|
|
Dlaczego włączenie pompy wyłącza sterownik zasilania? |
Autor |
Wiadomość |
Jarrek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-09-30, 13:40 Dlaczego włączenie pompy wyłącza sterownik zasilania?
|
|
|
Witam dzisiaj ponownie.
Mam sterownik zasilania zabudowy CBE DS300, panel PC100.
Po poprzednim właścicielu porządkuję trochę instalację i coś się musiało mi chyba zetknąć, bo przy włączaniu pompy na panelu wyłącza całe zasilanie sterowane przez DS300. Przed tym włączeniem wszystko działa prawidłowo.
Czy ktoś miał podobny problem? Znalazłem na innych forach, nawet zagranicznych, że może jest walnięty przekaźnik włączający tą pompę. |
|
|
|
 |
Jarrek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-10-01, 08:40
|
|
|
Znałem przyczynę i łapie się za uszy jak mogłem zrobić taką głupotę. Ponieważ padł mi akumulator (poprzedni post), podłączyłem prostownik do zabudowy. Z prostownika było napięcie powyżej 15V i sterownik wyłączał się dostając jakieś obciążenie (tutaj pompę) przy tym napięciu.
Jak podłączyłem inne zasilanie 12V stał się cud . Wszystko wróciło do normy i działa.
Mogłem spalić sobie sterowanie zasilania ale obyło się bez strat.
Mogę zatem polecić sterowanie CDB DS300, jak ktoś się chce samodzielnie bawić w naprawę lub zabudowę kampera.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|