Miluś, nie dyskutuj z trollami, dla których każdy temat kończy się "winą Tuska".
I nie przekonasz ich, że facet wyciągnięty z kapelusza, kumpel bandziorów i sutenerów, uczestnik kibolskich ustawek, cwaniak wykorzystujący łatwowierność starego człowieka - nie zasługuje na szacunek.
znów się spieracie czy "tuski" czy "pisy". To wszystko to jedno "pięć". Etatowi politykierzy którzy niczego w życiu nie dokonali, swoją pozycję zawdzięczają wierze - ludu ogłupionego - w "kościoły" które "stworzono na użytek prowadzenia w cuchnący kanał owego ludu ogłupiałego. I jedni i drudzy prowadzą program opresyjnego państwa w którym coraz mniej miejsca dla obywatela polskiego i jego potrzeb. Zamiast się żreć który "kościół" ładniejszy spróbujcie dostrzec na jakim fundamencie stoi i jeden i drugi i jak bardzo cuchnący jest (ten sam) kanał w który oba te kościoły nas wpychają.
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
A może by tak zrobić ściepę na inne kanały telewizyjne ,żeby Republikę przestali oglądać dla kolegów - twu jakich kolegów? dla tych co maja klapki na oczach i wspierają prezydenta i współtowarzyszy, którzy są daltonistami i nie odróżniają koloru włosów.
Mowa o przepisach i planach które mogą być realne dla młodych ludzi - ludziska po ile mamy lat żeby Nas to wszystko uchwyciło?
Mówicie o przepisach mówicie o drogach a nic nie słyszałem na temat aut i montowanych w nich silnikach - jaka jest różnica w szybkościach jak jest różnica w doświadczeniu kierowania takimi pojazdami, czy takie pojazdy są przeznaczone na normalne drogi krajowe czy im podrzędne?
Można by było tych pytań zadawać bez liku i do usranej śmierci i tak to nic nie zmieni.
Podpisane traktaty pokojowe i tak prowadzą do wojny.
_________________ W chwili obecnej ciężko coś napisać ponieważ dopiero zaczynam tę profesję nabyłem kampera i chce spróbować tego chleba czyli uczę się bo na naukę nigdy nie jest za późno, a świat jest bardzo ciekawy.
Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 554/429 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2025-12-28, 14:38
Marcepan,
Czytałem twoje wynurzenia w innym wątku gdy "dyskutowałeś" z gryz3kiem, czytam w tym wątku i wiem już z kim mam do czynienia...
Niestety, ciekawa relacja z Hiszpanii nie przykryje złego wrażenia z twych "rozmów".
jak już się załapiesz na "kombatanta" to nauczysz się jak post edytować i "pieprzenie" poprawić
zatem będę robił wszystko by... nie załapać się na kombatanta. A jeśli mimo to, niejako z urzędu się załapie to będę ten fakt ignorował Nawet za cenę fatalnego cytowania. Jest to poświęcenie na które jestem gotów
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
A może by tak zrobić ściepę na inne kanały telewizyjne ,żeby Republikę przestali oglądać dla kolegów - twu jakich kolegów? dla tych co maja klapki na oczach i wspierają prezydenta i współtowarzyszy, którzy są daltonistami i nie odróżniają koloru włosów.
Mój drogi nowy Kolego to chyba pierwsza nasza kamperowa styczność i już cię lubię.
"Ściepę na inne kanały" robimy od ponad trzydziestu lat. bo prawzorcach to chyba szkoda strzępić ryja. Nie wpuszczaj ludzi w ten kanał.
3 mld "ściepnęliśmy" się na likwidację ośrodka propagandowego TVP, a mieliśmy za te pieniądze ratować ludzi chorych na raka. Ta władza nie lubi ludzi chorych na raka.
TVP, TVN i Polsat to nie „wolne media”. To spadkobiercy „Dziennika Telewizyjnego” w nowych kostiumach.
Transformacja ustrojowa po 1989 roku w mediach to była nie rewolucja, a tylko zmiana warty w peerelowskim bunkrze. Polsat, TVN i TVP nie powstały z niczego – wyrosły na gruzach komunistycznego aparatu, a ich kluczowe kadry i struktury właścicielskie są często kontynuacją dawnych układów PZPR i SB.
TVP to bezpośrednia spadkobierczyni komunistycznej telewizji, która nigdy nie została poddana gruntownej dekomunizacji, pozostając wierna zasadzie, że tuba rządzących musi grać ich melodię. Z kolei Polsat i TVN to wytwory tzw. „układu”, w których kapitał i wpływy często rozdawniczo trafiły w ręce ludzi dawniej powiązanych z służbami lub nomenklaturą, w zamian za lojalność wobec nowego porządku i zagranicznych centrów decyzyjnych.
Wpływ na społeczeństwo był niszczący. Te ośrodki przez dekady przeprowadzały operację „dławienia patriotyzmu”, realizując cel, którego nie zdołał dokończyć PRL: zlaicyzowanie umysłów, ośmieszenie Kościoła i historii oraz wywołanie wojny domowej między Polakami. Zamiast służyć prawdzie, stały się narzędziami inżynierii społecznej.
Kwaśniewski, Czarzasty, Oleksy, Miller ... – to nie byli przypadkowi politycy, tylko beneficjenci systemu, który nigdy nie rozliczył zbrodni komunizmu. W normalnym państwie, gdzie obowiązuje sprawiedliwość, ludzie z taką przeszłością – powiązani z PZPR, SB, czy sowieckimi układami – nie mieliby szans na władzę. Zamiast tego dostali nie tylko wolność, ale i możliwość rządzenia, kształtowania mediów i wpływania na kolejne pokolenia.
Ich kariery to dowód, że transformacja nie była zerwaniem z PRL-em, tylko jego ewolucją. Zamiast dekomunizacji – przetasowanie kadr. Zamiast kary – nagroda. Zamiast prawdy – propaganda. A społeczeństwo, zamiast odetchnąć wolnością, dostało nową wersję tego samego: manipulację, cynizm i podział.
Można mieć zastrzeżenia do każdej stacji, także do Republiki, bo ma wyraźną linię i mocne opinie. Dla równowagi w przestrzeni medialnej dobrze jednak, że istnieją różne punkty widzenia – kluczowe jest, żeby samemu weryfikować informacje w kilku źródłach, niezależnie od tego, co się ogląda.
Ciężko mi oceniać „Republikę”, ponieważ nie oglądam telewizji, coś około 20 lat.
Jednak chętnie podzielę się z Tobą radą: nie oglądaj telewizji wcale – to zdecydowanie najlepsza decyzja dla zdrowia psychicznego!
Gdy jednak naprawdę musisz, poświęć tyle samo czasu antenowego na „ Republikę”, ile poświęcasz TVN‑owi, Polsatowi czy TVP. Będziesz, chociaż wiedział, dlaczego nienawidzisz tej stacji, z własnych obserwacji, a nie z propagandowego jazgotu popeerelowskich mediów.
A przy okazji – jak mogłeś zapomnieć o telewizji „Trwam”?! To ona nie jest już głównym wrogiem systemu?
ps.
Rudy się farbuje! ale tu chyba nie chodzi o kolor włosów bo oczywiście nic nie mam do tego koloru, rude jest (są) piękne i bardzo je lubię.
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 335/21 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wczoraj 9:46
kolego a nie poszukałbyś jakiś forów o polityce, w tym temacie użytkownicy chcą dowiedzieć się o zmianach w przepisach, a Ty na 7 postów w tym temacie w 6 prowadzisz swoje wywody polityczne.
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 342/86 Skąd: Częstochowa
Marcepan,
Czytałem twoje wynurzenia w innym wątku gdy "dyskutowałeś" z gryz3kiem, czytam w tym wątku i wiem już z kim mam do czynienia...
Niestety, ciekawa relacja z Hiszpanii nie przykryje złego wrażenia z twych "rozmów".
I ja bym tego też nie nazwał dyskusją , no ale cóż, poziom dostosowałem do "dyskutanta", czy raczej, dyskutanta i jego klakierskiego dworu.
Fajnie, że jesteś tak przenikliwy...
Szkoda, że widzisz tylko jednym okiem.
Ale!
Moja "Hiszpania" to temat dla kamperowiczów zainteresowanych podróżami – jeżeli Cię to kręci, serdecznie zapraszam! Oczywiście, przymusu nie ma.
Wiem jak to działa.
Właśnie tam dzieje się to, czego często brakuje mi na forum i co bym chciał tam znaleźć. ZbigStan świetnie sobie z tym radzi – robi tam naprawdę solidną robotę.
Myślałem o stworzeniu małego przewodnika z perspektywy Polaka, który wyrusza po raz pierwszy w stronę Hiszpanii. Sam sporo tam już zwiedziłem – mam więc z czym się podzielić.
Bije się myślami czy warto Ale wiem, że są tu też normalni kamperowicze którzy są zainteresowani podróżowaniem i kamerowaniem. Czy też pisać tylko na "priv" i czekać jak sęp na potknięcia innych.
Wypowiedzi na temat „światopoglądu” albo przechwalania się własną i rodzinną wyjątkową zaje...ością zawsze mnie rozbawiają i mało mnie nie interesują – szczególnie na forum kamperowym.
Równie mało przekonują mnie komentarze w stylu: „Nie wpuszczałbym go pod markizę, bo ogląda "Republikę" Takie słowa mówią mi wszystko o osobach, które je wypowiadają – ani górnolotne frazesy, ani pouczające wykłady samozwańczych psełdomentorów nie zmieniają ich wizerunku i intencji. Tu zapalają się czerwone lampki ostrzegawcze.
Dlatego na forum (i nie tylko) staram się zawsze dążyć do równowagi.
kolego a nie poszukałbyś jakiś forów o polityce, w tym temacie użytkownicy chcą dowiedzieć się o zmianach w przepisach, a Ty na 7 postów w tym temacie w 6 prowadzisz swoje wywody polityczne.
O "kibolach" można?
Broń Cię Panie Boże bym miał zaczynać jakieś "te" tematy.
Grzecznie tylko odpowiadam, to nie ja zaczynam te tematy.
Niby czytasz uważnie, ale tak nie do końca.
Niby pragniesz otrzymywać wyczerpujące odpowiedzi, ale nie zawsze
Cyryl napisał/a:
to nie to miejsce.
Tu się z Tobą kolego całkowicie zgadzam.
Andrzej 73 napisał/a:
Marcepan,
I wszystko w tym temacie.
Andrzeju, nie denerwuj się, lepiej wyrzuć telewizor.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum