Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawe kanały karawaningowe na YouTube
Autor Wiadomość
adaml61 
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Piwa: 158/125
Wysłany: 2025-02-04, 21:07   

Niezwłoczna pomoc jezeli nie da sie naprawić na miejscu to 300km . Dalsze holowanie jest już zbiorcze .W Polsce też korzystałem ,a że do domu było niezbyt daleka , przywieźli mnie na podwórze .Mi się opłaca ,może dlatego że dużo jeżdże po Niemczech , tu euro tam 5 zniżki i przez rok sie uzbiera . Raz mnie uprzedzono że w danej chwili niema holownika w pobliżu , mogą przysłać , ale bede musiał dopłacić ,albo czekać az się znajdzie , ewentualnie zorganizować transport we własnym zakresie i przesłać rachunek do rozliczenia .
Postaw piwo autorowi tego posta

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Piwa: 500/29
Wysłany: 2025-02-22, 01:49   

Zauważyłem , że coraz częściej i coraz dłużej zdarza nam się z małżonką oglądać produkcje rodzimych (i nie tylko) youtuberów i coraz częściej wygrywają Oni (znaczy Ci youtuberzy :szeroki_usmiech ) z produkcjami "profesjonalnymi" :spoko
Oczywiście nie dotyczy to wszystkiego co się na YT pojawia , a tak po prawdzie, to tylko bardzo nielicznych twórców , ale okres zimowy , który w naszym przypadku jest karawaningowo martwy (z własnego , świadomego i nie przymuszonego wyboru :ok ), bardzo temu sprzyja.
Część z tych produkcji nastraja nas bardzo pozytywnie i daje sporo inspiracji na nowy sezon, a część utwierdza nas w słuszności decyzji , aby w zimie kampera nie ruszać :bigok :haha:

Tak sobie myślę, że dzięki takim ludziom możemy z perspektywy podróży kamperem zobaczyć miejsca do których sami nigdy byśmy się nie wybrali bo np. nie są na liście naszych priorytetów, bo są za daleko aby warto było pchać się tam kamperem samemu, albo miejsca które znamy lub które na liście są, ale do których nie pojechalibyśmy np. w zimie :szeroki_usmiech
To jest fajne, że ktoś za nas podejmuje ten trud , a my możemy zobaczyć (i poczuć) tylko te najfajniejsze fragmeny , dodatkowo z perspektywy własnej kanapy :haha: :spoko

Dzięki takim treścią możemy dowiedzieć się gdzie i o jakim czasie warto się udać , a gdzie nie ma to sensu.

Generalnie prowadzenie kanału o tematyce vanlife czy podróżniczej karawaningowej to ciężki "kawałek chleba" , a dla operujących z naszej lokalizacji okres zimowy jest podwójnie trudny i wymagający ( zwłaszcza dla Tych , którzy publikują treści na bieżąco , a nie pokazują zimą , tego co nagrali w lecie :spoko )

Darson 
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS 252, MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Piwa: 196/101
Wysłany: 2025-02-22, 03:12   

Już jakiś czas temu stwierdziłem, że oglądanie filmów robionych przez "youtuberów" różnej maści, to strata czasu.
Ciężko oddzielić ziarno od plew, bo żeby stwierdzić, czy treść jest wartościowa, trzeba poświęcić czas i obejrzeć chociaż kawałek.
A zdecydowana większość prowadząca swoje kanały kręci wypociny, byle tylko wstawić coś nowego, na co subskrybenci się rzucą, a zamieszczającemu przybędzie punktów/kasy ?
Nie wiem, jak to się odbywa. 🤔
Niekiedy oglądam jakiegoś gostka, który mnie rozśmiesza już samym wyglądem :haha: , a który ma się za fachowca w sprawach fotowoltaiki, elektryczności i ogólne zapatrzenia domu w energię, ciepło itp.
Robi porażające tytuły do swoich filmów, sugerujące (już z daleka 😂), że to coś niesamowicie ważnego, więc większość klika i ogląda.
A następnie okazuje się, że są to przekopiowane przez niego informacje, ogólnie dostępne już wcześniej, o których rozgarnięty człowiek, interesujący się tematem już wie.
Ale jego fani są zachwyceni. 😂

Podróżnicze filmy są ciekawsze, bo pokazują coś nowego.
Chociaż też poziom niektórych jest marny a prowadzący zachowuje się sztucznie.
Dlatego ja nie kręcę, ponieważ nie potrafię szczerzyć zębów pod publiczkę :bajer

Edit. Kiedyś, dawno temu, gdy dzisiejsi youtuberzy chodzili w pieluchach, wrzuciłem film, jak pali się samochód na A4, a obok leży kilkanaście gaśnic samochodowych, (bo przecież nie da się zgasić auta gaśnicą ).
Była duża klikalność, aż byłem w szoku 😲 :shock:

Darson ®

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 138/164
Wysłany: 2025-02-22, 06:31   

Darson napisał/a:
Kiedyś, dawno temu, gdy dzisiejsi youtuberzy chodzili w pieluchach, wrzuciłem film, jak pali się samochód na A4, a obok leży kilkanaście gaśnic samochodowych, (bo przecież nie da się zgasić auta gaśnicą ).

To musiał być elektryk :haha:

Wyświetl szczegóły
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Darson
Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-02-22, 07:06   

mischka napisał/a:
to musiał być elektryk
:haha: :pifko

Darson ®
Ostatnio zmieniony przez Darson 2025-02-22, 09:56, w całości zmieniany 1 raz  

peja76 
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Piwa: 49/51
Wysłany: 2025-02-22, 07:36   

Darson napisał/a:
Już jakiś czas temu stwierdziłem, że oglądanie filmów robionych przez "youtuberów" różnej maści, to strata czasu.

Dokładnie tak samo stwierdziłem :ok
Ja lubię relację z forum i to nie ważne z jakiego, jak dla mnie są bezcenne, przekazują dużą wiedzę i nie są robionę pod publiczkę ale dla nas, tak od serca :bigok
:spoko

Wyświetl szczegóły
Groosik 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2025-02-22, 22:13   

Darson napisał/a:
Ciężko oddzielić ziarno od plew, bo żeby stwierdzić, czy treść jest wartościowa, trzeba poświęcić czas i obejrzeć chociaż kawałek.
A zdecydowana większość prowadząca swoje kanały kręci wypociny, byle tylko wstawić coś nowego, na co subskrybenci się rzucą, a zamieszczającemu przybędzie punktów/kasy ?
Nie wiem, jak to się odbywa. 🤔
Niekiedy oglądam jakiegoś gostka, który mnie rozśmiesza już samym wyglądem :haha: , a który ma się za fachowca w sprawach fotowoltaiki, elektryczności i ogólne zapatrzenia domu w energię, ciepło itp.
Robi porażające tytuły do swoich filmów, sugerujące (już z daleka 😂), że to coś niesamowicie ważnego, więc większość klika i ogląda.
A następnie okazuje się, że są to przekopiowane przez niego informacje, ogólnie dostępne już wcześniej, o których rozgarnięty człowiek, interesujący się tematem już wie.
Ale jego fani są zachwyceni. 😂

Podróżnicze filmy są ciekawsze, bo pokazują coś nowego.
Chociaż też poziom niektórych jest marny a prowadzący zachowuje się sztucznie.
Dlatego ja nie kręcę, ponieważ nie potrafię szczerzyć zębów pod publiczkę :bajer

Edit. Kiedyś, dawno temu, gdy dzisiejsi youtuberzy chodzili w pieluchach, wrzuciłem film, jak pali się samochód na A4, a obok leży kilkanaście gaśnic samochodowych, (bo przecież nie da się zgasić auta gaśnicą ).
Była duża klikalność, aż byłem w szoku 😲 :shock:
sporo youtuberów robi takie clickbaity, byle tylko kasę zgarnąć, a potem wychodzi, że to samo info, które już wszyscy znają. Czasem jak patrzę na niektóre filmy, to myślę, że połowa z tego to zwykłe wypociny. Z drugiej strony, podróże zawsze jakieś świeże, nawet jak prowadzący trochę sztucznie wypadają.

Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-02-23, 06:52   

peja76 napisał/a:
lubię relację z forum
:kawka:

Darson ®

orkaaa 
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Piwa: 61/2
Wysłany: 2025-02-23, 09:08   

Stąd na początku tego wątku pojawiła się subiektywna lista tych których warto obejrzeć. Subiektywna bo jeden z zapartym tchem będzie oglądał kolejną przygodę „ Janusza i Grażynki „ i ich psa. Swoją drogą w każdym „dobrym ” filmie musi być pies albo chociaż kot ????
I inne produkcje bardzo dobrze przygotowane, gdzie narratorzy bardzo dobrym polskim językiem mają coś do przekazania.

I jeszcze jedno. Większość tych youtuberow powinna się uczyć pisania od Arkadego Fiedlera a sztuki mówienia od Tonego Halika i Elżbiety Dzikowskiej - stara polska, dobra szkoła. Oczywiście czasy są inne ale warsztat ….. chapeau bas !!!

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 194/150
Wysłany: 2025-02-23, 11:18   

I jeszcze drugie.......Większość tych youtuberow powinna przestać żreć ....na ekranie :gwm

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-02-23, 12:09   

MILUŚ napisał/a:
I jeszcze drugie.......Większość tych youtuberow powinna przestać żreć ....na ekranie :gwm

Nie zauważyłem :shock:
Bo nie oglądam :haha:
A jeśli to jest kanał kulinarny ? :chytry

Darson ®

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 194/150
Wysłany: 2025-02-23, 14:31   

Darson napisał/a:

A jeśli to jest kanał kulinarny ? :chytry

A o jakich tu piszemy :bajer ?

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 269/594
Wysłany: 2025-03-16, 22:01   

:ok
https://youtu.be/d_060J_DVKw?si=stTN_y-O5CE-UgDc
Lubię posłuchać, ciekawe nius, ciekawe prezentacje sprzętu, powinien wzorem inny mieć tu miejsce i zamieszczać swoje filmy :spoko

Komplecik 
Kombatant

Piwa: 269/594
Wysłany: 2025-03-17, 20:46   

Masuria w budowie :ok
https://youtu.be/dOIRDDsj5E0?si=FHPbTe6WaoZohKDB

Komplecik 
Kombatant