Polski kamper Masuria |
Autor |
Wiadomość |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 145/178 Skąd: Bawaria
|
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/431 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2024-10-04, 08:26 Re: Polski kamper Masuria
|
|
|
Ciekawe jest to, że również rano natknąłem się na ten artykuł o Mazurinie
Obiektywnie trzeba przyznać, że mają rozmach s......ny cytując Siarę |
|
|
|
 |
majsterus
zaawansowany

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2024-10-04, 08:49
|
|
|
"Bardzo fajne, bardzo fajne...takie sobie "
No więc tak: listwy zewnętrzne aluminiowe mam w hymerze z 1998r !!! Dodam że na ich końcach są zaślepki,a nie tak jak tutaj ucięte i tyle....
No niech się chłopaki rozwijają!!! Jednak warto podpatrzeć jakie rozwiązania już były kiedyś zastosowane, bo nic szczególnego nie odkryli.
Z fordem to będzie im bardzo trudno wejść w klasę średnią a co dopiero w premium i to z kabiną.....
To tak jak Polacy wyprodukowali Honkera....a w tamtych czasach już był 4runner, Pajero, którę nie dość że wyglądały to i jeździły i się nie psuły.....
Raczej nie skorzystam z oferty |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/502 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2024-10-04, 09:45
|
|
|
Jutro dokonam oględzin w Poznaniu, to coś wrzucę
|
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 339/679 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2024-10-04, 10:26
|
|
|
Moim zdaniem bo nie wiemy jaka jest polityka firmy i moce produkcyjne, nasz rynek jest spragniony kampera poniżej 300tyś zł najlepiej 280 coś ala rimor, macluis, ci, 400 i więcej to już jest niby średnia półka a tu klient wybredny bo chce jakość Hymera w cenie Adrii, i nazwę kojazacą się, no ale jak najlepiej niech się dzieje trzeba wspierać nasz przemysł choćby dobrym słowem |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/431 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2024-10-04, 11:06
|
|
|
majsterus napisał/a: | "Bardzo fajne, bardzo fajne...takie sobie "
No więc tak: listwy zewnętrzne aluminiowe mam w hymerze z 1998r !!! Dodam że na ich końcach są zaślepki,a nie tak jak tutaj ucięte i tyle....
No niech się chłopaki rozwijają!!! Jednak warto podpatrzeć jakie rozwiązania już były kiedyś zastosowane, bo nic szczególnego nie odkryli.
Z fordem to będzie im bardzo trudno wejść w klasę średnią a co dopiero w premium i to z kabiną.....
To tak jak Polacy wyprodukowali Honkera....a w tamtych czasach już był 4runner, Pajero, którę nie dość że wyglądały to i jeździły i się nie psuły.....
Raczej nie skorzystam z oferty |
Z treści wypowiedzi wynika, że BAAAARDZO pobierznie zapoznałeś się z tematem...
Premium będzie na Mercu którego homologację właśnie robią podobnie jak średnia półka na MAN/ VW.
A druga sprawa: listwy alu to nie na dach jak w starych prykach. Dach ze ścianami łączą na okrągło jak w Carthago i podobnych.
Życzę marce powodzenia bo widać profesjonalizm |
|
|
|
 |
voice
weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły

Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band
Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 20/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 2024-10-04, 21:08
|
|
|
Banan napisał/a: | Jutro dokonam oględzin w Poznaniu, to coś wrzucę
|
Też jutro będę oglądał. Jestem pod wrażeniem przynajmniej z tych materiałów co w tej chwili się pojawiły odnośnie Masurii |
_________________ Wczoraj to historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar, datego mówi się o tym the present. – Alan Alexander Milne
 |
|
|
|
 |
majsterus
zaawansowany

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2024-10-04, 21:10
|
|
|
Panie...nie widziałeś na oczy Hymera to nie pisz farmazonów...
otóż Hymer S700 na ramie MB ma listwy od zderzaka do zderzaka aluminiowe, nie z tworzywa.
jak chcesz to możesz przyjechać i ugryźć to się przekonasz...
Dach natomiast to czapa z włókna szklanego zachodząca na ściany boczne ok 10cm i tam jest na łączeniu listwa plastikowa z profilem typu kedra.
A piszesz o listwach narożnikowych łączących ściany z dachem czego się w klasie premium dawno nie stosuje.....
Wracając do tematu
To chyba byłby ostatni samochód jaki kupiłbym jak bym musiał kupić.....i tutaj nie chodzi o nie wspieranie polskiego przemysłu...ale o jakość wykonania ...
Owszem mamy dobre produkty...Wódka to najlepszy nasz produkt narodowy.
To tak ja promowanie przyczepy Niewiadów.....przyczepa zachodnia z laty 90-tych będzie lepsza od nowej "niewadomki"
Te kampery to produkt klasy challenger, ahorn, elnagh... |
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 339/679 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2024-10-04, 21:23
|
|
|
majsterus napisał/a: |
Dach natomiast to czapa z włókna szklanego zachodząca na ściany boczne ok 10cm ... |
Dzieki temu rozwiązaniu Hymer podoba mi się najbardziej znika problem łączenia czegokolwiek nakładamy CZAPKĘ i śpimy spokojnie wszelakie łączenia na dachu wcześniej czy później będą problemem.
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
przemo.d
stary wyga
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 27/130 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2024-10-04, 22:21
|
|
|
Wydaje się, że łączenie jest w nim właśnie na ścianie. Jak by mi ktoś postawił jakiegoś starego kapcia hymera i tą masurie nową to bym się 5 min nie zastanawiał
Za te deski co i tak z jednej fabryki są to w życiu nie przepłacę tyle... a "graty" i tak są te same wszędzie
Nowe to zawsze jest nowe i lepsze od starego i kropka. Ciekawe jaka cena za to będzie i na żywo jak wygląda.
Nie spodziewam sie cudów co prawda bo wszystkie kampery to domki z kart |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 528/43 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2024-10-04, 22:58
|
|
|
Banan napisał/a: | Jutro dokonam oględzin w Poznaniu, to coś wrzucę
|
Też się jutro przyglądnę , bo dzisiaj zacząłem od hali nr.6 i brakło czasu.
Sam jestem ciekawy jak to się prezentuje w realu i czy widać tę niezależność od zewnętrznych producentów podzespołów na którą zwracają uwagę .
Sądząc na razie po samych fotkach to kamper jak większość tego co tu stoi , ale może się miło zaskoczę.
Przyjechałem na targi na 3 dni, aby podpatrzeć trochę ciekawych rozwiązań, nowinek i połapać jakieś kontakty z dostawcami podzespołów i osprzętu, pod kątem mojego projektu na pickup'ie, ale jestem trochę zawiedziony. Człowiek idzie od jednej białej budki do drugiej i przy 10-tej zaczyna zastanawiać się jaki to ma sens
Generalnie kamper do kampera podobny i ciężko znaleźć w tej masie klonów coś innowacyjnego, zwłaszcza w grupie "tradycyjnych" kamperów (półintegra, integra) .
Ja skupiłem się bardziej na campervanach , chociaż jako takim nie jestem zainteresowany, ale w tych pojazdach łatwiej znaleźć mądry pomysł , bo z racji mniejszej przestrzeni projektant musi po prostu mądrzej pomyśleć
Najciekawiej w/g mnie mebelki poprzestawiała sobie firma Affinity i tam zwróciłem uwagę na fajny rozkład i wykonanie łazienki w modelu bodajże Duo.
Drugi trafiony temat to szafki i organizery tkaninowe z firmy Van Der MOON , które do mojego 4x4 całkiem mi pasują ........ i póki co to chyba tyle .
Na jutro zostawiłem sobie pawilon 8 czyli offroad/RTO i pawilony 3 i 3A, które dzisiaj ominąłem .... no i koniecznie chciałbym poznać na żywo Monike i Pawła z Terasfery , bo to dla mnie wśród vanlife'rów nr.1
Dzisiaj robiłem podejście , ale niestety nie było ich przy kamperku ....... pewnie szukali gdzieś trochę ciszy i spokoju, bo wiem, że nie lubia tłumów
W planach miała być jeszcze niedziela , ale w tym układzie to chyba nie ma już po co .
Jak zrobię jakieś fotki i cos się więcej o tej Masurii dowiem , to też pewnie jutro wieczorem coś wrzucę . |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 198/163 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2024-10-04, 23:18
|
|
|
Na pewno wygląda lepiej niż zapomniany już ROMER |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 336/85 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2024-10-05, 11:08
|
|
|
Firma Bocar , produkują te kampery u nas w Częstochowie.
Oglądałem filmik z opisem produkcji. Trochę mam zastrzeżeń do technologii i projektu , ale może wykonanie jest OK.
Musiałbym sprawdzić na zakładzie produkcyjnym. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 67/2 Skąd: kielce

|
Wysłany: 2024-10-05, 11:59
|
|
|
Ciekawe bo polskie. U nas do tej pory nikomu się nie opłacało. Czy to produkt konkurencyjny można powiedzieć oglądając z bliska. Na filmie reklamowym hm wszystko jak w innych konstrukcjach znanych od lat. Brakuje konkretów jakiej grubości ściany, jaka lodówka, jaka przetwornica ?? Swoją drogą jeżeli AGM !!!!! jest pod siedzeniem a przetwornica z tyłu pojazdu … Takie nowatorskie a AGM wsadzają ….
Cena też nie jest konkurencyjna za te pieniądze jest dziś dostępnych wiele zabudów na Fordzie. |
|
|
|
 |
|