Rozumiem, że akumulatorów LiFePoK4 od MrKapitan nikt nie używa?
Np. taki: https://mrkapitan.pl/100Lifepo4wup
Myślę, że skoro to ranking akumulatorów to wskazywanie konkretnego egzemplarza jak wyżej nie będzie żadnym przestępstwem.
Akumulator zza Wielkiej Wody kosztuje z dostawą 950PLNów, tylko poczekać trochę dłużej na dostawę trzeba.
To jest dokładnie 1:1, tylko naklejką się różni.
Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 171/133 Skąd: LUBUSKIE- FSD
Wysłany: 2024-07-31, 11:21
Darek dobrze mówi , pierwszego kupiłem Grencela 200Ah , drugiego poskładałem 320Ah za 2/3 ceny 2-setki . A od kapitana to miał Vocu i ma Yamah , Yamah zachwycony nie jest , działa ale za tą kasę mógł by być lepszy .
Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
Wysłany: 2024-07-31, 15:42
jb napisał/a:
Rozumiem, że akumulatorów LiFePoK4 od MrKapitan nikt nie używa?
Np. taki: https://mrkapitan.pl/100Lifepo4wup
Myślę, że skoro to ranking akumulatorów to wskazywanie konkretnego egzemplarza jak wyżej nie będzie żadnym przestępstwem.
Kupiłem od kolegi z forum za 2200 plus przesyłka 280 ah
Ostatnio ogłaszał się na forum i jestem super zadowolony
Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2016 Piwa: 138/26 Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2024-08-01, 08:30
TECHTRON napisał/a:
Zostawię tutaj, może ktoś będzie zainteresowany.
Akumulator LiFePO4 100Ah z BMS 150A, Bluetooth oraz matą grzewczą.
Cena, atrakcyjna (faktura, gwarancją...)
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Proszę jeszcze o opinię o produktach AZO. Cena 100 Ah z niezłym pradem rozładowania i matą grzewczą w ogłaszającym się na tym wątku Techtronie bardzo zachęcająca 1599 zł.
Jeszcze lepiej wyglada to przy 150 Ah też z matą 1980 z tym, ze dostawa od września.
Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G. Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 224/177 Skąd: Jaworzno/Oslo
Wysłany: 2024-08-03, 15:00
krzlac napisał/a:
1. zbudowany samodzielnie. Sugeruję pojemność 200-300Ah.
(Relatywnie tani, dobrej jakości ogniwa np. EVE, dobrej jakości programowalny przez BT BMS np. JK, przemyślana konstrukcja bez taśmy i glutów klejowych, dobre grube przewody,
stosukowo małe gabaryty- "uszyty na miarę". )
2. ładowarka za słupka 40-50A
3. układ ładowania z alternatora 30-40A.
CZy jesteś w stanie "poprowadzić za rączkę" kogoś, kto chciałby coś takiego zmotać ?
Nazwa załogi: Załoga G. Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 224/177 Skąd: Jaworzno/Oslo
Wysłany: 2024-08-03, 16:22
krzlac napisał/a:
na tym forum są lepsi specjaliści.
Być może, lecz nie każdemu się chce, nie każdy ma czas i ... wiele innych "nie".
Ale pytanie jest otwarte dla wszystkich ... chętnych.
Śmiałbym nawet zaproponować, by taki lub tacy chętni założyli wątek pt." jak samodzielnie zbudować akku LifePo4 "
Zakładam się o flaszkę, że byłyby tłumy śledzących i czytających
Poczekamy chwilę, czy ktoś się odezwie i poproszę Cię o zestaw niezbędnych rzeczy do kupienia.
Zima to dobry czas , by sobie podłubać
Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
Wysłany: 2024-08-03, 16:53
Darson napisał/a:
krzlac napisał/a:
na tym forum są lepsi specjaliści.
Być może, lecz nie każdemu się chce, nie każdy ma czas i ... wiele innych "nie".
Ale pytanie jest otwarte dla wszystkich ... chętnych.
Śmiałbym nawet zaproponować, by taki lub tacy chętni założyli wątek pt." jak samodzielnie zbudować akku LifePo4 "
O flaszkę się nie założę .
Mnie się nie chciało szukać kupować składać.
i uczyć się na swoich błędach, pewnie bym złożył wszystko sam, ale mam zasadę elektryki się nie tykam
Kupiłem gotowego składaka od kolegi z forum
Filmików o budowie magazynów energi jest opór w sieci oglądnij poczytaj komentarze i do dzieła jak się czujesz na siłach i nie pomylisz + z -
Wysłany: 2024-08-03, 17:10
Dzięki za tipsa, ale wadą filmów z YT jest to że nie możesz uzyskać odpowiedzi na bieżąco.
A często, po roku , dwóch autor w ogóle nie odpowiada na pytania.
A problem jakiś zawsze może się pojawić .
I wtedy co, będziesz czekać aż ktoś się zlituje i odpisze ?
Tutaj, jeśli kolega z forum się zaoferuje z pomocą, to można liczyć, że odpowie na każde zapytanie w miarę krótkim czasie. Poza tym mogą dołączyć się inni, którzy też "coś wiedzą "
Wysłany: 2024-08-03, 17:44
a odpowiadając sobie samemu na zadane wcześniej pytanie : "co wy tam używacie ... " spędziłem 2 tygodnie w kamperze, będąc w pracy w Stavanger. Zużyłem flaszkę ... gazu, głównie na ogrzewanie w nocy, bo było 12-15 stopni czasami, lodówkę i gotowanie od czasu do czasu.
Z elektryki używałem najwięcej światła i radio i ładowanie telefonu, dopóki nie sfajczyła mi się przetwornica 300W.
Dużej nie miałem, bo nie zdążyłem zamontować przed wyjazdem.
Ale nawet gdybym miał to najwyżej wodę gotował bym w czajniku zamiast na gazie.
I tyle.
Dlatego powtarzam pytanie, CO WY TAM MACIE ?
Wysłany: 2024-08-03, 18:33
ok. zanotowałem.
Ale nie każdy przecież ma rower elektryczny Niektórzy wolą naprawdę pedałować, a nie udawać
Z kostkarką też mam wątpliwości.
Zapodasz link do klimy ? proszę .
Ktoś jeszcze ?
Proszę się nie obawiać że zaśmiecamy wątek.
Moderator wydzieli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum