|
|
Przesunięty przez: janusz 2010-04-23, 23:46 |
płonący camper |
Autor |
Wiadomość |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-08-05, 12:29
|
|
|
Uppsss no mieli chłopaki przygodę .... dobrze ze nikomu nic się nie stało |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2009-08-05, 12:52
|
|
|
No no ładnie, ale nie dziwię się że pomyśleli iż kradną im rowery, w polsce czasami strach w nocy gdzieś stać, nawet w ruchliwych miejscach.
Mnie w zeszłym roku w nocy złamali pióro wycieraczki, i tylko żona mnie zatrzymała aby za nimi nie wylatywać z kamperka, nadal nie wiem czy dobrze zrobiłem co prawda ich było trzech ja jeden ale wkurza mnie fakt że rano wstałem i zobaczyłem wycieraczkę na środku ulicy. W nocy obudził mnie głuchy huk myślałem że kopnęli w blachę, rano dopiero zobaczyłem straty, drugie pióro było odgjęte ale nie złamane.
Za niedługo wybieram się na wycieczkę po polsce i tak naprawdę wybór miejsca na nocleg może być dla mnie problemem bo poza kampingami jak pomyśleć to wszędzie niebezpiecznie.
A Ci niemcy mieli szczęście że w porę zorientowali się że trzba uciekać, i ciekawe co tak naprawdę było przyczyną pozaru, szkoda że nie napisali. pewnie jeszcze nie wiedzą, ale jak się juz dowiedzą to i tak nie powiedzą |
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/492 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-08-05, 12:55
|
|
|
Płonący camper to bardzo przygnębiający widok
ARCADARKA napisał/a: | ....że to nie na kampingu... |
I tu masz rację Darku....masz rację.
Nie doszło do eksplozji |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
f68
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Globethrotter A520
Nazwa załogi: f68
|
Wysłany: 2009-08-05, 14:45
|
|
|
pewnie niedługo pojawi się jako bezwypadkowy na jakiejś aukcji |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2009-08-05, 16:40
|
|
|
f68 Cytat: | pewnie niedługo pojawi się jako bezwypadkowy na jakiejś aukcji |
Gratuluję refleksu. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-08-06, 00:52
|
|
|
Rockers napisał/a: | Za niedługo wybieram się na wycieczkę po polsce i tak naprawdę wybór miejsca na nocleg może być dla mnie problemem bo poza kampingami jak pomyśleć to wszędzie niebezpiecznie. |
Czy Ty Rockersiku, za nadto nie przesadzasz?
Jeździmy bardzo dużo po Polsce, sypiamy gdzie nas zmorzy zmęczenie i nic takiego nas nie spotkało.
Miałeś po prostu pecha, a po jednym zdarzeniu nie powinno wysuwać się takich wniosków i pisać, że w całym naszym kraju jest niebezpiecznie.
Poczytaj, ilu z nas wyjeżdżając np. do : Francji, Włoch miało bardzo niemiłe zdarzenia.
Włamania, zagazowanie śpiących i kradzież (pieniążków, dokumentów itp).
Jednemu z nas ukradziono kampera.
Ja bardziej boję się zostawiać kamperka na zachodzie (tylko kemping albo płatny parking) niż u nas.
Oczywiście, jak się człowiek zastanowi, to zdecydowanie niebezpieczniej jest w dużych miastach.
W małych mieścinkach złodzieje nie siedzą, bo "marny zarobek".
Życzę wspaniałego urlopu i żadnych niemiłych zdarzeń.
A co do tego kamperka, to aż serce boli jak się to ogląda.
Bardzo chciałabym wiedzieć: co było przyczyną?
Czy to wina jakiejś instalacji czy wina człowieka?
Pozdrówka. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
Dembomen
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
|
Wysłany: 2009-08-06, 11:50
|
|
|
Hej!
KOCZORKA napisał/a: | Rockers napisał/a: | Za niedługo wybieram się na wycieczkę po polsce i tak naprawdę wybór miejsca na nocleg może być dla mnie problemem bo poza kampingami jak pomyśleć to wszędzie niebezpiecznie. |
Czy Ty Rockersiku, za nadto nie przesadzasz?
Jeździmy bardzo dużo po Polsce, sypiamy gdzie nas zmorzy zmęczenie i nic takiego nas nie spotkało.
Miałeś po prostu pecha, a po jednym zdarzeniu nie powinno wysuwać się takich wniosków i pisać, że w całym naszym kraju jest niebezpiecznie.
Poczytaj, ilu z nas wyjeżdżając np. do : Francji, Włoch miało bardzo niemiłe zdarzenia.
Włamania, zagazowanie śpiących i kradzież (pieniążków, dokumentów itp).
Jednemu z nas ukradziono kampera.
Ja bardziej boję się zostawiać kamperka na zachodzie (tylko kemping albo płatny parking) niż u nas.
Oczywiście, jak się człowiek zastanowi, to zdecydowanie niebezpieczniej jest w dużych miastach.
W małych mieścinkach złodzieje nie siedzą, bo "marny zarobek".
Życzę wspaniałego urlopu i żadnych niemiłych zdarzeń.
A co do tego kamperka, to aż serce boli jak się to ogląda.
Bardzo chciałabym wiedzieć: co było przyczyną?
Czy to wina jakiejś instalacji czy wina człowieka?
Pozdrówka. |
Rockers dlaczego tak dramatyzujesz
KOCZORKA masz rację, my w kraju nocujemy zawsze na dziko i to w różnych miejscach, poza ciekawością tubylców zawsze było spokojnie /zalecam omijania blokowisk, choć sami nocowaliśmy kilka razy/. Wprowadzanie strachu, źle wpływa na pozostałych, którzy jeszcze nie spróbowali włóczęgi.
Polska to spokojny kraj, tylko strach ma wielkie oczy!
Hej! |
_________________ Misiek
Świat jest piękny,tylko my go psujemy!
 |
|
|
|
 |
KOCZOR
weteran
|
Wysłany: 2009-08-06, 18:52
|
|
|
Ostatnio czytałem.....
DSCN4795.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 92 raz(y) 240,27 KB |
|
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2009-08-06, 22:15
|
|
|
KOCZORKA napisał/a: | Czy Ty Rockersiku, za nadto nie przesadzasz? |
Odpisywałem na to już trzy razy może tym razem się uda (tak mi dziś w pracy necik działał)
Może masz rację może jestem przewrażliwiony, ale muszę przyznać że ostatnio jestem też bardzo zmęczony, a widząc co dzieje się wokół mnie, oraz biorąc pod uwagę własnie to przykre wydarzenie z pierwszej wyprawy kamperkiem nie ma się co dziwić
Ale dzięki bardzo za słowa odwagi i za życzonka mam nadzieję że jak trochę odpocznę będzie lepiej
Zawsze uwielbiałem wałęsać się po polsce, żyć w warunkach harcerskich, biwakować pod gołym niebem i samemu przyżądzać sobie jedzonko z niczego nigdy nie bałem się spać nawet w środku lasu. Kiedyś w trzy namioty dwu-osobowe spaliśmy nad rzeką a nad jej drugim brzegu łazikowały sobie rysie widzieliśmy ich czerwone oczka, na drugi dzień miejscowi wytłumaczyli nam czyje to były oczka
Uwielbiam takie przygody, więc jak odpocznę mam nadziję że wrócę do formy
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za życzonka i słowa otuchy , żal było by mi mojego kamperka w którego włożyłem już trochę serducha |
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-08-07, 12:19
|
|
|
Rockers napisał/a: | Uwielbiam takie przygody, więc jak odpocznę mam nadziję że wrócę do formy |
To prawda. Człek wymęczony ma bardziej pesymymistyczne nastawienie.
Wyjeżdżaj szybciutko i wypoczywaj.
Ja podobnie jak Ty bardzo lubię wypoczynek na łonie natury, z dala od podmiejskiego hałasu.
Jeździmy z Koczorem tylko bocznymi drogami, powoli, nigdzie się nie spiesząc.
Podziwiamy nasze piękne krajobrazy i zatrzymujemy się w urokliwych miejscach.
Jeszcze raz życzonka Super wakacji , a po powrocie bardzo proszę o opowieści z wojaży, okraszone pięknymi foteczkami. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2009-08-07, 17:41
|
|
|
chyba nie potrafię tak ładnie opisywac jak niektórzy z tego forum, ale postaram się jak mogę
Jeszcze raz dzięki i do zobaczonka na jakimś zlocie lub na trasie |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|