|
|
Przesunięty przez: janusz 2018-03-24, 19:46 |
Wiosenny Śląski Zlot Budowniczych 2015 |
Autor |
Wiadomość |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/87 Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2015-04-23, 08:39
|
|
|
Trochę przetrawiłem wszystko, co widziałem na zlocie. Wybaczcie, ale często zgubiło mi się, które auto było czyje, piszę co wyjątkowo w pamięci utkwiło. Mnie najbardziej utkwiło w pamięci:
- Układ kampera z łóżkiem opuszczanym nad salonem, w którym z salonu można normalnie korzystać przy opuszczonym łóżku (wysokość jak w osobówce), lub rozłożyć tam łóżko.
- Dorobienie podwójnych szyb do seryjnych okien blaszaka (warstwa poliwęglanu z buforem powietrza). Jak do tego ma lodówkę kompresorową, to camper z zewnątrz jest kompletnie nieodróżnialny od zwykłego vana.
- Sandwitch laminat-styrodur-laminat, który zaskakująco jest strasznie wytrzymały i sztywny. Cała wielka zabudowa campingowa wykonana z trzech kawałków - a głowę bym dał, że tam jest stalowa rama. A nie ma - tylko sandwitch i klej.
- Rozprowadzanie ciepłego powietrza ścianami, przez podwójną ściankę z perforacją.
- HIPS jako wykończenie łazienki.
|
|
 |
kluzek
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Toyota Land Cruiser Bj45 camper 4x4
|
Wysłany: 2015-04-23, 17:39
|
|
|
Kto miał poliwęglan na szybach? Coś mnie ominęło. Masz jakieś fotki tego? Chętnie bym zobaczył sposób montażu.
pozdrawiam.
Przy okazji, porobiłeś dużo zdjęć, może powrzucasz jakieś ciekawe rozwiązania. |
|
|
|
 |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/87 Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2015-04-23, 18:31
|
|
|
Właśnie też mi się wydawało, że napstrykałem dużo, ale jak się dobrze przyjrzeć, to jednak mało. Niestety zbliżenia na okna nie mam, tylko autko z zewnątrz i ogólnie wnętrze. Może konstruktor uzupełni?
 |
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
|
|
|
 |
vIrek
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 3.0 L3H2 automat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lut 2012 Piwa: 17/10 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: 2015-04-24, 12:45
|
|
|
Fotki są w temacie budowy, linka podrzucił już dulare.
Kupiłem aluminiowe listwy dystansowe do okien zespolonych, narożniki do tych listew i higroskopijne granulki, którymi wypełnia się te listwy, żeby okna nie parowały.
Na oryginalne szyby nałożyłem złożone ramki dystansowe (po obu stronach mają paski gumy, która przykleja się do okna), na to przyłożyłem wyciętą szybę z poliwęglanu, a krawędzie na zewnątrz ramki zakleiłem dodatkowo klejem do szyb.
ramka_szyby.jpg składanie ramki i napełnianie absorbentem |
 |
Plik ściągnięto 12 raz(y) 63,01 KB |
ramka_szyby2.jpg gotowa, szyba zapaćkana klejem do szyb |
 |
Plik ściągnięto 11 raz(y) 87,83 KB |
|
_________________ vIrek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|