|
|
Szyty na miarę |
Autor |
Wiadomość |
Bartolomeo
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Jumper Szyty na miarę
|
Wysłany: 2025-07-18, 10:40
|
|
|
adaml61 napisał/a: | Tylko żeby nie było ,, dziadek niuton mnie pokonał " I przez tego typu konstrukcje , powstają przepisy zaostrzające wymogi do spełnienia przy legalizacji przeróbek . |
Masz rację, przekonałeś mnie. Zanim zaostrzą przeze mnie przepisy to dokumentację z legalizacji tego pojazdu wrzucę do kominka, (OSKP i goście z firmy budującej kampery się nie znają i podpisali wszystko w ciemno) a samochód zezłomuje. Kupię nowiutką integre, bo na pewno będzie bezpieczniejsza i na 100% przeszła testy zderzeniowe -będę miał pewność, że jak ktoś uderzy w bok to nie odpadnie deska i nie przebije mi pleców. |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 215/142 Skąd: Jaworzno/Oslo

|
Wysłany: 2025-07-18, 13:55
|
|
|
Czarne wizje możnaby snuć przy każdej samoróbce Adaml61
Tak samo zresztą jak i przy oryginalnych kamperach, zwłaszcza tych starszych.
Gdzie wyeksploatowana i rozchwiana konstrukcja, często zawilgocona, zapomniała już, co to homologacja i wytrzymałość.
Sądząc z krótkiego co prawda, ale konkretnego opisu kolegi Bartolomeo, wiedział, co robi i wszystko miał zaplanowane i przemyślane.
Sprawdził auto, dostał homologację, więc powinno być dobrze.
I tego sobie życzmy wszyscy nawzajem 😉👍 |
_________________ Staram się, jak mogę.
Gdy nie mogę, to przestaję się starać.
Darson ®
 |
|
|
|
 |
AMIGO
zaawansowany Niepoprawny optymista
Twój sprzęt: Blaszany namiot na kołach
|
Wysłany: 2025-07-18, 23:49 Re: Szyty na miarę
|
|
|
Bartolomeo napisał/a: | Przechodząc kolejny etap w kamperowaniu postanowiłem samodzielnie zbudować kampervana (oczywiście za namową żony).
W pierwszej kolejności spisaliśmy z żoną co jest nam potrzebne, gdzie chcemy nim jeździć itp. |
Pomijając (choć nie całkowicie) wszelkie niuanse techniczne, technologiczne, ekonomicznre, katastroficzne, etc..., to jednak te zdania o rodzinnym współdziałaniu podobają mi się najbardziej |
_________________ Bogdan |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|