Bory Tucholskie |
Autor |
Wiadomość |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2025-07-08, 14:23 Bory Tucholskie
|
|
|
Pytanie zapytanie....fajna miejscówka ewentualnie camping...rejon parku narodowego BORY TUCHOLSKIE...rejon tuchola chojnice swornegacie...raczej coś zorganizowanego nie dzikus....może ktoś ma namiar na fajną miejscówke nad wodą nie za miliony..... |
|
|
|
 |
jacek2214
doświadczony pisarz
Nazwa załogi: sadza
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sie 2021 Piwa: 4/2 Skąd: czluchow
|
Wysłany: 2025-07-08, 16:02
|
|
|
Raciaz kolo Tucholi pole Wrzosowe Love,Małe Swory RiW,Kemping Okoniny i oczywiscie w Czluchowie nowo oddane pole kempingowe |
_________________ Anita i Jacek |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/500 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2025-07-08, 16:11
|
|
|
Pole campingowe "Paradise" Charzykowy koło Chojnic, nad samym jeziorem.
|
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 54/146 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2025-07-08, 22:29
|
|
|
Przejeżdżałem dzisiaj przez Człuchów i faktycznie tez zwróciłem uwagę na te miejscówkę i dodałem sobie do listy a jeżeli potrzebujesz pobyć w totalnym nigdzie, to polecam camping u Dolnych. |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2025-07-08, 23:24
|
|
|
Banan napisał/a: | Pole campingowe "Paradise" Charzykowy koło Chojnic, nad samym jeziorem.
|
Ja niedawno stałem kamperem dwie działki dalej, na parkingu hotelu Notera ...... ale wpuścili mnie tam tylko dlatego , że byłem ich gościem
Pole campingowe "Paradise" widziałem od strony promenady i ciężko mi powiedzieć coś na temat infrastruktury. Ogrodzony teren z trawą , z pierwszej linii z widokiem na jezioro. Nie wiem jak sanitariaty, ale ponieważ na terenie stoi też dość spory budynek z apartamentami na wynajem to przypuszczam że sanitariaty są zapewne w tym budynku.
W czasie mojego pobytu w borach jakiś miesiąc temu, stała tam tylko jedna przyczepa kempingowa. Teraz wakacje to pewnie tłok
Generalnie okolica fajna, jest gdzie chodzić czy rowerkiem pojeździć |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 320/18 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2025-07-09, 14:36
|
|
|
byliśmy tydzień temu nad jeziorem Mukrza w ośrodku wypoczynkowo-szkoleniowym WOPR.
https://maps.app.goo.gl/7G4Z2iaDvVz782H97
oprócz nas nie było w tym czasie ani kamperów, ani przyczep, ani namiotów.
w weekend był Bór Festiwal (metalowa muzyka), więc wyjechaliśmy.
cena umiarkowana, wszystko jest WC, prysznice, mycie naczyń, kaseta do WC, jedno ujęcie wody na kemping, prąd wszędzie. za pranie nie brali pieniędzy.
do Dino w Tleniu 1,5 km.
plaża strzeżona.
na ośrodku ratownicy mieli przed południem zajęcia z młodzieżą z półkolonii i po obiedzie dwie godziny.
poza tym spokój cisza.
okolica sprzyja pieszym i rowerowym wycieczkom.
jeżeli cenisz spokój - polecam. |
|
|
 |
Rumburak
zaawansowany

Twój sprzęt: FFB Tabbert 560 Europa - Ducato I- 2,8idtd
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Gru 2017 Piwa: 39/19 Skąd: Krajna
|
Wysłany: 2025-07-09, 14:41
|
|
|
Jak ktoś lubi gwar miejscowości wypoczynkowej to Paradise w Charzykach będzie OK. Po sąsiedzku jest niepozorny bar As z najlepszą zupą rybną jaką jadłem...
Polecam Małe Swornegacie: 53.817512, 17.497722
Swego czasu przyjeżdżałem tam przyczepą. Do wyboru dwa kąpieliska, bo Małe Swory są polożone na przesmyku. Świetne miejsce na wypady rowerowe w każdym kierunku po super ścieżkach rowerowych, bliskość Parku Narodowego. |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
|
Wysłany: 2025-07-10, 06:20
|
|
|
Bar As warto odwiedzić nie tylko będąc w pobliżu, warto nawet nałożyć kupę drogi by tam dojechać! W sezonie tłok niestety i trudno o miejsca.
A miejscowość nazywa się Charzykowy. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1296 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2025-07-10, 13:14
|
|
|
Ale najlepiej mówić Kasesko |
|
|
|
 |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: Wczoraj 8:58
|
|
|
DZIEKUJE wszystkim za propozycje pobytowe w BORACH TUCHOLSKICH....pogoda do dupy ale trudno kości zostały rzucone i w niedziele ruszam ku przygodzie...kamper spakowany trunki na pogode barową zabrane rowery w pogotowiu...gumiaki i sztormiak na wszelki wypadek też....CHarzykowy... Swornegacie małe potem Swornegacie duże ... końcówka wędrówki ludów to nasza bałtycka riviera czyli GĄSKI...oby tylko wątroba wytrzymała bo jade ze szwagrem i jego serdecznym przyjacielem który nie jedno widział w życiu...prosze o modlitwe w intencji tej wyprawy.... |
|
|
|
 |
jacek2214
doświadczony pisarz
Nazwa załogi: sadza
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sie 2021 Piwa: 4/2 Skąd: czluchow
|
Wysłany: Wczoraj 14:42
|
|
|
Gąski tez polecam kemping U Gienia lub Biała plaza. |
_________________ Anita i Jacek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|