|
|
|
Dodatkowy zbiornik wody czystej. |
| Autor |
Wiadomość |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/428 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2025-01-08, 17:36
|
|
|
| wolver napisał/a: |
Chyba jeszcze jakieś odpowietrzenie dodatkowego zbiornika muszę wykonać żeby go nie zassało. |
Nie dokręcam całkiem nakrętek wiec powietrze wlatuje i nie zassie.
Co to znaczy, że zimą nikt na kampera nie zwróci uwagi? Przecież wtedy jest ich mało i zwracają uwagę w przeciwieństwie do pory letniej
Co do "dziewic" austriackich z wagami: mnie ważono w A kilka razy oraz zapłaciłem 70€ mandatu wiec dla mnie to nie Urban Legend |
| |
|
|
|
 |
wolver
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-01-08, 22:15
|
|
|
| Musisz zacząć puszczać totolotka |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 68/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2025-01-09, 13:24
|
|
|
Co do pompy ciśnieniowej w instalacji to mówimy tu o dwóch systemach. Pierwszy otwarty u mnie i LukF.- trochę inne podejście ale generalnie woda dostaje się do zbiornika głównego i dopiero z głównego pompa tłoczy wodę i trzyma ciśnienie w sieci. Krany to prościzna ale truma ma swój system i swoje zawory anty frost i inne zwrotne i do odpowietrzania. Jeżeli chcesz za główną pompą wprowadzić wodę to Twój układ musi być super szczelny 2 atmosfery, zawory, zawory zwrotne i jakiś sterownik który wskaże która pompa ma pracować. To komplikuje układ ale jest wykonalne.
Moje 7 letnie doświadczenia z kamperem są takie że instalacje czym prostsze tym lepsze.
W elektryce nie da się ominąć różnych urządzeń ale woda to inna sprawa.
Już naprawiałem zaciski doprowadzający wodę do prysznica i … odpływ wody z brodzika. Dzięki. Zero miejsca i podejścia. Ręce podrapane do krwi. Wiem też co się stanie jak instalacja zacznie kropelkowo przeciekać . Odradzam, |
|
|
|
 |
wolver
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-01-09, 20:43
|
|
|
Dzięki.
Wydaje mi się że wykombinowałem przejście wężem z zbiornika aż do garażu.
Myślę że zastosuje pompkę cisnieniową na stałe na ścience w garażu i będę do baniek wkładał wąż ssawny. Zbiornik był by lepszy ale dużo trudniej będzie go napełnić woda z baniek jak nie będzie opcji na podłączenie węża na stacji. Odpadnie mi tylko wywalanie fotelika dziecięcego i poduch żeby do zbiornika się dostać i z baniek przelewać. |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/428 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2025-01-10, 08:56
|
|
|
| wolver napisał/a: |
Myślę że zastosuje pompkę cisnieniową na stałe na ścience w garażu i będę do baniek wkładał wąż ssawny. |
W takiej instalacji którą opisałeś (a taką mam ja oraz orkaa) prostrza, tańsza i mniej awaryjna bedzie pompa zanurzeniowa a nie ciśnieniowa.
Przychylam się do zdania kolegi orkaa, że czym prościej tym lepiej. Powodzenia |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|