|
|
|
Podwójna ławka - składana |
| Autor |
Wiadomość |
BIGL
trochę już popisał
Twój sprzęt: Hymer Eriba - ogonek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2015 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2026-01-24, 14:26 Podwójna ławka - składana
|
|
|
Może ktoś już znalazł rozwiązanie lub może coś zaproponować.
Jestem w trakcie budowy campera na bazie Sprinter 907 L2H3 . Auto jest zarejestrowane jako ciężarowy 3 osobowy ( standard). Nie chcę się bawić w przekładkę jednego siedzenia do tyłu ( za mała przestrzeń, papiery itp. ). Generalnie kamper ma być 2 osobowy ( kupiłem już nawet pojedynczy fotel), ale pomyślałem że jakbym zmienił przednią ławkę na taką z składanym środkowym fotelem ( samo oparcie ) to miałbym jakieś przejście do tyłu i ew. kamper został by 3 osobowy.
Czy ktoś z Was moi drodzy miał podobny pomysł ? Sprinter oryginalnie ma stałą nieregulowaną ławkę co uniemożliwia łatwe przejście na tył. |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 104/101 Skąd: Suwałki

|
|
|
|
 |
BIGL
trochę już popisał
Twój sprzęt: Hymer Eriba - ogonek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2015 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2026-01-27, 17:05
|
|
|
Dziękuję bardzo - faktycznie fotel od Transporter-a mi wypadł z głowy. Generalnie dobra opcja ale lepiej żeby się dało złożyć środkową połówkę ( oparcie). Mastery maja taką opcję - niestety tam środkowy fotel ma ogromny zagłówek na stałe raczej.
Zamówiłem od Man TGX - kolorystycznie i układowo idealna, auta bliźniacze to powinna też pasować w środku. Jeszcze raz dzięki za naprowadzenie |
| |
|
|
|
 |
PeterW
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Trafic II XS
Nazwa załogi: PeterW
|
Wysłany: 2026-01-27, 20:13
|
|
|
Witaj, Pewnie domyślam się o co miałeś na myśli pisząc o podwójnej składanej ławce, ponieważ jeszcze niedawno sam zastanawiałem się nad podobnym rozwiązaniem w moim traficu.
Po długich poszukiwaniach w sieci znalazłem fotele z forda c-maxa poliftowego a konkretnie drugi rząd siedzeń, gdzie siedzenie środkowe jest chowane do siedzenia prawego lub lewego.
https://www.fordserviceco...e&buildtype=web |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|