czesci zamienne dethleffs |
Autor |
Wiadomość |
d600
trochę już popisał
Twój sprzęt: Dethleffs Trend
|
Wysłany: 2024-11-08, 17:05 czesci zamienne dethleffs
|
|
|
dzien dobry , Jestem od niedawna posiadaczem dethleffsa trend i mam problem z klamka wew zabudowy . Pekła jedna ze sprezyn . Szukam mozliwosci zamowienia tej czesci , ale obsluga klienta dethleffs w Bytomiu i Bieruniu to istna tragedia . Pierwsi sprowadzaja potrzebny element miesiac i juz moja ciepliwosc sie skonczyla a mistrzowie z Bierunia moga mi sprzedac cała klamke ;| Pytanie do uzytkownikow Detleffsa , gdzie zamawiacie czesci , jest jaka normalna firma w Polsce ktora potrafi na normalnym poziomie obsluzyc kazdego klienta czy zamawiac za granica ? Mam wrazenie ze jak jest do wydania walizka hajsu to w dupe włazą a przy drobnych zakupach maja czlowieka gdzies |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2024-11-08, 19:10
|
|
|
Zrób zdjęcie tego elementu i całej klamki, przecież to nie kosmiczna zabudowa i coś pewnie znajdzie się w sieci , no chyba że mam być odcień "kameleon" lub inny , żeby pasował do reszty wystroju |
|
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 264/188 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2024-11-08, 21:21
|
|
|
Jestem bardzo zadowolony z obsługi w punktach, o których piszesz. Jesteś niesprawiedliwy.
Świat żyje swoimi sprawami i nikt nie będzie szalał z powodu jakiegoś drobiazgu.
To są zasady ogólne wszędzie i nie powinieneś się dziwić a zwłaszcza obrażać.
Cierpliwości. Ściągną Ci to co potrzebujesz ale zapewne potrwa to dłużej niż chciałbyś.
Od ręki kupisz każdą część do Punto czy Skody Octavii.
P.S. Próbowałbym własnoręcznie dorobić zepsuty element ew. założyć coś zastępczego |
|
|
|
 |
d600
trochę już popisał
|
Wysłany: 2024-11-09, 08:38
|
|
|
Rakro1 wyobraz sobie sytiacje . Rozmotowujesz caly mechanizm zamka dochodzisz do uszkodzonego elementu i wpisujesz w googel najblizszego dilera dethleffsa aby zamowic czesc za 50zl.
S-camp zapytany o czesc odpowiada ze nie ma dostepu do katalogu czesci i nie odpiada kiedy bedzie mial dostep . czyli ma cie w dupie z takim grubym zamowieniem .
Silesia camp , skladam zamowienie 7 pazdziernika wybieram drozsza wysylke i otrzymuje zapewniene ze do 2 tygodni czesci beda . Minał miesiac i dalej słysze ze dethleffs nie wyslal , ze kurier nie dowiózł . Od 2 tygodni nawijanie makaronu na uszy .
Wczoraj miałem wyjezdzać na dlugi wekend ale siedze w domu bo drzwi rozkopane . Mało tego chciałem to poskładac w miare ciepłych warunkach , a teraz przyjdzie mierzyć mi sie z plastikowymi elementami w niskiej temp.
Takze Rakro wybacz jestem bardzo cierpliwy , ale radze omijac obie firmy szerokim łukiem
Wracajac do pytania , sprezyny we wlasnym zakresie raczej nie da sie dorobic . Firmy polskie dorabiajacenie nie wykonuja pojedynczych sztuk , moga mi zrobic sto
Ponizej fotki uszkodzonej klamki
WhatsApp Image 2024-11-09 at 08.11.44.jpeg
|
 |
Plik ściągnięto 25 raz(y) 98,54 KB |
|
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2024-11-09, 09:34
|
|
|
Łatwiej by było dobrać klamkę wewnętrzna drzwi po samym zdjęciu klamki.
Ja wymieniłem w moim p j5 z punciaka 1 całą klamkę nie bawiąc się w składanie i wymianę sprężynki
Takiej sprężynki szukasz?
https://sklep.roda24.pl/en/1469.html
Jak troszkę odbiega kształtem to możesz dogiąć lub skrócić |
Ostatnio zmieniony przez Bim 2024-11-09, 09:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 264/188 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2024-11-09, 09:36
|
|
|
Doskonale rozumiem Twoją frustrację ale też zdaję sobie sprawę, że zamówienie części może nie być proste. Tym bardziej, że jest to dla nich drobiazg.
Mógłbyś może wkleić zdjęcie klamki i uszkodzonego elementu? My nie mamy katalogów i numer części nic nie daje.
Ja tam kupowałem drobiazgi a z nie drobiazgów, wymieniałem przednią szybę. Kontakt był super i dlatego ich bronię. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 331/84 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2024-11-09, 17:35
|
|
|
Cały czas powtarzam , że Polscy dilerzy nie podchodzą do klienta poważnie.
Gdybym ja tak działał to miał bym w zamówienie na pufki czy poduszkę. Bez względu na wartość zamówienia klienta należy szanować.
d600, Myślę że najlepiej cześć zamów w Niemczech i po kłopocie. Powodzenia |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Adampio
zaawansowany

Twój sprzęt: L300 Dethleffs Globetrotter '84+MulitvanT4
|
Wysłany: 2024-11-10, 12:18
|
|
|
W 100licy, na Grzybowskiej dorobią Ci każdą sprezynkę. Mi dorabiali dwie do archaicznego aparatu zapłonowego, te od ciezarkiw odśrodkowych. Na podstawie pokruszonych kawalkow jedenej starej. Sa też tacy co mają na stanie setki różnych sprężynek i można sobie dobrać najpodobniejszą.
Poza tym czemu nie zamówiłeś tej czesci od razu u producenta tylko u pośrednika?
Centrala Dethleffsa jest sprawna. Instrukcję do 40letniego kampera w ich zabudowie wysłali mi mailem w mniej niż dobę. |
|
|
|
 |
Adampio
zaawansowany

Twój sprzęt: L300 Dethleffs Globetrotter '84+MulitvanT4
|
Wysłany: 2024-11-10, 12:29
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | Cały czas powtarzam , że Polscy dilerzy nie podchodzą do klienta poważnie. | Skoro klient sam naprawia a nie oddaje do serwisu to marnie rokuje, ergo jest niepoważny. Do takiej części za 50 złotych to Polski diler musi doplacić, chocby czasem swojego pracownika. Prawdopodobieństwo, że klient który kupił szybko i sprawnie czesc do klamki, z wdzięczności kupi u nich kolejnego kampera jest tak znikoma, że szkoda fatygi.
No i o poziom obsługi przedstawicieli dbają tylko producenci marek premium. Skoro Centrali nie zależy to czemu ma się gimnastykować przedstawiciel? |
|
|
|
|
 |
d600
trochę już popisał
|
Wysłany: 2024-11-10, 18:02
|
|
|
W 100licy, na Grzybowskiej dorobią Ci każdą sprezynkę.
-sa w sprzedazy oryginalne , poza tym nie jestem ze 100licy
Poza tym czemu nie zamówiłeś tej czesci od razu u producenta tylko u pośrednika?
-czytaj uważnie . diler z bierunia i bytaomia do partnerzy dethleffs na slasku . Centrala w DE moze dziala sprawnie , ale w polsce jest tragedia |
|
|
|
 |
d600
trochę już popisał
|
Wysłany: 2024-11-10, 18:10
|
|
|
[quote="Adampio"] Andrzej 73 napisał/a: | Cały czas powtarzam , że Polscy dilerzy nie podchodzą do klienta poważnie. |
Skoro klient sam naprawia a nie oddaje do serwisu to marnie rokuje, ergo jest niepoważny.
I to jest wlasnie polska mentalnosc
Do takiej części za 50 złotych to Polski diler musi doplacić, chocby czasem swojego pracownika.
-w DE ta czesc kosztuje 5eu + 50 zl przesylka wiec zarabiaja 100%
Prawdopodobieństwo, że klient który kupił szybko i sprawnie czesc do klamki, z wdzięczności kupi u nich kolejnego kampera jest tak znikoma, że szkoda fatygi.
i znowu polska mentalnosc |
|
|
|
 |
d600
trochę już popisał
|
|
|
|
 |
AMIGO
zaawansowany Niepoprawny optymista
Twój sprzęt: Blaszany namiot na kołach
|
Wysłany: 2024-11-10, 18:44
|
|
|
Jeśli sprawa nie jest jeszcze pozytywnie załatwiona a nic nie stoi na przeszkodzie to podeślij mi na priv wszystkie dane, które mogą pomóc we właściwej identyfikacji bohaterki tego tematu (WIN, model, rok budowy, zdjęcia zamka). W wolnej chwili wyślę zapytanie i sprawdzimy dla odmiany jak traktuje natręta z drobiazgiem niemiecki, podono autoryzowany dealer....
Nie zdziwiłbym się gdyby według tutejszych warsztatostandartów chcieli wymienić całe drzwi, ale co mi tam... |
_________________ Bogdan |
|
|
|
 |
|