Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/428 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2024-10-31, 12:44
alinixhi napisał/a:
Kazik ze szczecina....czy napisałem chociaż odrobine nieprawdy...nikogo nie obrażam tylko stwierdzam fakty...kraj nasz zmierza ku upadkowi ale z tego co widac niektórzy mają to gdzieś....może tylko napomne dług 2 biliony złoty, podniesiony deficyt ze 185 na 240 miliardów w skali jednego roku...małe firmy padają jak muchy bo cena gazu i prądu je zabija...no ale budżetówka i emeryci mieć muszą...jeszcze troche i to wszystku pier...dolnie bo nie będzie już na nic... to nie jest frustracja tylko wkurw na to co sie dzieje w tym kraju...
.
Ale po co Ty się martwisz tym na co nie masz wpływu. Tak to się kula na tym świecie już od lat i nadal będzie bez Twojego narzekania. I bez nas.
Ja również proszę Pana Owoc Egzotyczny o zamknięcie tego wątku bo już od dawna nie wnosi nic do Masuri.
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r. Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 95/8 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2024-10-31, 13:00
alinixhi napisał/a:
Kazik ze szczecina....czy napisałem chociaż odrobine nieprawdy...nikogo nie obrażam tylko stwierdzam fakty...kraj nasz zmierza ku upadkowi ale z tego co widac niektórzy mają to gdzieś....może tylko napomne dług 2 biliony złoty, podniesiony deficyt ze 185 na 240 miliardów w skali jednego roku...małe firmy padają jak muchy bo cena gazu i prądu je zabija...no ale budżetówka i emeryci mieć muszą...jeszcze troche i to wszystku pier...dolnie bo nie będzie już na nic... to nie jest frustracja tylko wkurw na to co sie dzieje w tym kraju...
Szanowny Kolego, na wykrzyczenie frustracji masz do wyboru demonstracje KOD, Strajku Kobiet, albo Marsz Niepodległości. Do wyboru do koloru. A to jest Forum miłośników kamperowania. Zresztą frustracje to jedno (może i częściowo uzasadnione) a co innego wyzywanie połowy społeczeństwa od nierobów i darmozjadów.
Przemiły nasz Kolego żółciutki i w łuk normatywny unijny wygięty, zamknijmy ten wątek bo zaraz krew się poleje.
Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 246/618 Skąd: z głębokiego buszu
Wysłany: 2024-10-31, 13:39
LukF napisał/a:
Ja również proszę Pana Owoc Egzotyczny o zamknięcie tego wątku bo już od dawna nie wnosi nic do Masuri.
Kazik II napisał/a:
Przemiły nasz Kolego żółciutki i w łuk normatywny unijny wygięty, zamknijmy ten wątek bo zaraz krew się poleje.
Moderator nie musi zaraz czytać wszystkich tematów ,żeby wyłowić posty drażliwe i nie na temat, ale jest taki sposób na zwrócenie Jego uwagi jak pyknąć w (!) przy poście który Was denerwuje.
Proste
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
voice weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły
Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 21/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2024-10-31, 19:33
Panowie proponuje zakończyć dyskusję na temat ceny kampera i przejść do meritum tematu kampera Masuria, czy ma to potencjał za te pieniądze konkurować już z markami będącymi na rynku parę lat.
Moje zdanie, jak ten kamper nie będzie tańszy o 100 tys zł to nie ma prawa wypłynąć na szeroką wodę.
_________________ Wczoraj to historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar, datego mówi się o tym the present. – Alan Alexander Milne
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 342/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2024-11-01, 08:16
Generalnie zasada wprowadzenia nowego produktu opiera się na promocji i reklamie. Gdyby wystawili cenę 400 ,ale np. do końca roku przyjmowali zamówienia po 300 to zapewne mieli by sporo zamówień. A jeśli kamper będzie tak dobry jak go reklamują to idzie fama od użytkowników i napędzie sprzedaż w standardowej cenie.
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 342/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2024-11-01, 11:01
Myślę że nie koniecznie , a szczególnie że produkcja odbywa się w Częstochowie. To miasto z najwyższymi podatkami od nieruchomości.
Ja idę tokiem promocji towaru i wyrobienia sobie marki. Aby zaistnieć na rynku i przekonać do swojego produktu klienta trzeba na początku nawet sprzedawać po kosztach lub nawet ze stratą , a następnie podnieść cenę do wartości właściwego zysku.
voice weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły
Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 21/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2024-11-01, 18:09
Panowie zgadzam się z tym co mówicie, ale jest jedno ALE.... JAKOŚĆ.
Oglądałem tego kampera na tegorocznych targach i poza obszyciem foteli przednich jakościowo to lipa, wiele niedoróbek itp... Tłumaczenia, bo spieszyli się na targi itp... do mnie nie przemawiają.
Ja zakładając taką inwestycję starał bym się dopieścić każdy szczegół przed wypuszczeniem go na rynek. A przecież właściciele stawiają poprzeczkę bardzo wysoką bo w klasę PREMIUM.
Powiem tak Masuria ( przynajmniej w tym wydaniu co była na targach) nie stanie obok marek jak LAIKA, Cartago, Malibu,
_________________ Wczoraj to historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar, datego mówi się o tym the present. – Alan Alexander Milne
Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 208/165 Skąd: Gliwice w przelocie
Wysłany: 2025-06-01, 16:40
Cenne informacje dla mnie w świetle naszych planów zmiany kampera .
Myśleliśmy o Crafterze a informacje ,że nie tylko kampervany na tej marce są produkowane bardzo cenne
Myśle ,że marka może namieszać wśród nowych kamperów .
Czas pokaże
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 29/142 Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2025-06-01, 17:03
Nie wiem jak te deski zabudowy i czy kogoś to obchodzi, bo graty w środku powkrecają te same co reszta ale pojeździłem już 'troszkę" takimi kontenerami z windą i to 2.0TDi prawie 180KM +8 biegowy DSG bardzo przyjemnie się spisuje /polecam bo chodzi jak dużo mniejsze auto ../ już na wypozyczalni mają po 200kkm i 300kkm i pytałem właściciela jest z VW bardzo zadowolony ostatnio. Człowiek ceni sobie spokój
Wyszły im te podwozia na to wychodzi.
Twój sprzęt: Chausson 627 GA Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 68/2 Skąd: kielce
Wysłany: 2025-06-01, 23:33
Jakie testy ? To jest zwykły film reklamowy i powinien być zaopatrzony napisem lokowanie produktu. Cały ten Polski Carawaning nie ma nic wspólnego z rzetelną oceną. Oglądałem wiele ich filmów i tzw testów. Nigdy nic nie usłyszałem negatywnego. Ale co się dziwić. Chłopcy dostają za free kampera więc nie mogą o nim nic złego powiedzieć. To zwykły biznes, my wam dajemy a wy zróbcie reklamę. Na tych zasadach działa 95 proc youtuberów karawaningowych tylko że część z nich / tych uczciwych/ jasno mówi że dostali i że reklamują. A Polski Karawaning - ściemę robi i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum