|
|
Opony do kampera |
Autor |
Wiadomość |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 325/20 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2025-02-26, 21:21
|
|
|
Komplecik napisał/a: | ... za komplet oczywiście... |
nie za komplet ale chyba za Komplecik. |
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/610 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2025-02-26, 21:48
|
|
|
Komplecik napisał/a: | SlawekEwa napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Bieżnik podobny |
ale rozmiar inny |
Czepiasz się ja widzę że ten sam rozmiar |
ale gdzieżbym śmiał , jednak dobrego speca od zalecam |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 339/679 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2025-08-07, 01:58
|
|
|
Kilka słów o oponach Sailumy Comercio, mija właśnie około 20000 kilka tyś kilometrów od założenia Sailumów, przejechaliśmy Turcję po bardzo porowatej nawierzchni ci co byli wiedzą o czym mówię a teraz Norwegię po bardzo ciasnych stromych długich zjazdach i podjazdach obie te nawierzchnie i charakter dróg mocno dał się we znaki sailumom, widać zwłaszcza po Norwegi że przednie opony mocno straciły bieżnik tył ok nie widać zużycia, zrobiłem roszadę przodu na tył i świeże wyważenie, tył był ostro dociążowy na obu wyjazdach, dobrze zniosły ciężar, o ile przód wytarł się idealne, po tyle widać że jest minimalnie zaokraglony w wycieraniu może przez obciążenie i ugięcie bieżnika 5,5 bara ciśnienie, chce przejechać jeszcze max następne 20tys i będę się rozglądał za następnym kompletem, piszę to ponieważ gdyż współtowarzysze podróży po Norwegi mieli przykrą niespodziankę ano, opony które mieli na Carthago oryginalne zawiodły rozleciały się i zgodnie z naszymi przewidywaniami z joko były zbyt długo pod exstremalnym obciążeniem nie wytrzymały, samochód Carthago z podobnego rocznika jak moja adria, morał jest taki że częste wymiany na nowe a np. Tańsze wydają się lepszym wyjściem od dojeżdżania drogich markowych mimo że mają jeszcze sporo bieżnika.
Norwegia dała popalić i hamulcom a opony nie miały chwili wytchnienia góra dół i boki na 100kach serpentyn mega przeciążenia.
Sailumy zdały egzamin
|
_________________ komplet |
|
|
|
|
 |
Rudiger
doświadczony pisarz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Wrz 2023 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: z warsztatu
|
Wysłany: 2025-08-28, 22:42
|
|
|
U mnie za to nie zdały egzaminu Kormorany. Za przeproszeniem gówno jakich mało. Po 3 latach zaczęły pękać. Może ze 20tyś zrobiły. W każdym razie bieżnika mają 8mm jeszcze.
Z przemielonych klapków je chyba robią ekolodzy pieprzeni.
Przepraszam za nieprzyjemny ton ale kupowałem je z nastawieniem że te 7-8 lat posłużą jak będę dbał.
Teraz na przód kupiłem Nankangi, takie jak mam z tyłu. Może te kondony nie popękają....
opone.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 18 raz(y) 613,4 KB |
|
|
|
|
 |
rjas
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 24/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: Wczoraj 17:20
|
|
|
Hmm, kupuję Kormorany ale do osobówek i nigdy nie było z nimi problemów. Pewnie kwestia obciążenia robi swoje |
_________________ Nasz pierwszy którym cieszy się ktoś inny i już wiem kto
 |
|
|
|
 |
Rumburak
zaawansowany

Twój sprzęt: FFB Tabbert 560 Europa - Ducato I- 2,8idtd
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Gru 2017 Piwa: 39/20 Skąd: Krajna
|
Wysłany: Wczoraj 19:54
|
|
|
W lipcu zmieniałem opony na większe. Z tyłu miałem 3-letnie, a z przodu chyba 7 letnie Kormorany i żadnych spękań nie miałem. Trafiłeś na trefną serię, co nie powinno mieć miejsca. Teraz założyłem mocno budżetowe Zeetexy... Wychodzę z założenia, że lepiej tańsze i częściej zmieniać, niż jeździć dłużej na droższych. Po pierwszych 5tys km jest ok. |
|
|
|
 |
Rudiger
doświadczony pisarz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Wrz 2023 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: z warsztatu
|
Wysłany: Wczoraj 23:21
|
|
|
Rumburak napisał/a: | W lipcu zmieniałem opony na większe. Z tyłu miałem 3-letnie, a z przodu chyba 7 letnie Kormorany i żadnych spękań nie miałem. Trafiłeś na trefną serię, co nie powinno mieć miejsca. Teraz założyłem mocno budżetowe Zeetexy... Wychodzę z założenia, że lepiej tańsze i częściej zmieniać, niż jeździć dłużej na droższych. Po pierwszych 5tys km jest ok. |
Natchnąłeś mnie myślą by do nich napisać (Oponeo) i zapytać co za szmaty sprzedają. Zobaczymy co odpiszą
Na przód teraz założyłem Nankangi CW20 identyczne jak mam z tyłu - na razie zauważyłem, że w przy 110 jest x2 ciszej w kabinie. |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 224/173 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: Dzisiaj 3:06
|
|
|
Warto chociaż zareklamować
Screenshot_2025-08-30-03-05-31-665_com.android.chrome.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1 raz(y) 554,5 KB |
|
_________________ "Nie szukaj przeszkód, szukaj możliwości"
Darson ®
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/610 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: Dzisiaj 7:36
|
|
|
Darson napisał/a: | Warto chociaż zareklamować |
opony rolnicze do kampera ? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|