxer heavy L4H2 2+2
|
|
|
decumanus napisał/a: | Tomek84 napisał/a: | reaven22 napisał/a: | Założenia to 4 osobowa sypialnia z tyłu, z rozkładem łóżek jakiego u nikogo wcześniej nie widziałem poprzeczno-podłużne . |
tzn? |
Pewnie przyjdzie nam poczekac na realizacje, ale tez jestem ciekaw.. najbardziej tego, jak to chce pozenic z duzym bagaznikiem...
R |
ja miałem robić 3 piętrowe łóżko "na zakładkę", czyli:
- dół 140 cm x 195 cm (jest)
- środek 70cm x 140 cm (miał być)
- góra 70 cm x 170 cm (jest)
ale zrobiłem górę i dół, środek miałem dołożyć, ale byłoby lekko ciasno na nogi na dolnym łóżko albo środkowym, albo obydwu, więc dorobiłem kawałek do górnego łóżka (wyszła taka L4 140 cm x 170 cm po dłuższych bokach), dzieci są póki co w takim wieku, że im nie przeszkadza, że stykają się nogami
i nadal mam duży bagażnik (76 cm wysokości), ale to jest L3 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|