Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rezerwacja miejsca na kempingu w Hajduszoboszlo
Autor Wiadomość
joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 549/45
Wysłany: 2025-05-04, 20:33   

SlawekEwa napisał/a:

i co , dlatego będziesz negował kontrole na granicy polsko-słowackiej , bo Ty nie jeździsz przez Barwinek ? :haha:

:bajer

joko napisał/a:

na żadnej z granic z których korzystam (Zwardoń, Korbielów, Novot, Jurgów) nie widziałem żadnych służb nawet w okolicy , nie mówiąc o jakichś kontrolach

Neguję na tych przejściach z których korzystam , a Barwinek do nich nie należy .
Postaw piwo autorowi tego posta

DI STEFANO 
weteran

Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Piwa: 77/73
Wysłany: 2025-05-05, 07:50   

Andrzej 73 napisał/a:
Nikt nie zajumal płynu w całości , ktoś sobie go po prostu przelał do swojej buteleczki. Pewnie pomyślał że to płyn marki Laika :haha: A to marka premium to on też chce mieć taki. :mrgreen:
SlawekEwa, kolega jeszcze stoi białym Mercem na parceli 125. Teraz jak zrobiło się pusto widzę go ze swojej parceli. :spoko

Andrzeju
Rozumiem, że fotka przedstawia "furmankę" perfidnego jumaka.
Ja takiego podobnego "drobnego jumaka" doświadczyłem lata temu w Bułgarii.
Po ujawnionym zdarzeniu usiłował "zatrzeć swój haniebny czyn" .
Był bardzo pyskaty, ciągle atakując mnie na stronach forum i miał w tym chamskim pyskowaniu duże grono pseudo-camperowych zwolenników.
Gdy ujrzały światło dzienne jego inne "chamskie cwaniackie czyny" znikł z forum(oby na zawsze), choć jego postawa i czyny jeszcze- jak widać - ciągle znajdują naśladowców.
Ja mam na to jedyną radę, takiego prostaka mijam dużym łukiem.

Pozdrowienia z Małego Palca,.
Tutaj mam luz, kulturę i ziobro takich problemów.
Na długi weekend kemping został zamknięty dla przygodnych "gości" .
Z rodaków jesteśmy jedynymi, są Szwedzi, Portugalczycy, Rumuni Węgrzy i jest spoko.
:diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 246/618
Wysłany: 2025-05-05, 12:00   

DI STEFANO napisał/a:
Andrzeju

Stefan zostaw w spokoju swoje "skrzywienie zawodowe" , bo jesteś akurat w wielkim "mylnym błędzie" :haha:

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-05, 17:32   

SlawekEwa napisał/a:
DI STEFANO napisał/a:
Andrzeju

Stefan zostaw w spokoju swoje "skrzywienie zawodowe" , bo jesteś akurat w wielkim "mylnym błędzie" :haha:

:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Według mnie info Andrzeja o "junaku" płynu do zmywania i połączonej z nim fotce stanowi całość i jest logicznie spójne..
Jedno co mi w temacie nie pasowało to numer rejestracyjny "furmanki" bo "jumaki" i różnego rodzaju "ciemne typy" z reguły wywodzą się z innej części naszego kraju.
Ale od roku dopuszcza się pozostawanie po zakupie na starych blachach więc połączenie tekstu z fotką przez Andrzeja uznałem jako logiczny efekt jego ustaleń co do sprawcy.zajumania markowego płynu.

Jeśli tak nie było i właściciel "furmanki" poczuł się urażony to go przepraszam :roza:

A ogólnie, nie trzeba mieć doświadczenia zawodowego, wystarczy doświadczenie częstego pobytu poza granicami kraju(choćby z Węgier) aby wstydzić się postępowań niektórych rodaków.Najświeższe przykłady przyniósł miniony majowy weekend..
Cieszę się, że spędziłem go i nadal spędzam w ciszy i spokoju oraz w godnym miejscu bez obecności "dżentelmenów karawamingu"
Pozdrawiam z Małego Palca :spoko :haha:

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 342/86
Wysłany: 2025-05-05, 17:53   

Fotkę zamieściłem dla Sławka czy o tym Koledze mowa.
Kolega Jacek okazał się być bardzo pomocny :kwiatki: za co mu z całego serca dziękujemy. :kwiatki:
Stefan , źle to odebrałeś. Nie ujawnił bym publicznie nawet złodzieja gdybym go znalazł. Wnioski pochopnie wyciągnięte .
Ostatnio zmieniony przez Andrzej 73 2025-05-05, 18:06, w całości zmieniany 2 razy  

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2025-05-05, 18:01   

DI STEFANO napisał/a:
Jeśli tak nie było i właściciel "furmanki"

to jest w wieku Andrzeja i jak to "ta młodzież " mówi "ma wywalone" na opinie o sobie "leśnych dziadków" :haha:

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-05, 19:07   

SlawekEwa napisał/a:
DI STEFANO napisał/a:
Jeśli tak nie było i właściciel "furmanki"

to jest w wieku Andrzeja i jak to "ta młodzież " mówi "ma wywalone" na opinie o sobie "leśnych dziadków" :haha:

O.........
i o taka reakcje mi chodziło :diabelski_usmiech typowe i na czasie. :diabelski_usmiech

po katolicku dzięki za okazaną kulturę i szacunek dla starszego człowieka.

i....ty kiedyś ( niedługo) będziesz DZIADKIEM ale z głębokiego buszu.

Kulturalni i wykształceni ludzie wiedzą, że karma zawsze wraca.

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2025-05-06, 06:21   

DI STEFANO napisał/a:
....ty kiedyś ( niedługo) będziesz DZIADKIEM ale z głębokiego buszu.

i Ty mówisz mi o kulturze :haha:

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-06, 08:02   

SlawekEwa napisał/a:
DI STEFANO napisał/a:
....ty kiedyś ( niedługo) będziesz DZIADKIEM ale z głębokiego buszu.

i Ty mówisz mi o kulturze :haha:

Wstyd,wstyd, żenada, żenada.

Przestań młodzieńcze :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Realnie widać, że nawet pozostawianie po sprzedawcy starej tablicy rejestracyjnej nie pomoże ukryć "buszmenska kulturę". :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Region to region i swój poziom kultury ma, że nawet za granicami ojczyzny ich "zwyczaje buszu" już znają, że nawet kempingi przed ich burdami zamykają. :diabelski_usmiech
Widać, że jesteś kultywatorem pozostałości chamskich postaw ludzi których od lat na forum nie ma gdyż ich postawa chluby ich nie przynosiła.

Odpuść zasadę
"Dzień bez przy....dolenia drugiemu to dzień stracony" gdyż nie wszyscy są takimi "katolikami".
A teraz rada starszego kulturalnego człowieka którego niegrzecznie zaczepiłes, :szeroki_usmiech

Podwin ogon chłopcze i biegnij do roboty aby państwowa kasa była pełna, a ja mógł mieć fundusze do jeżdżenia po świecie.
Temat uważam za zamknięty i nie schodzę do poziomu niektórych "ludów zza Wisły"
Nie do zobaczenia na trasie. :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-06, 08:49   

Andrzej 73 napisał/a:
Fotkę zamieściłem dla Sławka czy o tym Koledze mowa.
Kolega Jacek okazał się być bardzo pomocny :kwiatki: za co mu z całego serca dziękujemy. :kwiatki:
Stefan , źle to odebrałeś. Nie ujawnił bym publicznie nawet złodzieja gdybym go znalazł. Wnioski pochopnie wyciągnięte .

Andrzej
Bezsprzecznie Twój wpis jest tak sugestywny, że wskazuje na samochód sprawcy czynu który wcześniej jako naganny zasygnalizowales czyli kradzieży firmowego plynu do zmywania.
Jeżdżąc często i ostatnio po Węgrzech spotykam się ( wśród Węgrów) z ogromem negatywnych opinii o kulturze i nadużyciach zaufania w wykonaniu naszych rodaków, że nawet niektórzy wykorzystując do tego monitoring tworzą listę numerów rejestracyjnych niechcianych gości.
Takie przypadki to nie tylko drobne kradzieże ale jawne " granie w ciul" i oszukiwania na wejściach do term lub pospolite nie płacenie za otrzymywaną usługę.
Kilka razy spotkałem się ze stwierdzeniem "tu nie kradną tu nie ma Polaków".
Słysząc to jest mi po prostu wstyd, dlatego jeżdżę tam gdzie jest mniej lub tam gdzie mnie ( nas z moimi przyjaciółmi znają)
Ostatnio odwiedziłem Małego Palca w którym, jak wiesz wprowadzono zakaz postoju przed bramą ( kara 3500 Ft) gdyż obsługa obiektu kiedyś przyłapała właściciela wypasionego campera" na oszustwach.
Doświadczyłem tego rygoru gdy przyjechałem w pierwszym dniu i pozwolono mi wybrać parcele a za parę minut po mnie wjechał camper z Polski chcąc zająć parcele lecz po dłuższej dyskusji ( z argumentami ze strony gospodarzy) musiał potulnie i pospiesznie wyjechać.
Andrzej
Byłem jestem i będę zwalczał wszelkie niegodne prawego człowieka przejawy i zachowania.
Zawarta we wpisie fotka choć wstawiona przez Ciebie, jak teraz wskazujesz była dla kogoś innego adresowana wskazywała, że jest związana z wcześniejszą twoja informacja o zajumaniu płynu.
Długo się zastanawialem nad fotka gdyż nr rej spokojnego rejonu i doszedłem do wniosku, że Twoje wzburzenie kradzieżą jest tak ogromne,
Jeśli pozwolisz, moja rada abyśmy się trzymali "ramy" i prywatne informacji lub info dla indywidualnych wrzucać na PW lub w innym tematycznym.

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2025-05-06, 09:12   

DI STEFANO napisał/a:
Wstyd,wstyd, żenada, żenada.

Przestań młodzieńcze

Realnie widać, że nawet pozostawianie po sprzedawcy starej tablicy rejestracyjnej nie pomoże ukryć "buszmenska kulturę".

Stefan opanuj się , do kogo Ty to piszesz ? Do mnie do Slawka który jest w Twoim wieku lub nawet nieco starszy :dziadek: i dlatego, że przytoczyłem słowa młodszego pokolenia o nas nazywając nas "leśnymi dziadkami" które to słowa też mi się nie bardzo podobają, ale pocieszam się mottem w swoim podpisie .
DI STEFANO napisał/a:
Podwin ogon chłopcze i biegnij do roboty aby państwowa kasa była pełna, a ja mógł mieć fundusze do jeżdżenia po świecie.

i masz sumienie człowieka z ósmym krzyżykiem na karku wysyłać do roboty po kasę dla Twojej emerytury :spoko

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Wysłany: 2025-05-06, 09:35   

SlawekEwa, DI STEFANO,

Panowie proszę Was nie denerwujcie się na siebie. Czuję się z tym źle.
Mam wrażenie że to ja jestem winien tego nieporozumienia. Przepraszam Was za to zamieszanie. :kwiatki:

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2025-05-06, 11:56   

Andrzej 73 napisał/a:
Mam wrażenie że to ja jestem winien tego nieporozumienia. Przepraszam Was za to zamieszanie.

Andrzej nie przepraszaj, bo to nie Twoja wina tylko nadinterpretacja usera z forum. :pifko

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-06, 14:42   

Andrzej
Swoje stanowisko ujawniłem w poprzednim wpisie.
Fakt połączenie dwóch tematów w jednym wyszło jak wyszło i nie było z mojej strony nadinterpretacji.
Twoja " przygoda z junakiem" oraz inne z przeszłości i najświeższe relacje długiego weekendu potwierdza, że pomimo upływu lat znajdują się jeszcze " elementy" wymagające ostrej reakcji aby ich postępowanie nie odkładało się na ogół camperowcow, tym bardziej, że chcemy i musimy (niektórzy) dalej korzystać z dóbr wód termalnych.

Najsmutniejsze jest to, że umieszczone w poście auto ( przypadkowo i nieumyślnie) odebrane zostało przeze mnie ( i nie tylko) jako własność opisywanego przez Ciebie jumaka.

Nie znam Gościa i nigdy wcześniej tego auta nie widziałem więc jeśli czyta On nasze forum pragnę go przeprosić :roza: oraz obiecać wymazanie z mojej pamięci jego (auta) wyglądu i tym bardziej widocznego numeru rejestracyjnego. :r

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Wysłany: 2025-05-11, 09:58   

Na ostatnim pobycie w Hajduszoboszlo namierzyłem swojego starego kampera.
Niedawno zmienił właściciela, ale nadal pomimo swojego wieku (24 lata) trzyma się świetnie. Obecni posiadacze kampera pozwolili mi się z nim przywitać. Łezka zakręciła się w oku.

IMG_20250503_112845_copy_4096x3072.jpg
Plik ściągnięto 27 raz(y) 1,84 MB

Odpowiedz do tematu