|
|
Przesunięty przez: Świstak 2021-08-19, 20:34 |
Przetwornica VOLT Sinus 3000 12/230V. 1500/3000W |
Autor |
Wiadomość |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-01-11, 20:32
|
|
|
Pytałem o temp. otoczenia gdyż najniższa możliwa do ustawienia to najczęściej 16stC, jeśli nie ma różnicy co najmniej o +2...4 stC to sprężarka się nie załączy, startują tylko nawiewy/wentylatory 20...30W a ich przetwornice nawet nie czują.
Zmuś do załączenia sprężarki wiosną/latem bo w dzisiejszym otoczeniu jest to bardzo trudne. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2022-01-11, 21:05
|
|
|
Socale napisał/a: | Pytałem o temp. otoczenia gdyż najniższa możliwa do ustawienia to najczęściej 16stC, jeśli nie ma różnicy co najmniej o +2...4 stC to sprężarka się nie załączy, startują tylko nawiewy/wentylatory 20...30W a ich przetwornice nawet nie czują.
Zmuś do załączenia sprężarki wiosną/latem bo w dzisiejszym otoczeniu jest to bardzo trudne. |
Masz rację pobawiłem się kilka minut pilotem dmuchało ale coś tego zimna zbyt nie czułem i dałem sobie spokój
Jutro uruchomię (test) z przetwornicy ogrzewanie na 230..zobaczymy co pokaże |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
blue60
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro Plus 284TL
|
Wysłany: 2023-08-07, 21:33
|
|
|
franu napisał/a: | troche późno , ale dla mnie to jest szajs. Po roku Uzytkowania z podpieta lodówką , padły łożyska na wentylatorach, nie szczególnie działa włącznik, do tego mi skacze obraz w podpiętym laptopie.. |
Potwierdzam lipa.
U mnie kupiona w ub. roku, czyli użytkowana jeden sezon i tylko do ekspresu i niestety padła.
Zapala się czerwona dioda i nie pracuje.
Muszę przyznać, żebym przed zakupem poczytał opinie na stronie google to nie kupiłbym.
Dawno nie zepsuło mi się jakiekolwiek urządzenie elektroniczne, nawet takie, które użytkuje się bardzo intensywnie.A ta przetwornica pracowała naprawdę sporadycznie. |
|
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Lubimy podróżować
|
Wysłany: 2024-11-23, 17:35
|
|
|
Odgrzewam temat tej przetwornicy.
Mam żółtą wersję od roku i działa dobrze. Jedynym mankamentem jest to, że nawet przy minimalnym obciążeniu, np. ładowarka telefoniczna, co chwilę włącza się wentylator. Jest to trochę irytujące, a szczególnie w nocy.
Oglądałem na YT test tej przetwornicy i ta testowana włączała wentylatory dopiero przy obciążeniu ok. 600W.
Wprawdzie moja przetwornica jest w szafce pod siedzeniem, ale ma dobrą wentylację, więc nie powinna tak szybko wymagać chłodzenia. A jednak wymaga.
Czy jest w środu jakaś regulacja pracy wentylatowa żeby go trochę opóźnić? |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2024-11-25, 10:21
|
|
|
Cytat: | Wprawdzie moja przetwornica jest w szafce pod siedzeniem, ale ma dobrą wentylację, więc nie powinna tak szybko wymagać chłodzenia. A jednak wymaga. |
Niestety to jest przyczyną. Przetwornica nie ma cyrkulacji świeżego chłodnego powietrza. Mam podobnie z inną przetwornica. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Lubimy podróżować
|
Wysłany: 2024-11-25, 10:25
|
|
|
Czyli nie pozostaje nic innego jak przenieść ją pod fotel pasażera. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2024-11-25, 21:48
|
|
|
Artur.Dell napisał/a: | Czyli nie pozostaje nic innego jak przenieść ją pod fotel pasażera. |
Lub w inne miejsce którym jest dostęp do powietrza nie ogrzewanego przez przetwornicę.
Mnie generalnie to nie przeszkadza , ale jak wentylator jest zbyt głośny i robi hałas to jest to dyskomfort i trzeba przetwornicę przenieść.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|