Jeżdżę z takimi ledami już trzeci rok. W moim kamperze zastosowali lampy HELLA . I nie jest tam zapisane jakie żarówki powinny tam być .Nawet przy kontroli nikt nie jest w stanie stwierdzić czy jest to oryginał , czy nie.
Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
Nazwa załogi: techserwis Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Lip 2013 Piwa: 69/30 Skąd: Elbląg
Wysłany: 2025-04-10, 21:44
Witam
A czy te żaróweczki nie generują zakłóceń w radiu ?
Kupiłem takie na złącze H4 do starego kampera i musiałem wyjąć bo radia nie szło słuchać.
W drugim aucie mam H7 i obawiam się czy nie będzie "powtórki z rozrywki"
_________________ pozdrawiam
Robert
PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE...
Pierwsze słyszę
A gdzie, jeśli łaska ?
Bo przeoczyłem .
Nocki mam, zniżka formy
Wysłany: 2025-04-03, 12:20 (Mischka)
Zakładałem Philips w poprzednim kamperze i do sprzedaży zero problemów. W "nowym" też założyłem Philips tylko nowszy model (Ultinon Pro6000 BOOST), puki co rewelacja.
Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4 Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2025-04-11, 09:29
A że tak zapytam Koledzy, czy jak wymieniacie na LED'y to i mijania i drogowe , czy tylko mijania ?
Pytam dlatego, że ja jak wymieniałem to od razu H7 i H1 i zastanawiam się czy jak mijania jest LED a drogowe halogenowe to czy przy zmianie z jednych na drugie nie ma dyskomfortu (inny rodzaj światła) ...... i czy w ogóle czuć i widać wtedy że załączyło się "długie"
Sławek ,Takie garażowe wywody mnie nie przekonują. Za to wiem co to homologacja i ile kosztuje jej zdobycie. Kiedyś sprzedawałem telefony komórkowe. Homologację miała tlko NOKIA, MOTOROLA Jakiś Sarzem i jeszcze dosłownie kilka . Wtedy chłopaki zwozili już SAMSUNGI i kilka innych z dalekiego wschodu . Lepiej działały większe zasięgi lepsze baterie i samo naj. Ale nie miały homologacji więc nie były w legalnym obiegu. Nie jestem zaślepiony Chinami i gównem którzy nieliczni już produkują Wyroby często o lata świetlne przewyższają europejskie wyroby. Np. samoloty sferyczne itd
Baterie atomowe do telefonów czy zegarków. Chodzą wiecznie .Niebawem zaczną zasilać nasze samochody. A my wymyślamy sprytne nakrętki na napoje.
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum