|
|
Promem z Genui lub z Civitavecchia do Barcelony |
Autor |
Wiadomość |
Jurek Jurecki
trochę już popisał
Twój sprzęt: Roller 2022 Ford 170KM automat
|
Wysłany: 2025-05-16, 12:39 Promem z Genui lub z Civitavecchia do Barcelony
|
|
|
W necie znajduję fajne połączenia promowe z Włoch do Hiszpanii/Barcelona. Czy ktoś korzystał?
Znam i wiele razy płynąłem z Wenecji lub Ancony do Grecji i z powrotem ale nigdy do Hiszpanii.
Grimaldi Lines znam bo obslugują Włochy Grecja ale druga firma, GNV (Grandi Navi Veloci) obslugująca to połącznie z lepszej lokalizacji bo z Genui jest mi nieznana. Czy ktos z forumowiczów korzystał z tych połączeń? |
|
|
|
 |
vIrek
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 3.0 L3H2 automat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lut 2012 Piwa: 17/10 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: 2025-05-25, 12:43
|
|
|
Płynąłem GNV z Genui do Tangeru przez Barcelonę. Nie mam doświadczenia w długich rejsach promowych (tutaj 50 godzin), więc wiele nie porównam, ale dla mnie to nuda, nuda, niuda. W kabinie nie działała poprawnie wentylacja. Wolę na kołach. |
_________________ vIrek |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 133/5 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2025-05-25, 14:57
|
|
|
Przeprawa promowa to zło konieczne. Drogo, wolno (prom płynie najwyżej 30 km/h) i nuda.
Płynąłem na Islandię prawie 70 godzin i źle to wspominam choć sama Islandia - SUPER.
Tylko książka może uratować sytuację. Żeby chociaż był internet, Większość linii kupczy dostępem, łojąc skórę niemiłosiernie. Podobnie jak z cenami jedzenia i napojów. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|