|
|
Co powiecie na temat tego regulatora? |
Autor |
Wiadomość |
pipek722
początkujący forumowicz
|
|
|
|
 |
pipek722
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2024-02-16, 11:01 Re: Co powiecie na temat tego regulatora?
|
|
|
ECGSOLAX 100A MPPT Regulator ładowania słonecznego 12V 24V 36V 48V Auto z podwójnym regulatorem Panel solarny USB Max PV 90VDC szybka ładowarka
Wprowadzenie:
Regulator ładowania słonecznego z najbardziej zaawansowanym algorytmem sterowania MPPT i maksymalną power point macierzy pv można szybko śledzić w dowolnym środowisku, dzięki czemu można uzyskać maksymalną energię z panelu słonecznego i znacznie poprawić wykorzystanie energii w układzie słonecznym. Może być stosowany w komunikacji stacji bazowej, domowej system zasilania zasilającej, sygnalizacji świetlnej, uliczna lampa solarna, systemach lamp dziedzińca itp.
Uwaga:
To jest wysokiej jakości kompatybilne kontrolery MPPT + PWM Solar, nie 100% Ture MPPT
Cechy:
Zaawansowana technologia śledzenia maksymalnego power point MPPT, skuteczność śledzenia wynosi nie mniej niż 99.5%.
LCD jest zaprojektowany do dynamicznego wyświetlania danych operacyjnych i statusu roboczego sprzętu.
Kompatybilny z uszczelnieniem, żel, zalane, ładowanie baterii LifePO4
Podwójny porty ładowania USB 5V
Automatyczna identyfikacja 12V/24V/36V/48V
Nadmierna ochrona napięcia
Ochrona nadprądowa
Ochrona przed nadmierną temperaturą
7 rodzajów wyboru trybu pracy
Wyświetlacz parametrów kontrolera (tryb pracy, napięcie baterii, prąd ładowania PV, prąd rozładowania akumulatora, temperatura pracy produktu, czas opóźnienia);
Niektóre parametry kontrolera mogą być modyfikowane przez użytkownika w celu ustawienia i zapisania.
Z wyświetlaczem podświetlenia |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 62/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2024-02-17, 12:58
|
|
|
Opinie na Ali o produkcie słabe i bardzo słabe . Nie wiem czy ktoś tego używa na forum. Masz dwa wyjścia kupić sprzęt sprawdzony np Tracera, albo victrona i mieć spokój. Albo kupić to coś …i eksperymentować . I dokupić na wszelki wypadek Tracera gdyby w trasie okazało się że tamten mppt wysiadł. |
|
|
|
 |
less11
trochę już popisał
Twój sprzęt: Mobilvetta KEA i67
|
Wysłany: 2024-02-18, 19:24
|
|
|
a regulatory Victrona bardzo staniały w tym roku, wiec raczej nie ma co kombinować |
|
|
|
 |
Mikesz
zaawansowany

Twój sprzęt: KNAUS BoxStar 600
Nazwa załogi: a Mi i Go.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2012 Piwa: 16/68 Skąd: Warszawa Praga.poł
|
Wysłany: 2024-02-18, 20:53
|
|
|
.Z opisu to jak najbardziej MPPT,Ja bym zaryzykował,zawsze będzie drugi na podmiankę zwłaszcza ze nie duże pieniądze. |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 62/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2024-02-18, 22:40
|
|
|
Tylko że nie o to chodzi aby mieć dwa mppt, dwie przetwornice i dwa akumulatory. Sprzęt dzieli się na dobry i tani. Dobry to sprawdzony przez wielu użytkowników. Victron jest najbardziej polecany ale drogi, Tracer polecany tańszy i … te tanie o których nic nikt nie wie. Oczywiście może kolega pipek kupić sobie i próbować i dzielić się na forum opiniami. Jak będzie więcej pozytywnych komentarzy to będziemy polecać a na razie z komentarzy na Ali to badziew. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica

|
Wysłany: 2024-02-19, 09:43
|
|
|
Mikesz napisał/a: | Z opisu to jak najbardziej MPPT, |
niezupełnie mppt, papier wszystko przyjmie
pipek722 napisał/a: |
Uwaga:
To jest wysokiej jakości kompatybilne kontrolery MPPT + PWM Solar, nie 100% Ture MPPT |
|
|
|
|
|
 |
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2024-02-19, 22:10
|
|
|
nie wiem co to jest za regulator i chyba nie mam czasu, pieniędzy ani ochoty sprawdzać tego , staram się zawsze wybierać sprzęt dla siebie maksymalnie sprawdzony i dobry, z rekomendacji użytkowników
jak lubisz ryzyko to próbuj , do odważnych świat należy, ale pamiętaj też, że tanie mięso jedzą psy |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
|
 |
Mikesz
zaawansowany

Twój sprzęt: KNAUS BoxStar 600
Nazwa załogi: a Mi i Go.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2012 Piwa: 16/68 Skąd: Warszawa Praga.poł
|
Wysłany: 2024-02-20, 18:30
|
|
|
No tak ,mea culpa czytałem opis urządzenia jaki przedstawił sprzedawca ,wystarczyło w komentarzach zobaczyć zdjęcie golasa bez dławików przetwornic i wszystko jasne ,jednym słowem oszustwo.BADZIEW. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|