|
CAMPING OLEŃKA CZĘSTOCHOWA |
| Autor |
Wiadomość |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2026-02-07, 12:38 CAMPING OLEŃKA CZĘSTOCHOWA
|
|
|
Jako że jestem tubylcem z dziury o nazwie CZĘSTOCHOWA kilka słów informacyjnie....Jeżeli kojarzycie CAMPING OLEŃKA znajdujący sie tuż przy klasztorze z dawnych czasów to małe info...nieudacznicy z zarządu miasta czyli MOSIR po pięciu latach dewastacji tego miejsca i nic nie robienia postanowili sie pozbyć campingu.....nagły nienagłaśniany niby przetarg i cyk...jest nowy najemca bo miał nim być....jest nią grupa ARCHE czyli sieć hotelarska... ....towarzysze bo przecież częstochowski magistrat to ostoja dawnych i obecnych układów prywatno biznesowo politycznych wydzierżawiła camping na 30 lat..koszt dzierżawy to 80000...mgliście ta wartość jest opisana i sam nie wiem czy to rocznie czy miesięcznie....podobno ma być aż 25 stanowisk dla kamperów..... reszta to domki i sale konferencyjne dla biznesu.....czyli króciutko ...tanio już było |
|
|
|
 |
AMIGO
stary wyga Banita
Twój sprzęt: Blaszany, samobieżny namiot na kołach
|
Wysłany: 2026-02-07, 16:54
|
|
|
| alinixhi napisał/a: | | .....nagły nienagłaśniany niby przetarg i cyk... |
Czyli ,,normalna'' procedura... |
_________________ Bogdan |
|
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 197/929 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2026-02-07, 17:26
|
|
|
Ale ... był przetarg? Byli, jak rozumiem, inni oferenci (?) Sugerujesz, że ARCHE wygrał nieuczciwie (?)
Bo, jeśli są uzasadnione podejrzenia, można przecież podjąć próbę sądowego unieważnienia przetargu...
Startowałeś? |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 348/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2026-02-07, 20:35
|
|
|
| alinixhi napisał/a: | | koszt dzierżawy to 80000. |
Nie wiem czy ta kwota nie jest za wysoka.
Byłem tam parę lat temu i obiekt był w opłakanym stanie.
Nowy właściciel chce zainwestować 50-70 mln złotych a to nie małe pieniądze. Dobrze że ktoś w ogóle chciał to reanimować.
Nie raz widziałem jak kampery z Europy odbijały się od bramy. Wstyd dla miasta , że jedyny kemping w mieście był zamknięty. W końcu Jasna Góra to obiekt który odwiedzają ludzie z całego świata.
, |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
| |
|
|
|
 |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2026-02-07, 20:44
|
|
|
| Nie startowałem i nie mam na to funduszy tylko zastanawia mnie jak to sie stało że nagle znalazł sie chętny a radni szybciutko przystali na propozycje oferenta....nie wiem czy było to gdziekolwiek ogłoszone w formie przetargu czy rachu ciachu i po strachu...czy ARCHE nabyło tą dzierżawę nielegalnie -oczywiście nie....zastanawiający jest natomiast tryb uchwalenia tej dzierżawy...teraz będzie super komercja i te 25 stanowisk no to faktycznie duży camping....szkoda bo to już nie będzie camping tylko obiekt hotelowy z dodatkiem pt.camping żeby nikt sie nie czepiał.....czy to zła decyzja - czas pokaże...miasto mogło sie promować m.in.posiadaniem campingu...niestety Częstochowa demograficznie umiera ...miasto bez perspektyw....bez zakładów pracy....młodzi stąd uciekają....chociaż turystycznie można sie było popisać ale po co...lepiej nic nie robić ... |
|
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 197/929 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2026-02-07, 20:55
|
|
|
| alinixhi napisał/a: | | Nie startowałem i nie mam na to funduszy tylko zastanawia mnie jak to sie stało że nagle znalazł sie chętny a radni szybciutko przystali na propozycje oferenta....nie wiem czy było to gdziekolwiek ogłoszone w formie przetargu czy rachu ciachu i po strachu...czy ARCHE nabyło tą dzierżawę nielegalnie -oczywiście nie....zastanawiający jest natomiast tryb uchwalenia tej dzierżawy...teraz będzie super komercja i te 25 stanowisk no to faktycznie duży camping....szkoda bo to już nie będzie camping tylko obiekt hotelowy z dodatkiem pt.camping żeby nikt sie nie czepiał.....czy to zła decyzja - czas pokaże...miasto mogło sie promować m.in.posiadaniem campingu...niestety Częstochowa demograficznie umiera ...miasto bez perspektyw....bez zakładów pracy....młodzi stąd uciekają....chociaż turystycznie można sie było popisać ale po co...lepiej nic nie robić ... | Czyli nic nie wiesz, ale wiesz, że źli ludzie podjęli nie takie decyzje jakie ty byś chciał, żeby podjęli...
Jakie to 'polskie' ... |
|
|
|
 |
Krammark
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Elnagh Baron 73G
Nazwa załogi: MARK
|
Wysłany: 2026-02-07, 21:40
|
|
|
| Brak zaniedbanego kempingu szybko wykorzystali Paulini i stworzyli miejsca dla braci karawaningowej. Są przyłącza prądu, słupek Camper System. Cena tez nie jest wygórowana 20zł bez prądu, 30zł z prądem. Widziałem po kilka kamperów z różnych krajów Europy. |
|
|
|
 |
drwoy
zaawansowany Woytek
Twój sprzęt: Knaus 650 Platinum Selection
Nazwa załogi: Kamperik
|
Wysłany: 2026-02-08, 17:20
|
|
|
| Krammark napisał/a: | | Brak zaniedbanego kempingu szybko wykorzystali Paulini i stworzyli miejsca dla braci karawaningowej. Są przyłącza prądu, słupek Camper System. Cena tez nie jest wygórowana 20zł bez prądu, 30zł z prądem. Widziałem po kilka kamperów z różnych krajów Europy. |
czy to informacja aktualna? |
_________________ Pozdrawiam Woytek
------------------------------------------------
Wyższe wykształcenie może mieć każdy, podstawowe niekoniecznie. |
|
|
|
 |
buben
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: knaus
|
Wysłany: 2026-02-08, 18:46
|
|
|
Tak |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Krammark
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Elnagh Baron 73G
Nazwa załogi: MARK
|
Wysłany: Wczoraj 14:22
|
|
|
| Tak informacja jest aktualna. Nie wiem jak jest z wodą przy dużych mrozach . |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 105/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Wczoraj 14:46
|
|
|
| Ja tam stałem po prostu na parkingu zarządzanym przy klasztorze. Płaci się "co łaska" - tak z dychę raczej trzeba dać. W budynku jest kompleks sanitarny z WC i umywalkami. Też "co łaska". Pryszniców raczej chyba nie było. |
|
|
|
 |
drwoy
zaawansowany Woytek
|
Wysłany: Wczoraj 16:58
|
|
|
| Krammark napisał/a: | | Tak informacja jest aktualna. Nie wiem jak jest z wodą przy dużych mrozach . |
Istotny byłby przede wszystkim prąd. |
_________________ Pozdrawiam Woytek
------------------------------------------------
Wyższe wykształcenie może mieć każdy, podstawowe niekoniecznie. |
|
|
|
 |
buben
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: knaus
|
Wysłany: Wczoraj 18:26
|
|
|
Prąd i zrzut kota jest
przy wjeździe obsługa pyta czy na noc czy tylko na wizytę[wtedy co łaska] jeśli nocleg to bez prądu 20zł z prądem 30zł
zapytaj ich to Ci wskażą dojazd do kwater z słupkami prądowymi i z zrzutem kota |
|
|
|
 |
drwoy
zaawansowany Woytek
|
Wysłany: Wczoraj 18:27
|
|