Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G. Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 260/216 Skąd: Jaworzno/Oslo
Wysłany: 2026-01-18, 10:43
SlawekEwa, bardzo ciekawy film. Stawiam piwo.
Szkoda że autor skupił się tylko na negatywnych cechach tych pojazdów, bo jestem pewny że były i pozytywne.
I zapomniał dodać, że każdy taki, nawet nieudany pojazd, był doświadczeniem, nauką , testem.
Na setki tysięcy kamperów koczujących w Hiszpanii zdażają się kradzieże. ale i tak czuję się tu bezpieczniej niż w Polsce. Tu policja mija mnie 10 razy dziennie, w Polsce widzę czasamo drogówkę. jeżeli widzimy na ulicy jakiś pijaków czy innych oberwanców to przewaąnie krajanów. przykro o tym mówć ale to prawda.Jak wyciąga do mnie zebrak rękę pod marketem to przestałem sie odzywać po polsku.
A to w nawiązaniu do czego? Jeżeli do polityki to bedzie wydłużenie krawata, a jeśli do któregoś posta to umieść odnośnik.
To nie są proste sprawy.
Ci starsi i wprawieni potrafią wyczytać to między wierszami. Takie czasy. Interpretacja w zależności od nastawienia.
Chodzi o liczbę pijanych kierowców w Hiszpanii. Moim zdaniem najgorsi są ci „ukryci” – w luksusowych samochodach. Po aucie nie poznasz, kto siedzi za kółkiem. Pozory mylą.
Z moich wielomiesięcznych obserwacji życia w Hiszpanii:
Spotkałem tam może sześciu–ośmiu żebraków. Spośród nich:
– dwoje to Cyganie z Rumunii,
– dwóch milczało w każdym języku (teoretycznie, przy całej tej "niechęci" do Polaków, mogli to być nasi rodacy),
– dwóch czarnoskórych raczej nie Polacy… choć, jak wiadomo, licho nie śpi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum