|
|
|
Montaż klimatyzatora ma dachu |
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 355/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Wczoraj 11:45
|
|
|
| Cytat: | | Przyznam, że trochę nie rozumiem, dlaczego jest tyle głosów odradzających koledze montaż klimatyzacji dachowej |
Już wyjaśniam. Jeśli ktoś jej nie używa , lub jemu jest to urządzenie zbędne , to inna osoba też niech nie zakłada.
Też tego nie rozumiem.
Podam przykład. Mam 300 watowe solary na dachu kampera. Nam taka moc wystarcza , a inny napiszę że mało. Osobiście nie widzę problemu ze komuś jest niewystarczająco. Potrafię się postawić w rozumowaniu i potrzebom innych osób.
Podsumowując. Nie oceniamy potrzeb innych , jak nie znamy dokładnie sytuacji. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 62/169 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: Dzisiaj 7:19
|
|
|
Ja nie wyobrażam sobie jeżdżenia bez klimy - podróżujemy z kotem/kotami i podpięty pod słupkiem nie mam problemu aby je zostawić na dłużej samych. Na dzikusa mam maxxfana, który także się świetnie sprawdza a w duecie to już jest luksus. Dzięki oddzieleniu sypialni zawsze jest wybór czy zwierzak chce przebywać w cieplejszym czy chłodniejszym pomieszczeniu.
Owszem przy ponad 40stopniach żadna klima nie da rady ale i tak z niej nie zrezygnuje, nawet jeśli przez większą część roku jest zbędnym klocem. Mam wersję z oknem, takze nawet nie zabiera mi w środku światła |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 398/788 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Dzisiaj 7:55
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | | Cytat: | | Przyznam, że trochę nie rozumiem, dlaczego jest tyle głosów odradzających koledze montaż klimatyzacji dachowej |
Już wyjaśniam. Jeśli ktoś jej nie używa , lub jemu jest to urządzenie zbędne , to inna osoba też niech nie zakłada.
|
Nie do końca Andrzejku tak jest, w 1 poście napisałem że do montażu klimy na płaskim dachu stosuje się uszczelkę, ktoś odpisał że tak uszczelkę, wywołała się dyskusja gdzie opisałem swoje doświadczenia z klimą którą wożę we wszystkich kamperach i bardzo rzadko z niej korzystam na zasadzie przypadku.
Masz też rację że sprzęt w kamperze dopasowywujemy dla własnych potrzeb.
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 355/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Dzisiaj 10:23
|
|
|
Zamontowałem w swoim życiu kilka może kilkanaście klimatyzatorów. Używane , nowe , stare z nowymi uszczelkami oraz stare montowane na butyl (brak możliwości dokupienia uszczelki). Nigdy nikt nie miał problemów z przeciekami po moim montażu klimy.
Jednak jedna zasada jest istotna. Po pewnym użytkowania czasie trzeba mocowanie dokręcić. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|