|
Cztery nowe punkty obsługi kamperów na Roztoczu |
| Autor |
Wiadomość |
jb
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2016 Piwa: 138/26 Skąd: Hrubieszów
|
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 190/908 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2024-06-12, 09:19
|
|
|
Nareszcie przypomniano sobie o karawaningowcach!
Brawo!
I dzięki, Kolego, za info.
(to pisałem ja, rodem - roztoczanin. A wg nowych zasad - nawet Roztoczanin! ) |
_________________ Marian
 |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 67/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2024-06-12, 09:55
|
|
|
To stałe punkty czy tylko przy okazji imprezy ????
Jakiś opis tych miejsc ??? |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

|
Wysłany: 2024-06-12, 11:17
|
|
|
Dziękuję z piwo.
Punkty stałe, widziałem ten w Baszni i w Lubaczowie ale to jeszcze w trakcie budowy na dość wczesnym etapie. W każdym razie jak wynika z opisów na stronach samorządowych mają być w pełni wyposażone.
Ja już mam inne plany na nadchodzący tydzień, ale może ktoś z kolegów zrobi rundę i opisze nam wszystko w szczegółach? |
_________________ jb |
| |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 199/163 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2024-06-12, 12:52
|
|
|
| jb napisał/a: | ........
Ja już mam inne plany na nadchodzący tydzień, ale może ktoś z kolegów zrobi rundę i opisze nam wszystko w szczegółach? |
Można też umieścić na park4night |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
mirek67
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: pokój z kuchnią
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Maj 2008 Piwa: 4/4 Skąd: duch puszczy
|
Wysłany: 2024-06-12, 19:27
|
|
|
Byłem tydzień temu ten w Jędrzejówce bardzo fajny pewnie pozostałe będą takie same ale w budowie |
_________________ mirek67 |
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2024-06-13, 09:41
|
|
|
| jb napisał/a: | .
Właśnie jesteśmy w okolicach Górecka Kościelnego..postaramy się zerknąć na te przybytki
| jb napisał/a: | .
Właśnie jesteśmy w okolicach Górecka Kościelnego..postaramy się zerknąć na te kamperowe przybytki
[youtube] | jb napisał/a: | .
Właśnie jesteśmy w okolicach Górecka Kościelnego..postaramy się zerknąć na te kamperowe przybytki
[youtube]https://youtube.com/shorts/YRN2Irxe8Qo?si=mDmK_KWz0qt4aEUM[/youtube] |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
| |
|
|
|
 |
SZEJK
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD BAVARIA
Nazwa załogi: Grab Klan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2016 Piwa: 217/325 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2024-06-13, 09:48
|
|
|
| Zerknij 😄😄🤗i daj znać co i jak to działa 🏡🏡 |
_________________ Pozdrawiam SZEJK
Ten co zna swoją wartość, nigdy nie będzie niszczył innych, by budować siebie.
Dr. Mateusz Grzesiak
Moje poprzednie i aktualna karawana:
 |
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2024-06-13, 09:54
|
|
|
[quote="yamah"] | jb napisał/a: | .
Właśnie jesteśmy w okolicach Górecka Kościelnego..postaramy się zerknąć na te przybytki
..coś mi na tym srajfonie nie wychodzi pisanie
https://www.youtube.com/shorts/YRN2Irxe8Qo
WhatsApp Image 2024-06-13 at 10.45.42.jpeg
|
 |
| Plik ściągnięto 10 raz(y) 277,97 KB |
WhatsApp Image 2024-06-13 at 10.45.4.jpeg
|
 |
| Plik ściągnięto 7 raz(y) 298,55 KB |
WhatsApp Image 2024-06-13 at 10.45..jpeg
|
 |
| Plik ściągnięto 76 raz(y) 227,53 KB |
|
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

|
Wysłany: 2024-06-13, 12:24
|
|
|
Jakbyś tam dojechał - a nie wiem czy warto porzucać tak piękne okolice - to koniecznie odwiedź obserwatorium astronomiczne w Tymcach. Słabo się reklamują a warto. To jest niedaleko Baszni. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
MER-lin
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: Ewa i Marek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Piwa: 45/9 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2024-06-26, 17:21
|
|
|
| 25-26 czerwiec byłem w Horyńcu, Baszni i Jędrzejówce. W Jędrzejówce i Horyńcu budynki zamknięte na głucho, nie ma żadnych informacji, numerów telefonu itp. Nie ma możliwości nabrania wody i zrzutu zbytecznych płynów. Natomiast w Baszni budynek również zamknięty, ale wisi na nim informacja z numerem telefonu do kogoś z obsługi. Odniosłem wrażenie, że obiekt w Baszni jest już ukończony, ponieważ jako jedyny posiadał działający automat umożliwiający za opłatą pobranie wody i zrzut nieczystości. Można płacić kartą. W Horyńcu i Jędrzejówce miejsce na automat jest dopiero w budowie. W Baszni zadzwoniłem pod podany numer telefonu i dowiedziałem się, że każdy z tych obiektów podlega pod Urząd Gminy na terenie którego się znajduje. Wygląda na to, że zasada działania tych obiektów będzie taka, że serwis kampera będzie można zrobić odpłatnie w automacie całą dobę. Natomiast w godzinach 7.00 - 20.00 pod telefonem pełni dyżur osoba opiekująca się danym punktem. Jak zadzwonimy, to przyjedzie i otworzy, pytanie na jak długo. |
_________________ Hakuna matata
 |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

|
Wysłany: 2024-10-03, 07:36
|
|
|
14 września odwiedziłem dokładnie te same punkty, o których pisał MER-lin. Nic się nie zmieniło, automatów na prąd i wodę dalej nie ma. W Jędrzejówce toaleta była otwarta, a tak w ogóle jest to fajne miejsce w lesie nad rzeką, trochę z boku cywilizacji. Natomiast lokalizacja w Horyńcu jest moim zdaniem zupełnie chybiona, w nieciekawym miejscu z dala od wszelkich atrakcji tego sympatycznego uzdrowiska.
Wcześniej na wiosnę sprawdziłem jak to wygląda w Lubaczowie. Lokalizacja niezła ale wszystko było wtedy w budowie. Podejrzewam, że stoi to teraz niedokończone tak jak w pozostałych punktach, wykonywane były przecież przez tego samego wykonawcę w ramach jednego zlecenia. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
MER-lin
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: Ewa i Marek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Piwa: 45/9 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2025-07-20, 17:08
|
|
|
| 19/20 lipiec byłem w Jędrzejówce. Muszę przyznać, że teraz wygląda to już bardzo przyzwoicie, można by rzec, światowo. Czynny jest słupek z wodą ( 2 zł za 50 L ), podłączeniem do prądu i zrzutem kota. Otwarte były dwa WC z papierem toaletowym, mydłem i papierowymi ręcznikami. Otwarty był również prysznic ( 3 kabiny ). Zimna woda gratis, ciepła po wrzuceniu monety do automatu. Wszystko czyste i eleganckie. Zamknięta była tylko część kuchenna i pralka. Z tablicy informacyjnej wynikało, że za 24h pobyt kampera opłata wynosi 40 zł. Przez całą sobotę i niedziele nikt się jednak nie pojawił, z czego wnioskuję, że opłaty, jeżeli w ogóle są pobierane, to tylko w dni roboczę Urzędu Gminy. Las, Tanew, cisza, święty spokój i niesamowite ilości jagód. Jeżeli ktoś będzie na Roztoczu, to warto się w tym miejscu zatrzymać. |
_________________ Hakuna matata
 |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

|
Wysłany: 2025-07-20, 17:23
|
|
|
| A ja w tych samych dniach byłem w Baszni. Bardzo elegancko i bezpłatnie. Kosztowały jedynie usługi czyli prysznic, pralnia itp. Tam są tylko trzy stanowiska na kampery. Ale po drugiej stronie drogi przy Kresowej osadzie jest dużyparking. Ogólnie cisza i spokój. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
|
|