Brak klimy jaka alternatywa |
Autor |
Wiadomość |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 77/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2024-04-24, 21:06
|
|
|
Komplecik napisał/a: | Kazik II napisał/a: | Z "braku laku"......................... jest dość przyjemne. Ma tę zaletę, |
Z braku laku Kaziczku co tam ciekawego we Włoszech widziałeś jakąś miejscówkę podrzuć bo tu się o ważnych rzeczach rozmawia a kolega głodny wiedzy, ja to o Toscani deczko, Gargano ciut, Garda też co nieco, można plan namalowa, ino trzeba wziąć pod uwagę że to wakacje, dzikie topowe miejscówki mogą być niedostępne w sezonie
|
Człowiek się pyta, co zamiast klimy to mu odpowiadam. A ty mu na to....Toscania! No to dla mnie fajrant i odpadam z konkurencji bo nie wyrabiam tempa . A poza tym mam klimę na pokładzie oraz babę, która po b.upalnym dniu jęczy jak Joanna D Arc na stosie. I co mam począć? Zawieźć ją do Toscanii? |
|
|
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 238/489 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2024-04-24, 21:27
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Kazik II napisał/a: | Z "braku laku"......................... jest dość przyjemne. Ma tę zaletę, |
Z braku laku Kaziczku co tam ciekawego we Włoszech widziałeś jakąś miejscówkę podrzuć bo tu się o ważnych rzeczach rozmawia a kolega głodny wiedzy, ja to o Toscani deczko, Gargano ciut, Garda też co nieco, można plan namalowa, ino trzeba wziąć pod uwagę że to wakacje, dzikie topowe miejscówki mogą być niedostępne w sezonie
|
Człowiek się pyta, co zamiast klimy to mu odpowiadam. A ty mu na to....Toscania! No to dla mnie fajrant i odpadam z konkurencji bo nie wyrabiam tempa . A poza tym mam klimę na pokładzie oraz babę, która po b.upalnym dniu jęczy jak Joanna D Arc na stosie. I co mam począć? Zawieźć ją do Toscanii? |
Kaziczku jesteś kochany posikałem się
np. Maranello
https://youtu.be/p3grTUI-n1w?si=W28tPAHJPb_ZG5Hd |
_________________ komplet |
|
|
|
|
|
mischka
Kombatant
Twój sprzęt: Dethleffs
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 121/134 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2024-04-25, 06:50
|
|
|
Kazik II napisał/a: | I co mam począć? Zawieźć ją do Toscanii? | To bardzo dobry pomysł, i koniecznie przewietrz kampera
a autorowi tematu mogę podpowiedzieć podobnie jak moi przedmówcy. Za dnia maty na szyby a wieczorem otworzyć okna. Jak nie będzie 45°C w cieniu to przeżyjecie.
Udanego wyjazdu życzę, jak chcecie jeździć po kempingach na północy Włoch w pełnym sezonie to warto zaplanować sobie noclegi bo może(nie musi) być problem z miejscami. Im bardziej na południe tym łatwiej ale tu też warto podzwonić przed przyjazdem czy maja coś wolnego. |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
|
|
Andrzej 73
Kombatant lawendowy
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 267/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2024-04-25, 07:01
|
|
|
Dwa lata temu jak byliśmy w Toscanii to było bardzo gorąco coś ok.38 st.
Pewnie żeby schłodzić kampera trzeb było wjechać nim do morza.
Jak się jeździ latem to klima musi być. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
|
adaml61
weteran
Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 150/115 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2024-04-25, 08:46
|
|
|
Włochy nie są płaskie , zawsze można wjechać w góry , a tam chłodek znajdzie się zawsze , a w Toskani tyle fajnych miejsc że problem co wybrać . |
|
|
|
|
RadekNet
weteran
Twój sprzęt: Opel Vivaro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 25/73 Skąd: Sligo IE
|
Wysłany: 2024-04-25, 09:32
|
|
|
Kup przenośny klimatyzator do przyczep wieszany na okno, i po problemie
Ja sobie nie wyobrażam (tzn. wyobrażam sobie, bo tak się kiedyś jeżdziło, ale skoro są możliwości to dlaczego z nich rezygnować) nie mieć możliwości schłodzenia się przed pójściem spać. Nawet na wakachach w Polsce bywalo, że szliśmy spać do kamperka z włączoną klimą, bo w domu teściów było za gorąco. |
|
|
|
|
Marcino84
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2024-04-25, 09:57
|
|
|
Więc tak.... jeździć takim autem umiem. Jedziemy ze znajomymi, którzy jeżdżą już trochę kamperem. Pytanie wydawało mi się proste. Poprosiłem o wskazówki,a zostałem zalany nieprzydatnymi informacjami ( w większości). Nie jadę tam po to, żeby siedzieć w kamperze ,ale w zeszłym roku mieliśmy w nocy 28 stopni,więc ten kto ma klimatyzator na dachu i i w taką temp nie włączy klimy, niech pierwszy rzuci kamien.😄 Za pomocne komentarze bardzo dziękuję. Pokombinuje coś z wiatrakami |
|
|
|
|
bert
weteran
Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2024-04-25, 10:24
|
|
|
trzeba sobie było "kołcza" jakiegoś wynająć za piniądz do wprowadzenia w klimaty... klimatyzacji w karawaningu.
Informacja za darmochę musi zawierać odrobinę szydery.
|
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
|
|
|
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
Anras
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Hobby T550 AK FS
|
Wysłany: 2024-04-25, 10:25
|
|
|
Jeśli wyjazd na kemping to wiatraki na 230V. Wieczorem pootwierać wszystkie okna. No i późno się kłaść i wcześnie wstawać |
_________________ Pozdrawiam Bartek
|
|
|
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 77/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2024-04-25, 11:07
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | Pewnie żeby schłodzić kampera trzeb było wjechać nim do morza. |
adaml61 napisał/a: | zawsze można wjechać w góry , a tam chłodek znajdzie się zawsze |
Można jeszcze na noc przenosić się na pustynię, tam nocą mamy przyjemny chłodek.
Z powyższych propozycji przespania się w chłodzie wybieram tę pierwszą - bliżej i szybciej |
|
|
|
|
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2024-04-25, 16:33
|
|
|
Marcino84 napisał/a: | Więc tak.... jeździć takim autem umiem. Jedziemy ze znajomymi, którzy jeżdżą już trochę kamperem. Pytanie wydawało mi się proste. Poprosiłem o wskazówki,a zostałem zalany nieprzydatnymi informacjami ( w większości). Nie jadę tam po to, żeby siedzieć w kamperze ,ale w zeszłym roku mieliśmy w nocy 28 stopni,więc ten kto ma klimatyzator na dachu i i w taką temp nie włączy klimy, niech pierwszy rzuci kamien.😄 Za pomocne komentarze bardzo dziękuję. Pokombinuje coś z wiatrakami | ja nie włączam bo buczy
Że tak spytam z czystej ciekawości, masz jakiś plan na tą wycieczkę
tak? największym kłopotem była klima? |
|
|
|
|
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2024-04-26, 11:33
|
|
|
Marcino84 napisał/a: | Więc tak........... w nocy 28 stopni,więc ten kto ma klimatyzator na dachu i i w taką temp nie włączy klimy, niech pierwszy rzuci kamien.😄i |
dawaj kamień
po latach nieużywania klimy zdemontowałem ją i sprzedałem, szkoda że tyle lat jeżdziłem z tym złomem na dachu |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
|
|
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2024-04-26, 11:52
|
|
|
chris_66 napisał/a: | Marcino84 napisał/a: | Więc tak........... w nocy 28 stopni,więc ten kto ma klimatyzator na dachu i i w taką temp nie włączy klimy, niech pierwszy rzuci kamien.😄i |
dawaj kamień
po latach nieużywania klimy zdemontowałem ją i sprzedałem, szkoda że tyle lat jeżdziłem z tym złomem na dachu |
Też się noszę z tym zamiarem |
|
|
|
|
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler
Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 27 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 219/497 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2024-04-26, 12:35
|
|
|
Złom kupię metali nie szlachetnych |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
|
|
|
|
|
decumanus
weteran
Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 44/23 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2024-04-26, 12:37
|
|
|
to wszystko zalezy gdzie jest to 28 stopni... my 2 lata temu w Austrii, nad tym blotnym jeziorem niedalego wegierskiej granicy umieralismy... zadna wentylacja nie pomaga, rozgrzane winnice dookola, noc nie przynosila ulgi...
a nad morzem skwar i luzik dropsik...
w sloweni uciekalismy na przelecze, wiec tez klima zbedna...
ale te winnice wciaz nam sie snia po nocach...
teraz mamy na dachu klime 12v od abem, ktorej nie polecam, ale samochod maly i w srodku nic porzadnej wielkosci nie wejdzie... fral03 byl, ale teraz kurzy sie na strychu...
zobaczymy w tym roku... w planach chorwacja....
R |
_________________ tak ja sie staram https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
opnia jest jak dupa - każdy ma swoją
"immposible" is not a fact - it is an opinion
|
|
|
|
|
|