Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak pozbyć się problemu akumulatora rozruchowego na zawsze
Autor Wiadomość
AMIGO 
stary wyga
Banita

Twój sprzęt: Blaszany, samobieżny namiot na kołach
Piwa: 18/107
Wysłany: Dzisiaj 17:46   

Janusszr napisał/a:
Nie będę w tym temacie więcej zabierał głosu, bo nawet gdybym zapragnął mieć te super kondensatory, to nie miałbym gdzie umieścić tej całej "infrastruktury energetycznej"

Nie poddawaj się :!: nie musisz przecież kupować takiej wielkiej fury aby mieć miejsce na usprawnienia :bajer Trzeba tylko zdiagnozować gdzie jest problem i póżniej cieszyć się efektami.
Nie jesteś sam, więc zacznij niejako od początku, krok po kroku, a na pewno z czasem to rozkminisz :bigok
Skoro jakieś tam różne wspomagacze rozruchu działają, nieraz bardzo nędzne, to Twój tym bardziej powinien zadziałać.

przemo.d 
stary wyga

Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Piwa: 30/148
Wysłany: Dzisiaj 18:07   

Artur.Dell napisał/a:
Zima w tym roku daje się we znaki. Od kilku dni mamy mróz do - 12 stopni. Dziś jest trochę cieplej bo tylko - 6.
Coś te chińskie kondensatory nie wiele mają z pierwowzoru Maxwella. Niestety jak dotąd nie odpaliłem. Rozrusznik zakręcił kilka razy i napięcie zjechało do 7V. To moje długie ładowanie trwające, blisko 20 minut, zniechęciło mnie na czekanie i ponowna próbę. Czekam na kolejne 2 rezystory. Jak je dołożę to czas ładowania radykalnie się skróci i wówczas pewnie, może nie bez trudu, ale odpalę.

Paliwo masz zimowe ? Bo może gdzie indziej jest teraz problem, odpuści we czwartek to poczekaj.. szkoda auta.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu