|
|
|
Szukam nowej lodówki ... |
| Autor |
Wiadomość |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2025-10-28, 13:56
|
|
|
| JanusS napisał/a: | | Wymiana aku na LiFePO4 (+ odpowiednie panele solarne) była więc strzałem w dziesiątkę. Przynajmniej u mnie!!! |
Sceptykiem byłeś , ale jak widzę zadowolony to najważniejsze |
|
|
|
 |
JanusS
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Burstner Aviano 726
|
Wysłany: 2025-10-31, 08:05
|
|
|
| Tak, masz rację BIM. By się przekonać do końca to musiałem "polizać". Nie oznacza to rezygnacji z lodówki podstawowej na gaz ale bardziej ze względu na wygodę. Kompresorową (jedną) na pewno będę używał jako dużą zamrażalkę. Na przyszłoroczny wyjazd do Norwegii (jak opatrzność pozwoli ?) będą dwie zamrażalki no bo liczę na duuuuże ryby. Temat więc jest dla mnie wyjaśniony, sprawdzony "organoleptycznie" i zakończony z pomyślną konkluzją. |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 144/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2025-10-31, 13:11
|
|
|
| JanusS napisał/a: | | ...będą dwie zamrażalki no bo liczę na duuuuże ryby... |
I to jest właściwy kierunek. U mnie do Norwegii jadą "kostki" obiadowe, a wracają "kostki" rybne.
Filety zamrażam w pudełeczku (np. po mielonym), nazajutrz wyciągam z pudełeczka, wkładam do terebki zip, a po powrocie do domu pakuję próżniowo. Kostki dopasowane do rozmiaru lodówki. Nie wożę powietrza. POLECAM.
Kostka.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7 raz(y) 517,63 KB |
|
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 247/207 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2025-10-31, 14:20
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | Filety zamrażam w pudełeczku (np. po mielonym), nazajutrz wyciągam z pudełeczka, wkładam do terebki zip, a po powrocie do domu pakuję próżniowo. Kostki dopasowane do rozmiaru lodówki |
Prawie jak w fabryce
I później cały rok jesz ryby.
Zazdroszczę
Na zmianę z mielonym oczywiście |
_________________ "Nie szukaj przeszkód, szukaj możliwości"
Darson®
 |
|
|
|
 |
JanusS
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Burstner Aviano 726
|
Wysłany: 2025-11-03, 09:04
|
|
|
| no krzlac jest zorganizowany jak Wermacht w 39-tym!!! Zazdraszczam! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|