|
|
|
Zasilanie lodówki absorpcyjnej z przetwornicy |
| Autor |
Wiadomość |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 68/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2025-06-10, 09:45
|
|
|
Nie ma sensu / poza sytuacjami awaryjnymi / zasilać absorpcyjnej z przetwornicy !!!
Zasada działania sprawdzona w praktyce najlepsze efekty chłodzenia są na gazie , potem 230 v potem 12 v. Co do samej przetwornicy to inna sprawa z moich doświadczeń wynika że pełny sinus 2000/4000 . Jakiej firmy to już sprawdź inna. Ja mam greencella ale pewnie inne firmy też dają radę. |
|
|
|
 |
AMIGO
stary wyga Banita
Twój sprzęt: Blaszany, samobieżny namiot na kołach
|
Wysłany: 2025-06-10, 16:32
|
|
|
Wszystko co napisałeś to ,,świynto prowda''
W tej rzeczywistości w której obecnie przebywam, gaz niestety wiąże się z dodatkowymi kosztami, przeglądami, itp. upierdliwościami, więc raczej się w to pchał nie będę. Fakt, miło wspominam bezgłośne działanie gazowego ogrzewania i tejże schładzarki, ale docelowo jednak musi być jakaś prawdziwa lodóweczka |
_________________ Bogdan |
|
|
|
 |
Adampio
zaawansowany

Twój sprzęt: L300 Dethleffs Globetrotter '84+MulitvanT4
|
Wysłany: 2025-06-12, 12:48
|
|
|
| orkaaa napisał/a: | | Co do samej przetwornicy to inna sprawa z moich doświadczeń wynika że pełny sinus 2000/4000 . | Ale do czego potrzebne są aż dwa kilowaty mocy AC? |
|
|
|
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 95/195 Skąd: Nicelea
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|