Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 21:27 |
MIO MOOV 500 gps z ukrtymi możliwosciami porady ... |
| Autor |
Wiadomość |
marro
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mio 500
|
Wysłany: 2009-09-02, 12:21
|
|
|
Mam takie małe pytanie. Czy można korzystać np z odtwarzacza MP3 i automapy/gier/notatnika w tym samym czasie? Tzn tak, aby coś w tle grało?
M |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

Twój sprzęt: FIAT Ducato CI Riviera 500
Nazwa załogi: JaroW+BaWa
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sie 2008 Piwa: 22/17 Skąd: Oświęcim
|
Wysłany: 2009-09-02, 15:28
|
|
|
| marro napisał/a: | Mam takie małe pytanie. Czy można korzystać np z odtwarzacza MP3 i automapy/gier/notatnika w tym samym czasie? Tzn tak, aby coś w tle grało?
M |
igo amigo ma taką opcję

ma wbudowane gry i odtwarzacz mp3
ale jeżeli chodzi ci o zał . automapę i schowaną do paska + uruchomienie odtwarzacza mp3 to może być problem.
Myślę że albo to albo tamto..
Pozdrawiam. |
_________________ Nowy CamperoManiak -> to ja.
Nie piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
marro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-09-03, 08:12
|
|
|
Fajnie, tylko czy ja posiadam igo-amigo? Prawdę mówiąc nie wiem... Czy to jest jakaś nakładka do mio? Czy to jest program pod windows CE 5? Skąd to wziąć i jak zainstalować.
Pzdr.
M |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

|
|
|
|
 |
marro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-09-03, 14:29
|
|
|
Ha, to taka inna "AutoMapa"...
Myślałem, że jakiś programik nakładkowy do CE5 nadzorujący programami. Ponieważ mam miomap i AM, to już dla kilku "bajerków" nie będę się przestawiał. Rozumiem, że kolega nie zna możliwości działania większej ilości programów w tym samym czasie w tym systemie odblokowania opisanym wcześniej?
Tak czy inaczej dzięki za pomoc.
M |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

|
Wysłany: 2009-09-03, 14:36
|
|
|
| marro napisał/a: | | Rozumiem, że kolega nie zna możliwości działania większej ilości programów w tym samym czasie w tym systemie odblokowania opisanym wcześniej? |
dlaczego tak twierdzisz..??
przecież ci powiedziałem
| JaroW napisał/a: | ale jeżeli chodzi ci o zał . automapę i schowaną do paska + uruchomienie odtwarzacza mp3 to może być problem.
Myślę że albo to albo tamto.. |
a chodzi mi o to że procesor w MIO to samsung 333mhz
nie jest demon mocy i jak zał. automapę to zje ci zasoby procesora jak chcesz odtwarzac w tle mp3?
dekodowanie mp3 też dużo zjada ..
|
 |
|
|
|
 |
marro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-09-03, 19:04
|
|
|
no tak, chodzi na amigo, ale ja pytałem się o to czy można słuchać mp3 i np grać w gry bez wgrywania amigo? Na normalnie odblokowanym CE?
Pzdr |
|
|
|
 |
driver1305
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-09-06, 09:42 Re: MIO MOOV 500 gps z ukrtymi możliwosciami porady ...
|
|
|
| JaroW napisał/a: | Witam clubowiczow
ODBLOKOWANIE MIO MOOV 500
Instrukcja „Odblokowania” Navi opartych na systemie Win CE
Kupujemy nowiutką navi i okazuje się, że producent uszczęśliwił nas jednym oprogramowaniem nawigacyjnym (często wątpliwej jakości ), bez możliwości jego zamiany na inne…
Co zatem możemy zrobić… Ano, trzeba jakoś obejść to zabezpieczenie, żeby mieć w pełni funkcjonalne urządzenie, przypominające działaniem urządzenia Pocket PC…
Ponieważ w sieci można znaleźć wiele sposobów odblokowywania naszych „zabawek”, począwszy od tych instalacyjnych (MioPocket_2.0_Release, Unlock Win CE, Mio_Moov_Unlock), ingerujących w rejestr i system urządzenia…. po tzw. „panele odblokowujące” oparte na programiku „SystemInformation 1.6.1”-
całkiem bezpieczne ( co nie zwalnia nas od wykonania kopii zapasowej całej zawartości My Flash Disk urządzenia), polegające na zmianie wpisu w pliku .ini (urządzenia Mio MOOV), zmianie nazwy pliku .exe
uruchamiającego aplikację (Becker 7827;7926, Medion GoPal E4430) lub niedotykania w ogóle urządzenia, jak to jest między innymi w GOCLEVER…
Korzyści z tej drugiej opcji ?... :
1. Bezpieczeństwo… - nawet jak gdzieś popełnimy błąd, to powrót do fabrycznego stanu jest prościutki…
2. Nie ma efektu „znikających” z pulpitu ikon do programów (po hard resecie, lub rozładowaniu baterii)….
3. Praktycznie nieograniczona możliwość edycji (rozbudowy o interesujące nas programy, zmiany tapet, ikon) w/g naszych upodobań i inwencji twórczej.
Tyle wstępu…. Teraz zabieramy się za modernizację naszej navi…
1. Łączymy urządzenie z komputerem :
* - tylko przez USB – Jeżeli nasza navi to Mio MOOV (Mio MOOV wykrywane jest jako dodatkowy dysk, lub dwa dyski, jeśli karta SD jest w urządzeniu)….
* - przez USB i ActiveSync 4.5 – np. Becker i inne wymagające tego typu połączenia…
Polecam mimo wszystko zainstalować ActiveSync na PC ( nie zajmuje dużo miejsca) i zobaczyć jak nasze urządzenie komunikuje się z kompem…
Link: ActiveSync 4.5
2. Robimy kopię My Flash Disk i umieszczamy w bezpiecznym miejscu na PC…. Koniecznie
3. Jeżeli uzyskaliśmy połączenie z naszą navi i zrobiliśmy backup przystępujemy do pobierania odpowiedniego dla naszego urządzenia panelu : |
Witaj kolego JaroW "doświadczony pisarzu"...
Jeśli podpierasz się czyjąś pracą powinieneś podać autora, a tekst przedstawić jako cytat...
albo podać link do forum skąd pochodzi, albo (jako "doświadczony pisarz") zmienić co nie co... dodać coś od siebie, a nie zrzynać żywcem Tutorial z innego forum.... dowód :
| Kod: | | http://peb.pl/sprzet-do-nawigacji/530269-tutorial-odblokowania-nawigacji-opartych-o-windows.html |
A w tej paczce jest szczegółowa instrukcja do Mio MOOV 500:
| Kod: | | http://odsiebie.com/pokaz/2324272---b3ae.html |
Wkurzyło mnie to, bo trochę się napracowałem nad tym Tutorialem, a Ty wrzucasz go na inne (to) forum jako swój...
Łatwo jest korzystać z czyjeś pracy. prawda ?....
Myślę, że inni forumowicze, a także Admini docenią Twój "trud"
Pozdrowionka i "owocnej" pracy....
 |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-09-06, 17:19
|
|
|
UPSSS ....
No to chyba mamy problemik mały z czymś co się nazywa "praca własna" i "własność intelektualna" oprócz tego , że to są dobra chronione prawnie to istnieje cos takiego (a przynajmniej powinno istnieć) jak etyka internetowa .... co innego "zaczerpnąć" z jakiegoś źródła przerobić, dopracować etc..... a co innego ................ |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

|
Wysłany: 2009-09-07, 20:06
|
|
|
| driver1305 napisał/a: | Witaj kolego JaroW "doświadczony pisarzu"...
Jeśli podpierasz się czyjąś pracą powinieneś podać autora, a tekst przedstawić jako cytat...
albo podać link do forum skąd pochodzi, albo (jako "doświadczony pisarz") zmienić co nie co... dodać coś od siebie, a nie zrzynać żywcem Tutorial z innego forum.... dowód : |
po pierwsze nie musisz mnie obrażać bo w żadnym tekście nie napisałem że to moje...
po drugie też jestem zarejestrowany na tym samym nicku JaroW na pebie...
moje wypociny są zbiorem informacji o odblokowanium MIO z rożnych żrodeł
i nie muszę sie na naszym forum kamperowym nikomu tlumaczyć że ma wejsc i sobie poczytać tam czy siam ....
wg. mnie przerabianie twojego tekstu było by oszustwem.. i przywłaszczeniem
pozatym napisz na forum www .peb.pl że kopiowanie tekstu twojego autorstwa jest zabronione...
driver1305
początkujący forumowiczu..
|
 |
| Ostatnio zmieniony przez JaroW 2009-09-07, 21:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

|
Wysłany: 2009-09-07, 21:06
|
|
|
| roger napisał/a: | | zaczerpnąć" z jakiegoś źródła przerobić, |
pomyśl przerobić ...?? zaczerpnąć
|
 |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

|
Wysłany: 2009-11-04, 16:27
|
|
|
Witam
pojawiła się nowsza wersja sprzętu Mio Moov 370 o podobnym wyglądzie i cenie ale posiadająca antenę TMC
Mio Moov 500 brak TMC
TMC
Traffic Message Channel (TMC) - jest technologią służącą dostarczeniu kierowcy informacji o ruchu. Pozwala na ciche dostarczanie wysokiej jakości precyzyjnych, aktualnych i istotnych informacji w języku wybranym przez użytkownika. Dane są przesyłane przez specjalnie zakodowane fale FM przy użyciu RDS FM-System, za pomocą satelity lub Digital Audio Broadcasting. Gdy dane są zintegrowane bezpośrednio do systemu nawigacyjnego, daje to kierowcy możliwość podjęcia alternatywnych tras, aby uniknąć wypadków i korków.
Dostępność [edytuj]
Następujące kraje dostarczają usługę TMC:
* Australia
* Austria
* Belgia
* Czechy
* Dania
* Finlandia
* Francja
* Niemcy
* Włochy
* Holandia
* Norwegia
* Hiszpania
* Szwecja
* Szwajcaria
* Wielka Brytania
* Stany Zjednoczone i Kanada
ale może nasz kraj z czasem też będzie miał
PS: powyższe inf. zaczerpnięte są z wikipiedi
|
 |
|
|
|
 |
|
|