Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ACSI 2025
Autor Wiadomość
@ndrzej 
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Piwa: 131/204
Wysłany: 2025-02-11, 09:36   

O to mi chodziło. :)

Dzięki! :spoko

@ndrzej 
weteran

Wysłany: 2025-02-11, 09:54   

Jeszcze jedno, zasadnicze pytanie:

skąd ściągnąłeś tę subskrypcję (kempingi i stellplatze)? Czy jest ona w jęz. polskim, czy trzeba korzystać z tłumacza (o ile nie zna się języka)...?

Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 85/8
Wysłany: 2025-02-11, 12:43   

Dostałem właśnie kartę ACSI. Próbuję ją zarejestrować bez sczytywania kodu QR używając komputera stacjonarnego. Ale nic z tego nie wychodzi bo pod podanym adresem strony odnajduję tylko subskrypcje aplikacji na smartfona. Z tego co zrozumiałem rejestracja ma ułatwiać meldunek i korzystanie z rabatów na kempingach, bo karta z moimi danymi znajdzie się w systemie. Na razie rozglądam się za nowym smartfonem bo stary już ledwo ciągnie, więc kwestie aplikacji odkładam na później. Więc jak mam się zarejestrować z PC lub laptopa? Może ktoś doradzić?
Postaw piwo autorowi tego posta

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 138/164
Wysłany: 2025-02-11, 12:46   

Kazik II napisał/a:
Próbuję ją zarejestrować bez sczytywania kodu QR używając komputera stacjonarnego. Ale nic z tego nie wychodzi

Na karcie masz jednorazowy kod. Wpisz go po zalogowaniu do systemu i załatwione (pod warunkiem że masz już konto w ACSI)

Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-02-11, 12:54   

Właśnie problem polegał na założeniu konta z użyciem numeru karty. Ale właśnie już mi się udało - więc sprawa nieaktualna. Dzięki

pawko13 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Chausson 650
Piwa: 4/2
Wysłany: 2025-02-11, 18:27   

@ndrzej napisał/a:
Jeszcze jedno, zasadnicze pytanie:

skąd ściągnąłeś tę subskrypcję (kempingi i stellplatze)? Czy jest ona w jęz. polskim, czy trzeba korzystać z tłumacza (o ile nie zna się języka)...?

Strona ACSI https://webshop.acsi.eu/en/ - różne opcje. Ja chyba to https://webshop.acsi.eu/en//campingcard-acsi-motorhome-pitches-digital.html
Tu kupiłem pierwszą a później w aplikacji "moje subskrypcje " i przekierowanie do GooglePlay.
Google Play / App Store : CampingCard ACSI
Aplikacja i główne informacje są po polsku, ale opisy miejscówek to już różnie . Jeżeli po angielsku to tzw prosty angielski.

Wyświetl szczegóły
pawko13 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2025-02-12, 18:43   

Uzupełnienie:
Dzisiaj skończyła się roczna subskrypcja i ważność karty . Rano pociągnęło z konta 99,99 PLN a po południu w aplikacji już nowa karta. To wersja ze stellplatzami.

Screenshot_2025-02-12-18-26-48-59_ca68140c2743a598bdb8a04f8f49ed37.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 114,11 KB

Screenshot_2025-02-12-18-29-26-02_aecb3b1cab3c66ffa5b979630ddaa757.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 35,74 KB

@ndrzej 
weteran

Wysłany: 2025-02-12, 21:50   

pawko13 napisał/a:
Strona ACSI https://webshop.acsi.eu/en/ - różne opcje. Ja chyba to https://webshop.acsi.eu/en//campingcard-acsi-motorhome-pitches-digital.html
Tu kupiłem pierwszą a później w aplikacji "moje subskrypcje " i przekierowanie do GooglePlay.
Google Play / App Store : CampingCard ACSI

Dzięki za szczegółowe wyjaśnienia! :ok

Jak wynika z daty widniejącej na karcie, jest ona ważna przez rok od zasubskrybowania. Jest to super sprawa, bo można ją wyrobić bezpośrednio przed wyjazdem za granicę, np. w sierpniu i będzie ważna do sierpnia następnego roku. Poprzednio, kupując w sierpniu, traciła ważność 31 grudnia... :spoko

Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-02-18, 11:56   

Próbuję zainstalować aplikację ACSI z google play i otrzymuję komunikat "ta aplikacja nie będzie działać na twoim urządzeniu". Nie wiem co jest grane - może ta aplikacja ma jakieś wymagania co do wersji Androida?
Druga sprawa, czy zasoby tej aplikacji w wersji offline można zapisać na karcie SD a nie w pamięci wewnętrznej?
Będę wdzięczny za informacje.

pawko13 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2025-02-22, 15:00   

Mam zainstalowane na tablecie (Android 10 ) i telefonie (Android 15) więc raczej nie w wersji Androida problem. Baza podzielona jest na pakiety różnych krajów i przy ich pobieraniu nie ma opcji wyboru lokalizacji zapisu. Można pogrzebać w telefonie ale nie wiem w jakim to jest formacie.

Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-02-22, 15:09   

pawko13 napisał/a:
Mam zainstalowane na tablecie (Android 10

Niestety mój tablet chodzi na androidzie 8. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o wymaganiach sprzętowych dla tej aplikacji. Na smartfonie samsung z androidem 10 nie ma problemu - ale chciałbym mieć również ta tablecie i nie wiem skąd problem.

pawko13 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2025-02-22, 17:12   

Oj, to zabytek. W 2018 roku weszła 9 i w 2019 10tka i po kolei następne. Więc to jednak prawdopodobnie w androidzie jest problem. Niektóre programy nie odpalają się na starszych wersjach androida, głównie z powodu braku aktualizacji zabezpieczeń. Jeżeli nie możesz na tym tablecie podnieść wersji Androida to "raczej" nic nie zrobisz. Możesz zrobić roota tableta ale to nie jest pewne i troszkę kłopotliwe. Na hasło "root androida" znajdziesz dużo info w necie. Może też być sprawa braku wystarczającej ilości pamięci.

Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-02-22, 18:06   

pawko13 napisał/a:
Oj, to zabytek

No fakt. Tyle że tego tableta używam właściwie sporadycznie w czasie wyjazdów a poza tym leży i pokrywa się kurzem. Na mapach, P4N jakoś tam chodzi - ale pewnie trzeba rozejrzeć się za nowszym. A co do rootowania to już kiedyś wykończyłem w ten sposób jednego smartfona i więcej nie ryzykuję :wyszczerzony:

Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-03-16, 13:58   

Kontynuując ten wątek. Zakupiłem nowy tablet Samsunga z androidem 14. Smiga ładnie, pościągałem Mapy cz., dane kempingów do karty ACSI. Przystąpiłem do ściągania Park4Night offline (mam subskrypcję) - i zgryz. Jaki rejon nie próbuję załadować to nie idzie i pojawia się komunikat "Error while creating region" :(
Czy ktoś biegły w tych sprawach mógłby mi coś doradzić?

Jurek Jurecki 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Roller 2022 Ford 170KM automat
Wysłany: 2025-03-18, 12:39   

pawko13 napisał/a:
Tak, ostatnie zdjęcie w pierwszym poście. Pokazuję w telefonie. Jak do tej pory nie było problemu. Co prawda piszą że na niektórych kampingach chcą wersję fizyczną ale nie spotkałem się z tym. Dla pewności wożę też wydrukowaną. Przewaga fizycznej jest taka, że czasami możesz ją zostawić zamiast dowodu osobistego w celach meldunkowych.

A no właśnie, czy ta karta Digital CampingCard+Motorhomes "daje" upusty=rabaty jak zwykła karta papierowa z opisem Discount Card? piszesz, że tak ale zarazem wspominasz o jakis watpliwościach. Na stronie ACSI ani słowa o tym, że zakres kart Digital obejmuje też opcje Discount. Rozumiem, ze drukujesz wersję papierową, o której wspominasz kopiując jej obraz z aplikacji telefonu?
Przy okazji, strona www ACSI to wg mnie najmniej czytelna strona zakupowa jaką znam, jak przyglądam się tej stronie to tak jakby ktoś specjalnie podaje lakoniczne opisy, żeby zmusić klienta do jeszcze jednego zakupu i jeszcze jednego zakupu.

Odpowiedz do tematu